Şimdi Ara

Google servisleri üzerinden 1 milyar dolarlık hack

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google servisleri üzerinden 1 milyar dolarlık hack
     
    2015’de bankalardan milyar dolar seviyesinde vurgun yapan Carbanak isimli hacker grubunu bazı okuyucularımız hatırlayacaktır. Kendi özelleştirilmiş kötücül yazılımları olan Carbanak’ın ismini alan bu grubun, şimdi de Google hizmetlerini kullanarak olası mağdurlarını izlediği ve kontrol ettiği ortaya çıktı.
     
    Anunak adıyla da bilinen Carbanak grubunun 2013’ten beri faaliyette bulunduğu düşünülüyor. İşin ilginç tarafı ise grubun aktiviteleri ancak 2015 yılında gün yüzüne çıkabildi. 2015’te grubun ortaya çıkmasını sağlayan olay ise grubun Trojan kullanarak dünya çapında çeşitli bankaları hedef alması ve bunun sonucunda yaklaşık 1 milyar dolar ele geçirmeleri.
     
    Forepoint’teki güvenlik araştırmacılarına göre, grup VBScript ile yazdıkları kötücül yazılımlarını güncelledi ve artık bu yazılım Google hizmetlerini kullanabiliyor. Bu sayede siber saldırganlar artık Google Forms, Google Sheets ve Google Apps Script gibi çeşitli hizmetlere komut gönderebiliyor ve bilgi çekebiliyor.
     
    Araştırmacılara göre saldırganlar Google servislerini kullanarak dinamik olarak Google Sheets gibi servislerde çalışma sayfası/tablo oluşturup, mağdurların cihazlarına komut göndermek gibi işlemler ve daha çeşitli işlemler yapabiliyor. Yine araştırmacılara göre Google servislerini kullanarak daha fazla cihaza ulaşabiliyorlar. Google servislerini kullandıkları zaman kullanıcıya daha güvenilir görünüyor ve kullanıcı iş yerindeki bir bilgisayarda olsa bile Google’ın işletme tarafından engellenmiş olma ihtimali düşük olduğu için saldırı daha kolay oluyor.
     
    Yine çeşitli güvenlik şirketleri tarafından yapılan araştırmalara göre bu siber saldırı grubu daha geniş coğrafi alanlarda aktivite göstermeye başladı. Ayrıca grubun Rusya merkezli olup daha büyük bir suç örgütü tarafından desteklendiği düşünülüyor. Forcepoint’teki araştırmacılar Google’ı bilgilendirmiş durumda ve detaylar için beraber çalışmaya başlamışlar.
     



  • Belli ki rus mafyasi kendini dijital çağa uydurmuş...

  • Baba bu siber işlerde çok para var bee bırakın yolu kömürü konuşmayıda savunma değil saldırı siber ordusu kuralım :D

  • En komiğide bu tarz işler yapan grupların haksız kazanç elde ettiğini düşündükleri zengin kesime bulaşmaya çaba sarf etmeleri, kardeş senin yaptığın ne?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ofis üzerinde çalışan scriptler açıkları ile hack yapmışlar !

  • Hiç bir bilgisayar güvenli degildir
    Bunu ben kimim adlı filmden hatırlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google servisleri üzerinden 1 milyar dolarlık hack
  • Şimdi anladınız mı Google Play Servisleri telefonda neden 800mb yer kaplıyor :D

  • Al Capone sağ olsa meslek değiştirirdi
  • Adam sistemi entegre hale getirmis bu hacker korkulur oldu olacak calinan hesaplarida google drive depolayin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elde edilen para kara para olarak kullanılıyor ve basit bahaneler ile müşteri mağdur ediliyor. Küçük meblağlar yüzlerce kişi den alınıyor buda sıkıntı yapmıyor.bu para ile usa ve İsrail in savaş masrafları sağlanıyor. Burda bir peovakasyon yapmıyorum bu bilinsin. Google ve benzeri servisler bilerek yapıyor bunu.Açık yok sistemlerde. Uluslararası alanda yüksek güvenlik algoritma ları hazırlıyorum ve dışardan salınan bir trojen ile yapılmıyor hiç biri. Android 5.1 de Google kendisi sizin tüm şifrelerini zi telofon numaraları ni kayıtlı kart bilgilerini birkaç farklı servise yönlendirme yapıyor. Uzun süredir çok tercih edilen bazı markaların güncelle me almamasida buna dayanıyor. Editörler den ricam lütfen yayınlayın en azından kendi vatandaşım ız bilgilensin. Trsld(birçok yerel veri tabanın güvenlik güncelleme leri kucuk notlar bırakılarak düzelti)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.