Şimdi Ara

ARKADASLAR YARDIM. SANIRIM SERVISE YOLLAYACAGIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Yaklasik bir senedir MSI laptop kullaniyorum. Laptopu amazondan aldim yani yurt disi urunu. Modeli GE62 2QD APACHE PRO. Ozellikleri kisaca sunlar: i7 5700HQ, 16 GB DDR3 ram, GTX960M ekran karti(2 GB). Simdi benim sorunuma gelelim. Bilgisayarda yaklasik 30 oyun yuklu fakat tek oynadigim oyun CS GO. Oyunu oynarken kafasina gore bilgisayar reset atiyor. Mavi ekran veriyor ve "Bilgisayariniz bir sorunla karsilasti. Tekrar baslatilacak." yazisi geliyor. Fakat sorun cidden cok rahatsiz edici ve insani cileden cikartiyor. CS GO'da bir mac ortalama 40 dk surer ve inanin arkadasima dedim gel mac atalim diye. Bilgisayar ust uste 5 defa reset atti ve maca bile baglanamadim o kadar diyim. Aldigimdan beri boyle. Eskiden derdim ki laptop iste isiniyor olabilir falan filan ama gordum ki bu durumlar hic normal degil. Servise yollicam fakat size de danismak istedim. Bilgisayar cok reset atiyor dedigim gibi. Windows 10 yuklu icinde bu arada. Ayrica 1 yildir icini hic kendim acmadim. Ne fanini temizledim ne macunu degistirdim. Ama bu sorun yeni cikmadi dedigim gibi 1 yildir var. Diger bir sorunum ise su. Bilgisayar bosta iken yani hicbir sey acik degil internet sekmesi bile sadece masaustunde iken bile dragon center'daki verilere gore bilgisayar 65-70 derecede calisiyor. CS gibi cok agir olmayan bi oyuna giriyorum. Reset atmadigi zamanlarda(Turbo fan da acik iken) 89-90 dereceyi goruyor bilgisayar. Tamam laptoplar isinir, asla isinmaz demiyorum ama diger MSI kullanicilarina bakiyorum boyle bir durum yasayan yok. En fazla oyun acikken bile 65-70 derecede kullaniyorlar. Ben ise yemin ediyorum elimi klavyeye degdiremiyorum o kadar sicak. Ozetle bilgisayarimda reset atma ve cok bariz rahatsiz edici bir seviyede isinma sorunu var. Yardimlarinizi bekliyorum. Ogrenciyim 25-30 gun bilgisayarsiz kalmak pek istemiyorum ama son care olarak servise yollayacagim sanirim. Zaman ayirip okudugunuz icin tesekkur ederim.

    Saygilarimla...







  • Yok mu bi cevap arkadaslar
  • Mavi ekran vermeden önce ses takılıp garip sesler çıkıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hata aldiginizda mavi ekranda yazan hata kodunu paylasirsaniz daha faydali olur. Bu hata kodu ile internette arama yaparsaniz kaynaklara da ulasabilirsiniz. Tahminime gore wifi kartinin surucusunde bir problem var. Killer yazilimini kaldirmayi da deneyebilirsiniz. Bununla ilgili daha once bir baslik acilmisti.
  • musa_unsal2005 kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle oluyor. Oyundayken bir anda goruntu ve ses takiliyor ve mavi ekran hatasi verip pc reset atiyor
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Hocam mavi ekran geldiginde internette sunu arayabilirsiniz diyor: MACHINE CHECK EXCEPTION. Internete de yaziyorum ama herkes kendine gore bi cozum yolu bulmus onlari paylasmis. Ayrica reset olayi haricinde isinma olayiyla ilgili bi dusunceniz var mi? Bilgisayarin bu dereceleri gormesi normal degil. Iki sorun arasinda bi iliski olabilir mi ki?
  • alikara123 A kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar Bostayken 40-50 derecelerde olmasi gerekiyor, gorev yoneticisini surekli gozlemleyin. Bilginiz disinda arka planda calisan bir uygulama olabilir. Islemci kullanimi %3-5 seviyesinde ise sorun yok ancak isilar fazla ise termal macun yenileme ve fan temizligi yapilmasi gerekebilir. Sorununuz yazilimsal ve surucu kaynakli gorunuyor.

    Eger dediginiz cok sicak oluyorsa maksimum kac derece ulastigini MSI Afterburner ile oyun esnasinda gozlemleyin. Belki maksimum sinirina yaklastigi icin sicaklik ile alakali bir mavi ekran hatasi aliyor olabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 21 Ocak 2017; 11:1:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alikara123

    Aynen oyle oluyor. Oyundayken bir anda goruntu ve ses takiliyor ve mavi ekran hatasi verip pc reset atiyor

    Ram arizasi olmasi ihtimaline karsi bellek testi yapabilirsiniz. Windows'un kendi icinde bellek tanilama araci var. Onunla test yapin. Olmazsa memtest86+ ile test yaparsiniz
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Ilginiz icin cok tesekkur ederim hocam. Verdiginiz bilgileri degerlendirecegim. Fakat bu tarz konularda biraz korkak ve bilgisiz olmamdan dolayi sanirim butun yuku servise atacagim. Her seyi yedekledikten sonra butun sorunlari iceren 2 sayfalik yaziyla birlikte servise kargolasam daha iyi olur kanisindayim. Ne bileyim fan temizlemeyi bile bilmiyorum o kadar diyim. Servistekiler format atar, windowsu yeniden kurar, fani temizler macunu degistirir filan. En son guncellemeleri de yapip teslim ederler. Her ne kadar kolay islemler olsalar da gozumde buyuyor bunlar ve yanlis bir sey yapmaktan korkuyorum. Tekrardan degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim. Iyi gunler dilerim...
  • Son windows 10 güncellemesiyle ses kartı işletim sistemi arasında çakışma oldu bende. Sizde de aynı durum olmuş olabilir. Mavi hatasına geçmişten bakılabiliyor. Ama sorununuz yazılımsal. Windows 8.1 de bu tür hatalar olmuyor. Ama windows 8.1 de de gtx 960 ın sahip olduğu direct x12 desteği yok.



    Size tavsiyem bi deneme yapın. Cs go da menüden menüye atlarken bi takılma oluyorya. Ayarlardan bütün menü seslerini ve arayüz müziği seslerini kapatın. Takılma devam edecek mi bir bakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mavi ekran çıkınca bı foto çekip yuklermisiniz en azından daha çok yardımcı olabiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alikara123 A kullanıcısına yanıt
    Hocam 5.nesil işlemcilerde bu hata vardı ve (cs go ve dota diye hatırlıyorum) ve bios güncelleyerek çözüm bulmuştu monster sahipleri. Siz de eğer yeni bios varsa güncelleyebilirsiniz. Bios güncellemek biraz riskli bir iş. Eğer garanti Türkiye'de geçiyorsa gönderin yapsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.