Şimdi Ara

İlk yerli fırkateyn inşaasına başlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk yerli fırkateyn inşaasına başlanıyor
     
    MİLGEM projesinin 2. ayağı olan İ sınıfı yerli fırkateyn geliştirilme çalışmalarında ilk somut adım bugün atılıyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın da katılacağı törenle İ sınıfı fırkateynlerden ilki olan TCG İstanbul'un ilk kaynağı bugün atılacak.
     
    Türkiye'nin ilk yerli fırkateyni olma özelliği taşıyacak olan ve sırasıyla TCG İstanbul, TCG İzmir, TCG İzmit ve TCG İçel adı verilen İ sınıfı fırkateynlerin Türk Deniz Kuvvetleri'nin Yavuz sınıfı fırkateynlerinin yerine geçmesi planlanıyor. MİLGEM projesi ile ilk defa yerli korvet üretiminin ardından, projesinin beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci gemilerinin fırkateyn olmasına karar verilmişti. Radarda düşük kesite sahip olması nedeniyle “görünmez” olarak adlandırılan Ada sınıfı korvetlerde elde ettiği tecrübenin daha büyük ve gelişmiş bir platform olan fırkateynler üzerinde kullanılması planlanıyor.
     
    Bu kapsamda geliştirilen ve yine radar kesitinin düşük olması nedeniyle düşman tarafından tespiti zor olacak olan İ sınıfı fırkateynler üzerlerinde barındıracakları yerli silahlarla da dışa bağımlılığı en aza indirecekler.
     
    113,2 metre uzunluğa, 14,4 metre genişliğe ve 3.000 ton deplasmana sahip olacak olan fırkateyn 29 knot ve üzeri hıza ulaşabilecek.
     
    Bünyesinde 125 personel bulunduracak olan fırkateyn 6.000 deniz mili yani yaklaşık 11.112 kilometre menzile sahip olacağı
    belirtiliyor.Üzerinde 16 adet gemisavar füze bulunduracak olan İ sınıfı fırkateynlerin, gemisavar füze olarak Roketsan tarafından geliştirilen yerli füze Atmacayı kullanması bekleniyor. 16 hücreli MK41 VLS dikey fırlatma lançeri ile 64 adet RIM-162 ESSM orta menzilli hava savunma füzesini fırlatabilecek olan İ sınıfı fırkateynler, dakikada yaklaşık
    4500 adet mühimmat ateşleyebilen Phalanx isimli CIWS hava savunma sistemine de sahip olacaklar.
     
    İlk yerli fırkateyn inşaasına başlanıyor
    Phalanx CIWS 
     
    Gemi aynı zamanda burun kısmında bulundurduğu 76 mm baş topu ile su üstü ve hava hedeflerine karşı görev icra edecek. Denizaltı tehditlerine karşı toplam 6 adet torpido barındıracak olan gemide asimetrik hedeflere karşı ASELSAN tarafından geliştirilen 25 mmlik STOP insansız silah sistemi de bulunacak.
     
     İlk yerli fırkateyn inşaasına başlanıyor 
    ASELSAN STOP 
     
    Kıç kısmında helikopter pisti ve hangarı da bulunacak olan gemide helikopter olarak Sikorsky üretimi S70B SeaHawk'ın kullanılması bekleniyor.
     
    Ada sınıfı korvetler de de bulunan Fransız Thales üretimi 3D arama radarı Smart-S Mk-2 kullanacak olan fırkateyn bu radar sayesinde düşman hedeflerini kolayca tespit edebilecek ve birden fazla hedefi aynı anda takip edebilecek.
     
    İlk yerli fırkateyn inşaasına başlanıyor 
    Smart-S Mk-2 
     
    Seyrüsefer için ASELSAN üretimi ALPER LPI radarını da kullanacak olan fırkateyin beynini HAVELSAN tarafından geliştirilen savaş idare sistemi GENESİS ADVENT oluşturacak. 
     
    Yine ASELSAN tarafından geliştirilen Elektronik Destek sitemi ARES 2N'yi bünyesinde barındıracak olan gemi, torpidoları aldatmak için ise ASELSAN'ın HIZIR'ını kullanacak. 
     
    Fırkateynin radarda düşük kesite sahip olması sayesinde düşman radarları tarafından tespitinin zorlaşacağı biliniyor. Daha öncesinde ulusal basına MİLGEM kapsamında üretilen Ada sınıfı korvetlerin Yunan karasularına girdiği ve farkedilmediği şeklinde haberler yansımıştı.
     
    MİLGEM kapsamında üretilecek 4 fırkateynin ilkinin devlet tarafından, diğer üçünün ise üç şirketin ortaklığına verilmesi planlanıyor. Her bir tersane tarafından aynı anda inşaasına başlanacak olan gemiler 2021 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilecek.
     
    İlk yerli fırkateyn inşaasına başlanıyor 
     
    İlk yerli fırkateyn inşaasına başlanıyor 
     







  • TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN...::))

  • Böyle şeyler lazım malum düşmanımız çok.

  • olması gerektiği gibi git gide daha büyüğünü yapıyorlar. kimse sıfırdan uçak gemisi yapamaz. bizim uçak gemisi ihtiyacımızda tartışılır oda ayrı. aselsan birde şu 3d arama radarını üretebilse çok iyi olucak. çok kritik öneme sahip bir parça yerli değil.

  • 3000 ton ağırlığının 2000 tonu metal olsa, madenlerimizden yılda 5-6 milyon ton metal çıkıyorsa sadece %0.5 i bile bunları yapmaya yeterli. Yeterli sayıda fabrika ve işçi olsa demekki 2021 yılına kadar yüzlercesi hatta binlercesi bile yapılabilir.

  • Savunma sanayi aslanlar gibi çalışıp üretiyor. Bizim gevşekler de oturduğu yerden klavye cambazlığı yapıyor. Yapılanları takdir edemeyen, her işe laf atıp kendi düşüncesinin üstün olduğunu savunan, her konuyu bir maharetmiş gibi siyasete çeken, bir de kendi milletini küçük gören yaratıkları SAYGIM YOK...

  • "inşaasına başlanıyor" derken. Bina mı dikiyoruz?

  • Hayirli olsun.



    Yerli üretim her şeye ihtiyacimiz var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel gelişme. Korvet projesi tamamlanmıştı diye hatırlıyorum. Manyetik topların(rail gun) da geliştirilmesi şart, ABD sonraki nesil gemilerinde artık bu sistemi kullanacak.
    Aselsanın manyetik ateşleme üzerine prototipleri vardı sanırım, umarım gemi bataryalarında kullanılacak kadar gelişir.
    Bir de merak ettiğimden soruyorum, batı devletleri fazla sayıda destroyer ve kruvazör kullanırken biz neden bu sınıfları tercih etmiyoruz?
    O sınıfa ihtiyacımız mı yok acaba? Yoksa maddi sebepli mi? Korvet ve fırkateyn sınıfları tercih ediliyor sanırım bizde.
  • Birileri yazmış gene karalamak amaçlı referandum yaklaşıyor göz boyama hareketleri vs... diye. Ben yıllardır savunma sanayini takip eden birisiyim MİLGEM projesi AKP öncesi planlanmış ve AKP iktidarında hayata geçmiş bir projedir planlanan takvim doğrultusunda inşa ediliyor gemiler ve diğer sistemler yani komplo teorisi uydurmaya gerek yok seçimler yada referandum gibisinden. Savunma sanayimiz gurur duyulacak şekilde çok iyi bir şekilde gelişiyor köstek olmayın bu arada bende hükümete muhalefetim belirteyim bunuda.

  • Bu geminin usturmaçaları amerikada imal ediyormuş, İstemezük böyle bi gemi, varsın olmasın. (!)

  • Güzel hamleler bunlar. Şu an yerlilik bildiğim kadarıyla %60 dolaylarında. Gezgin, atmaca, hisar füzeleri tamamlandıkça ithal füzelerin yerini alacaktır. Çafrad radar da 3-5 yıla biter. Motor yerli mi bilmiyorum ama inş bu tarz bileşenlerin de eklenmesiyle %100 ü görürüz yakında

  • Yerli lafina o kadar uyuz oluyorum ki bu siralar, "Fitrat" lafi ile ilk 3 u zorluyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeroWin

    Savunma sanayi aslanlar gibi çalışıp üretiyor. Bizim gevşekler de oturduğu yerden klavye cambazlığı yapıyor. Yapılanları takdir edemeyen, her işe laf atıp kendi düşüncesinin üstün olduğunu savunan, her konuyu bir maharetmiş gibi siyasete çeken, bir de kendi milletini küçük gören yaratıkları SAYGIM YOK...

    ipon zamlandiya fena koydu bizim yerli amerikalilara normal bu agresiflik
  • Yılın 365 günü yerli silahlarla ilgili haber yapılıyor, istisnasız her haberin altına gelip "malum seçimde yokloşoyor" diye yorum yazabiliyor. neyse onları geçelim de şimdi bu geminin ne kadarı yerliasdbkjsdfsşasdja

  • Front-Back kullanıcısına yanıt
    Gemi inşa edilir. Doğru bir terimdir.
    Geminin iskelet ve kaynak işlerini yapan çalışanlara da gemi inşaa personeli denir. Okullarda da bunu Gemi İnşaa diye okutuyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Front-Back

    "inşaasına başlanıyor" derken. Bina mı dikiyoruz?

    Yok gökten zembille inmesini bekliyoruz.
  • Hafif sınıf bir fırkateyn olacak, üzerindeki donanım ada sınıfı korvetlerden çok üstün değil, gövdesi korvette edinilen bilgiyle onun tasarımının üzerine eklenerek biraz daha geliştirilmiş bu işler birden olmaz sonuçta, ama menzil baya artmış olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekirkara -- 19 Ocak 2017; 15:26:51 >
  • Evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav her ay bir haber servis ediliyor yok gemi yaptık yok zırhlı araç yaptık yok ışte helikopter yaptik falan filan. Yav tamamda asker hala 50 yıllık g3 kullaniyor. Anlayamiyorum bu işi. Biri anlatsın bana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.