Şimdi Ara

Foxconn üretim tesislerini ABD'ye taşımak konusunda kararsız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Foxconn üretim tesislerini ABD'ye taşımak konusunda kararsız

    Başkanlık yarışını kazandıktan sonra pek çok şirkete, ürünlerini ABD’de üretmesi için baskı uygulayan Trump’ın ilk hedeflerinden birisi de Apple’dı. Trump, Apple CEO’su Tim Cook’u arayıp ‘’Çin veya Vietnam yerine ABD’de üretim yapmanız benim için büyük bir kazanım olur’’ demiş ve teknoloji devlerinin liderlerini ağırladığı toplantıya Tim Cook’u da davet etmişti. Tabi Apple’ın üretimini ABD’ye taşıması durumunda faaliyetleri en çok etkilenecek firmalardan birisi de Foxconn. Zira elektronik imalat devi olan şirket, Apple’ın en büyük tedarikçisi ancak o da Çin ve Trump baskısıyla iki arada bir derede kalmış gibi görünüyor.
     
     

    Apple’ın ABD’de üretim yapacağı iddialarının ardından çıkan, Foxconn’un da ABD’de fabrika açarak iPhone ve iPad üretimine Amerika’da devam edeceği haberleri Çin hükumetini oldukça endişelendirdi. Çin’deki fabrikalarında 1 milyona yakın işçi istihdam ederek ülke için çok önemli bir rol üstlenen Foxconn’u kaybetmek istemeyen Çinli yetkililer, geçtiğimiz günlerde Foxconn’un kurucusu Tayvanlı milyarder Terry Gou ile bir araya gelerek konu hakkında görüştüler. İddialara göre Çin’i hala çok önemli bir pazar olarak gören Gou, Çin’den sermaye çekmeyeceklerini garanti etti. Gou ayrıca ABD yatırım planının henüz sonuçlanmadığını ve yeni yönetimin politikalarıyla bağlı olmadıklarını da dile getirdi.

     

    Bloomberg’ün iddiasına göre Gou, Çin yönetimine bunu ispatlamak için 20 0cak Cuma günü düzenlenecek olan Trump’ın yemin törenine davet edilmesine rağmen katılmamayı planlıyor

     

    Softbank: Foxconn ABD’de tesis kuracak

    Foxconn’un ABD’ye taşınıp taşınmayacağı ile ilgili bir açıklama da geçtiğimiz günlerde Donald Trump ile bir araya gelen Softbank CEO’su Masayoshi Son’dan geldi. Son, ABD’yi televizyon ve diğer elektrikli aletler için büyük bir pazar olarak gören Foxconn’un ülkede bir üretim tesisi kurmayı planladığını söylemişti ancak bu açıklamadan sadece birkaç gün önce 8 milyar dolar değerinde yatırımla Çin’in Guangzhou şehrinde yeni bir fabrikanın temelini atmaya başlamış olması bu açıklamanın doğruluğunu tartışılır hale getirmişti.

     

    Foxconn ve Apple gelecekteki faaliyetleri için henüz net bir karar vermiş değil ancak üretimin ABD’ye kayması durumunda ucuz iş gücü imkanını kaybederek belki de yeni bir fiyat politikasına gitmek zorunda kalacak olan Apple'ın canını sıkan bir diğer nokta ise ABD'de üretim tesisi kurmazsa Trump'ın yüksek gümrük vergileriyle karşılaşma ihtimali. Apple'ın yeni telefonları kadar çok konuşulan bu konunun önümüzdeki birkaç ay içinde çözümlenmesi bekleniyor.

     







  • Amerika'da sigortasız işçi çalıştırmak yasak :)

  • Foxconnun sistemi belli amerikada olmaz o iş
  • Kesinlikle böyle bir şey yapılamaz...
    Foxcon Amerikada üretim yaparsa Iphone'un fiyatı 2 katına çıkar...

    Ayrıca hiç bir devlet, bir firmaya üretimini burada yapacaksın diye dayatma yapamaz.
    Hem etik değil, hemde üretici firma bu ülkeyi dinlemek zorunda değil.
    Apple'ın ana merkezi ve parasının büyük kısmı ABD üzerinde değil üstelik.

    Gerçekten adamın 1 sözü ile bu kadar değişiklik yapılmasını saçma ve ilginç buluyorum...

  • Kullanıcıya "daha iyi ve daha kaliteli işçilik" olarak yansıma ihtimali varsa umarım gerçekleşir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazi arkadaslar sasirmis ama sunu unutmuslar uretim Cin Tayvan gibi ulkelerde olsada musterilerin hepsi Avrupa ve Abd de. Trumpta bunu kullanarak yurtdisindan buraya gelip urun satabilirsiniz ama yuzde 35 vergi odersiniz diyor. Dayatma yok Cinli cocuklari insanlik disi ortamlarda calistiran firmalari neredeyse kurban ilan edecek garip arkadaslar var. Foxconnun bu kadar sermayeye sahip olmasi insanlik disi mesai saatleri ve isci ucretleridir, zaten bu konuda bircok kez uyari almis bir firma ....

  • Herkes Amerika'da olmaz diyor da, üretimin Amerika'da olması üretim maliyetini ne kadar arttırıyormuş, buna dair veri yok. Herkes sallıyor. Rakamla konuşan çıkmadı. Umarım biri rakamları verir de biz de net konuşuruz.

    Not: Demokrasi dediğin konuşmaktır, kararları yine yönetenler alır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morphinz

    Kesinlikle böyle bir şey yapılamaz...
    Foxcon Amerikada üretim yaparsa Iphone'un fiyatı 2 katına çıkar...

    Ayrıca hiç bir devlet, bir firmaya üretimini burada yapacaksın diye dayatma yapamaz.
    Hem etik değil, hemde üretici firma bu ülkeyi dinlemek zorunda değil.
    Apple'ın ana merkezi ve parasının büyük kısmı ABD üzerinde değil üstelik.

    Gerçekten adamın 1 sözü ile bu kadar değişiklik yapılmasını saçma ve ilginç buluyorum...



    kardeşim bizim ülkemizde de bir çok şey bir adamın sözü ile gerçekleşiyor ona bakarsan, bilemedim şimdi bunu derken kendi içinde bir ikilem yaşadın mı ? bu aklına geldi mi ? yanlış anlama şuan seni bir şey ile suçlamıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tropik17

    Herkes Amerika'da olmaz diyor da, üretimin Amerika'da olması üretim maliyetini ne kadar arttırıyormuş, buna dair veri yok. Herkes sallıyor. Rakamla konuşan çıkmadı. Umarım biri rakamları verir de biz de net konuşuruz.

    Not: Demokrasi dediğin konuşmaktır, kararları yine yönetenler alır.



    Uzun zamandır donanım haberde böyle düzgün bir yorum görmemiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple merkezini taşır bi yere . gümrük vergiside sadece amerikaya girenlere uygulanır olur biter. zaten eski günlerini mumla arayan apple amerikada üretim yaparsa çok çabuk erir

  • İşçileri cezaevi gibi bir alana doldurup günde 12 saat sigortasız çalıştırabilecekse marsa bile taşır ama o işçilerin biri dava açarsa milyon dolarlık tazminat alacağını bildiğinden demokrasi gelmemiş bir bölge olması şart

  • Trump'un politikasını keşke bizimkilerde benimsemiş olsa.
  • Abd başkanından bahsediyoruz beyler boru değil siz apple'ı iyice abarttınız hatırlatayım abd nin yönetim organları olan kongre (senato+tm) cumhuriyetçilerin elinde iş istihdam meselesi olunca öyle apple mapple dinlemezler adam öyle haberde yamultulduğu gibi rica filan etmiyor açıkça "ya üretimini/bir bölümünü abd ye kaydıracaksın ya da arttırılmış gümrük vergisi" ödeyeceksin diyor ki Trump'ın seçimi kazandıran argümanlarından en önemlilerinden biri abd firmalarının üretimlerin/yatırımlarını abd'ye getirmesi konusunda firmalara baskı yapacağıydı

  • bunlar hep amerikanın oyunları...
  • aylık yüz dolara zor çalıştırır işçileri amerikada.misal verdim belki daha fazladır da amerikadan komik derecede ucuz olacağı kesin.
  • o firmanın çin den gideceğini sanmıyorum...

  • tropik17 T kullanıcısına yanıt
    İşçilerin maaşı,sigortası, vergisi masrafları vs en az 4-5 kat fark edecek Çinle arasında. Bunun yanında ekran,batarya,işlemci vs yi üreten firmalar hep farklı. Bunların üretimleri hep Çin'de Çin'den ABD'ye gelicek, biraz daha fazla lojistik masrafı, ABD'de ise Foxconn tarafından iPhone olarak üretilicek. Burada tek avantaj ürünler bittikten sonra Çin'den Amerika'ya ulaşması için harcanan lojistik masrafları. Yüzeysel olarak bakarsak üretimin tamamen ABD'ye kaydırılması 1.5 katı civarına çıkabilir. Üretim maliyetlerinin hesaplarını zaten Apple'ın finans departmanı gecesini gündüzüne katarak yapıyordur. Uzun ve kısa vade olarak, tahmini satış rakamları olan hangisi daha avantajlı olur diye. Bizim gibi hemen şu şöyle böyle olur diye değil gerçek rakamlardan gerçek hesaplarla yapıyorlar.
  • Vatov kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiklerinizi zaten biliyoruz. Verdiğiniz rakamlar (4-5 kat) sizin hesapladığınız rakamlar mı, öngörünüz mü, tahmininiz mi? Benim tahminim öyle 4-5 kat fark edeceğini sanmıyorum. Fakat milyar dolarlık sayılardan bahsediyoruz. %1'lik bir oynamanın etkisi 10 milyon dolarlara tekabül ediyor. Kimse cebinden 10 milyon dolarları vermez. Sanırım Amerikan hükümeti ile bu milyon dolarların pazarlığı yapılıyor.
  • bravo trump

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ø

    Trump'un politikasını keşke bizimkilerde benimsemiş olsa.

    Ülke direk batar, bizim elemana herkes söver.

    TR ile USA i karşılaştırmak gerçekten anlamsız. Hani teknoloji firması isen USA'yi yok saymak intihardan farksızdır çünkü en büyük müşteri kitlesi ordan (ki benim öyle) ama TR'de ise öyle bir durum yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 19 Ocak 2017; 22:21:39 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.