Şimdi Ara

Trump etkisi çığ gibi büyüyor: General Motors'tan 1 milyar dolarlık yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trump etkisi çığ gibi büyüyor: General Motors'tan 1 milyar dolarlık yatırım

    Donald Trump’ın ABD’nin 45. Başkanı olarak başkanlık koltuğuna oturmasına bir haftadan az bir süre kalırken otomobil üreticileri başta olmak üzere pek çok şirket yeni başkanla bir problem yaşamamak için Trump’ın uyarılarına göre hareket etmeye başlamış durumda. Daha önce Ford, Fiat Chrsyler ve Toyota; Trump’ın %35’e varan gümrük vergisi ödeme tehditlerine karşılık ABD’de yatırım yapma kararları alarak Trump’la fikir birliğine varmıştı. Bu yönde son hamle ise ABD’nin en büyük otomobil üreticisi General Motors’tan geldi.

     

    Yeni yılın ilk günlerinden beri General Motors’un Meksika’da ürettiği araçları (Chevrolet Cruze başta olmak üzere) ABD’ye satmasından dem vuran Trump’ın isteği sonunda yerine gelecek gibi görünüyor. General Motors’un bugün erken saatlerde Wall Street Journals’a yaptığı açıklamaya göre şirket, ABD’deki fabrikalarına 1 milyar dolar civarında yatırım yaparak mevcut tesislerinde, çoğunluğunu mühendislerin oluşturacağı 1000 yeni istihdam alanı yaratacağını duyurdu.

     
    Şirket ayrıca Meksika'daki faaliyetleri için de planlandığı gibi devam edeceğini söyledi. General Motors, her ne kadar açıklamada yatırımın tamamen ticari olduğunu ve politik bir gaye içermediğini vurgulasa da analistlere göre şirket Meksika’dan vazgeçmek istemediği için aldığı bu kararla bir nevi Trump ile "ülke kaynakları ülke içinde kullanma" politikasına uygun bir anlaşma yaptı. 
     

    BMW'den Şaşırtıcı Açıklama 

    Şiketlerin çoğu yeni başkanın kurallarına uygun olarak pozisyon alırken BMW’den şaşırtıcı bir açıklama geldi. Diğer şirketler gibi Meksika’daki yatırım hacmini arttırmayı planlayan BMW de Trump'ın baskısı altındaydı hatta Trump'ın geçtiğimiz günlerde "BMW, Meksika'da ürettiği otomobilleri %35 oranlı gümrük vergisi ödemeden ABD'ye satmayı unutsun" açıklamasında bulunmuş ve BMW'nin hisselerinde düşüş meydana gelmişti.

     
    Bu açıklamanın altında kalmak istemeyen BMW de Mini ve Rolls-Royce markalarının başında bulunan Peter Schwarzenbauer; geçtiğimiz günlerde, Meksikaya’ya yönelik yatırımlarını ABD’ye kaydırma ihtimalini soran gazetecilere verdiği demeçte bunun için hiçbir neden görmediklerini ve şirket politikasını uygulamaya devam edeceklerini söyledi. Ford’un yatırımlarını iptal ederek ABD’de kullanılmak üzere 700 milyon dolarlık bir fon ayırmasını ve Fiat Chrysler’ın yeni modelleri ABD’de üreteceğini duyurmasının aksine yapılmış olan bu açıklamaya karşılık Trump’ın nasıl bir cevap vereceğini ilerleyen günlerde görme şansımız olacak.
     







  • Helal olsun bu adama.

    Tehdit ediyor ve ulkesine yatirim yapilmasini sagliyor, yeni istihdamlar olusturuyor.

    Bravo sana Trump...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump gibi bizde yapılsa şirketler uyar mı acaba,yoksa uyarıda bulunanlar diktatör olarak mı suçlanır.

  • Diktator..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • butun bmw bir camry kadar satmiyor toplam amerika'da, yatirim yerine yuksek vergi orani daha cazip gelmistir muhtelemen

  • helal olsun be, aynısını vwye yapsalar fena olmazdı
  • Resimdeki renault traffic degil mi yaw

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük başkan.. katil marsıkla yancısı terörist hillary'den yüz kere daha adamdır. verdiği sözleri tutmaya başladı. koltuğa oturunca çek duvarı, at ülkenden teröristleri. bir diğer büyük başkan terörist avcısı sayın vladimir putin'le birlikte en sevdiğim adam.
  • Bizimkiler de ulkede uretilenlere avantaj saglamak yerine hepsini zamlandirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 17 Ocak 2017; 18:51:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek jokey ata sürekli bağırıp kırbaç vuran değil atı nasıl dizginleyeceğini bilendir..

  • Çok ilginç bir tarz ama şu yaşananlar kesinlikle abdnin hayrına, dev ülkeler ile arasını iyi tutabilirse bu adam üzerine koyar ülkenin ekonomi ve bir çok alanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su dunyada bir tane marka yokmu vergi yemeyi kabul eden. Hepsimi suya gider.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %35 gümrük vergisi bizim için rüya gibi bizdede sadece %35 gümrüklekonu kapansa ama yok ötv %50 + kdv den başlıyo %160 + kdv ye kadar çıkıyo

  • Pisirik sirket kolesi Obamadan sonra Abdye ilac gibi geldigi kesin Trumpin. Gerci Turkiye acisindan da iyi degil dolar muhtemelen 5 6 yi gorur bu gidisle....Saka maka adam daha gelmeden milyarlarca dolarlik yatirim aldi

  • Hani "Kendinize bir lider seçseniz nasıl birini seçerdiniz? İyi bir aile babası mı? Falcılardan yardım isteyen alkolik mi? ...vs Hangisini seçerdiniz?..." İşte olay buna doğru gidiyor.
    Bakalım neler olacak?

  • açıklamalar tam , günlük maaşlı ülke üretimlerinden saat ücretli, sert yankee do$$ar 'lı imalatın cazibesi raflarda ve ihracatta ne tür ilgi uyandıracak ?

    mexikalılardan boşalacak uğraşı alanları işkolik yerellerden kapışılma izdihamı beklentisiyle.
  • Trump etkisi çığ gibi büyüyor: General Motors'tan 1 milyar dolarlık yatırım

    Gerçek lider
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mihrali Bey

    Helal olsun BMW'ye. Trump'un yaptığı popülist, zorba, bencil bir tavır. Uzun vadede de kendi ülkesine zarar verecek. Ama tabi yılların siyasetçileri bilmez de bu müteahhit bilir dimi! Keşke insanlar olaylara daha aklı selim yaklaşsa. Eğer ülkende yatırım istiyorsan ortamı uygun yaparsın.





    benim ülkemde üretmediğin arabayı gelir de bana satarsan vergiyi çok koyarım böylece rakiplerin senden avantajlı olur. çünkü rakiplerin benim ülke ekonomime bizzat katkıda bulunuyor istihdama yardım ediyor işte bu bencillik değil. o zaman bmw ve diğer firmaların ucuza çalışıyor diye meksika ya fabrika açması da sömürgeden başka bişey değil.
  • kımyasal kullanıcısına yanıt
    Bizde de elini sallasan dünya markasına, teknoloji şirketlerine denk geliyor ya. Tek yıllardır inşaatçılara, inşaatla uğraşanlara değil de sanayiye, üretime yönelenleri adamakıllı teşviklerle destekleselerdi de; bugün Trump'un yaptığını yaptığında, varsın dikdatör desinlerdi. Muhtarlara boşuna mı sesleniyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • General Motors'un totosunu zamaninda ABD kurtardi, uymayip da ne yapacak.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.