Şimdi Ara

Apple, yeni yılın ilk zammını 7 gün içinde yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple, yeni yılın ilk zammını 7 gün içinde yapacak

    Özellikle kur farkı nedeni ile Apple başta olmak üzere ülkemizde faaliyet gösteren birçok elektronik ürün satıcısının fiyatlarına zam yapacağı konusu herkesin malumu. Bu noktada cihaz fiyatlarına zam yapması beklenen Apple’ın ilk hamlesi mobil uygulama mağazasında oldu.

     

    Apple, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 5 farklı ülkede vergisel düzenlemeler ve kur farkı nedeni ile fiyat güncellemesine gidiyor. 7 gün içerisinde mağazadaki fiyatlara yansıtılacak olan düzenleme, ülkemizdeki fiyatların yaklaşık %30 seviyesinde artmasına neden olacak. 

    Apple, yeni yılın ilk zammını 7 gün içinde yapacak 

    Buna göre hali hazırda kampanyasız fiyat olarak 2,65TL’den satılmakta olan bir oyun veya uygulama, 3,49TL’den fiyatlandırılmaya başlanacak. Bu rakam ABD’deki mağazada 0,99 dolara satılan uygulamaya veya oyuna denk düşüyor. Yazıyı yayına hazırladığımız esnada 1 doların yaklaşık 3,8TL olduğunu düşünürsek Türkiye’deki fiyatlandırmanın çok cüzi bir miktarla daha uygun olduğu görülüyor. 3,49 liralık bir uygulama satışından geliştiriciye ödenen miktar ise 2,44 lira olurken 1,05 lirası mağaza ücreti, vergi ödemesi ve diğer giderler olarak Apple’a kalıyor. En pahalı içerik ise 3499,99TL'den satılacak.

     

    Kampanyalı fiyatlarda ise bir değişiklik yapmayan Apple, Türkiye’deki mağazadaki en düşük rakam olan 0,59’u ise değiştirmeyecek. Fiyat değişiklikleri, App Store, Mac App Store, iTunes Store’daki film ve kitaplar gibi her yerde geçerli olacak. Abonelik fiyatları ise aynı şekilde kalmaya devam edecek ve bu düzenlemeden etkilenmeyecek ancak geliştirici abonelik ücretlerinde bir değişikliğe giderse bunu da abonelere bildirdikten sonra değiştirebilme özgürlüğüne sahip olduğunu da belirtelim.

     

    AppStore sonrasında Apple Store için de fiyatlarda bir artış olması beklentiler arasında. İlerleyen günlerde bu konu hakkında da resmi bir çalışma gerçekleşebilir.

     







  • Pazarı fiyat yükselmesine hazırlıyorsunuz değil mi?

    İyi para veriyorlar size heralde.

  • Hergun iphone alacagim diye olup bitmiyorum, ne zaman doviz makul seviyelere gelir o zaman dusunuruz..

  • Özel sektörde mühendis olarak çalışıyorum. Yurtdışından sürekli uçak vs teknisyenleri, yabancı pilotlar veya hava aracı satın almaya birileri geliyor. Kıskançlık veya imrenmek için değilde meraklı yapım gereği herkesin telefonuna ve arabasına dikkat ederim. Bugüne kadar gelenler arasında bir kere bile son model telefon kullanan görmedim. Gelenlerin hepsi maddi durumu iyi olan insanlar olmasına rağmen bir tanesinde bile üst düzey telefon yoktu. Hepsininde şahsi telefonu. Adamın üstünde north face ten aşağı birşey yok ama elindeki 2 yıllık nexus yada 5S yada verizon kontratlı ne olduğunu bilmediğim normal bir telefon. Bizimkilere bakıyorum yanında ip6 plus, diğerinde note 5, yanımdakinde bilmem ne falan hep iyi telefonlar. Ciddi manada hem cebimize, hem ülkemize zarar veriyoruz arkadaşlar. Bunun çaresi fiyatların yükselmesi olmuyo belliki. Hatta fiyatlar yükselince inadına alıyo millet hava atacak diye.

    Merak edenler olur belki.Kendimde note 5 var. Elimden geldiğince herşeyi uygun fiyata almaya çalışıyorum. 3 sene tırı vırı bir Blackberry kullandım. Onu sattım üstüne 800 tl koydum Z3 çıktıktan sonra 2. el Z1 i 1100 tl ye aldım. 1 sene onu kullandım bozuldu servise verdim, fatura bedeli olan 1700 tl para iadesi geldi. Üstüne 450 tl koydum note 5 aldım ve 1 yıldır kullanıyorum. Patlayana kadar devam inşallah. Dönüp geriye bakıyorum son 5.5 senede telefona toplam 1250 TL vermişim. İyi bir istatistiğim var derken geçen hafta gittim 3bin tl verip eşime Mate 9 aldım. Yok uzun yıllar kullanıyor, uzun süre sabretti yok bilmem ne oldu diye diye kendimizi bir şekilde ikna edip alıyoruz bu zıkkımı. Hepimiz suçluyuz bence.




  • DH: zam gelecek koşun bi elma alın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasc -- 17 Ocak 2017; 16:36:20 >
  • Önce enpara üzdü
    Düşene bir darbe de epıldan
    Edit: enpara eglence indirimini %50'den 20'ye düşürdü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 17 Ocak 2017; 20:47:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin olmuş 5.5 tl, uygulamaya 80 kuruş zam gelse ne olacak.

  • StByErdeM kullanıcısına yanıt
    Bunun sebebi insanımız değil hocam gelişmemiş ülke olmamız. Ülkemizde asgari ücret ile geçinen birinin 3-4 aylık maaşı neredeyse bir iPhone. Buda ulaşılması zor ve prestij göstergesi bir cihaza dönüşmesine sebep oluyor Apple'ın. Yurt dışında en düşük ücretli insan bile maaşının yarısıyla alabiliyor bu telefonları. O yüzden herhangi bir gelir göstergesi yok onların gözünde.

    Düşünün iPhone 7 ülkemizde 700 TL ye satılsa sizce herkesin almak isteyeceği prestij göstergesi bir cihaz olur muydu? Sadece sıradan bir telefon olarak kalırdı...
  • Ülkede bir tane iyi haber olmaz mı ? Hep zam terör, kriz vb. hep kötü haberler duyuyoruz. hiç iç açıcı bir haber yok. İnsanın yaşama sevinci kalmıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafasc

    DH: zam gelecek koşun bi elma alın

    uygulamalara zam geldi sen konuyu yanlış anladın.
  • İtunes film ücretleri zaten pahalı indirim olacagına..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son zam yaptıklarında dolar 2.90'mış normal yani bu zam. İşin kötüsü apple ile sınırlı kalmayacak 1-2 ay içinde her şeye hayvani zamlar gelecek.

  • Şu an itibariyle herhangi bir zam bulunmuyor.

    iPhone'lara mı yoksa sadece yazılımlar için mi ?
  • Cengiz55 C kullanıcısına yanıt
    elmalara gelmeyecekmi sence
  • Ülkenin istikrar yakalaması lazım dolar 2 gün önce 3.9x dı şimdi 3.7x çok oynak kur var. Yoksa zam çok gelir. Özellikle bu sene çıkacak amiral gemiler kaç paradan başlayacak merak konusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parabirimi Amerikan Dolari olmali . O zaman sorun kalkar ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorpioleo

    Önce enpara üzdü
    Düşene bir darbe de epıldan


    En paraya noldu hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epıl sıtor doları galdıraydı iyiydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokinto -- 17 Ocak 2017; 18:3:7 >
  • Bir şey olmaz ben hep 5 liralık uygulama alıyorum.
  • İstediğim cihazı aldım, mısır kola yanımda izlemeyi bekliyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.