Şimdi Ara

Nokia 6'nın performans testi sonuçları pek iç açıcı değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia 6'nın performans testi sonuçları pek iç açıcı değil
    Nokia 6, kamera özellikleriyle bazı amiral gemisi akıllı telefonlarla rekabet edebilecek olsa da, üst seviye bir akıllı telefon olmadığı ortada. HMD Global'in ilk Nokia markalı akıllı telefonunun AnTuTu performans testleri ortaya çıktı.
     
    Akıllı telefon henüz piyasaya sunulmamış olsa da, Nokia 6'yı eline almış olanlar var. Kısa bir süre önce Çinli sosyal platform Weibo'da cihazın benchmark sonuçları yayınlandı ve açıkçası pek de ümit verici değil. Nokia 6, AnTuTu'da 44.517 skor alabildi. Bu testler bir kez daha, Nokia 6'nın 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızaya sahip olsa bile orta sınıf aralığını hedeflediğini, kanıtlıyor. Nokia 6'yı performans açısından aşağı çeken ise cihazdaki yonga seti olarak öne çıkıyor.
     
    Çoğunuzun muhtemelen bildiği gibi Nokia 6, Adreno 505 grafik işlemci ünitesi ve 1.4 GHz 8 çekirdekli bir Qualcomm Snapdragon 430 işlemciye sahip. Ancak Nokia 6'nın içinde en yeni nesil yonga seti bulunan OnePlus 3T gibi akıllı telefonlarla rekabet edebilmesi için bunların neredeyse hiçbiri yeterli değil.
     
    Nokia 6'yı almayı planlıyorsanız, bazı oyunlarda ve uygulamalarda birinci sınıf performans beklemeyin. Öte yandan Android 7.0 Nougat'ın akıllı telefon üzerinde çalışması için mükemmel bir şekilde optimize edildiğini umuyoruz. HMD Global'in Şubat ayı sonlarında Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2017 fuarında en az bir üst seviye akıllı telefon tanıtması bekleniyor. Ayrıca ek olarak orta sınıf bir Nokia telefon da duyurulabilir.
     
    Nokia 6'nın performans testi sonuçları pek iç açıcı değil 







  • Ya zaten adamlar daha uzun batarya için sd430 kullanıyorlar nedeni açıkça belli. Sentetik testler haricinde hangi uygulamaya yetmeyecek bu işlemci? Hepsine gayet tabii yeter. 4 gb ram var o da ihtiyacı karşılar. Zaten Nokia 6 orta segment bir telefon ki bu donanımda ihtiyacı orta segmentte fazlasıyla memnun eder. Eğer üst segment istiyorsanız abisi olan sd835 kullanan Nokia 8 e bakınız. Çok meraklısınız oturduğunuz yerden gömmeye
  • Önemli olan şu aşamada markanın geri dönebilmesi. Ayrıca kullanılan işlemci ancak o kadar puan alabilirdi.

    1-2 sene içerisinde güçlü amiral gemileri göreceğiz. Kamera konusunda çok ciddi çalışmaları var Nokia'nın, bundan dolayı rekabet iyidir.
  • Ya zaten adamlar daha uzun batarya için sd430 kullanıyorlar nedeni açıkça belli. Sentetik testler haricinde hangi uygulamaya yetmeyecek bu işlemci? Hepsine gayet tabii yeter. 4 gb ram var o da ihtiyacı karşılar. Zaten Nokia 6 orta segment bir telefon ki bu donanımda ihtiyacı orta segmentte fazlasıyla memnun eder. Eğer üst segment istiyorsanız abisi olan sd835 kullanan Nokia 8 e bakınız. Çok meraklısınız oturduğunuz yerden gömmeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia 6 ne aga ya 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokia sağlam markadır. sen terketmekte inat edersen o seni terk eder o kadar sağlam 5 yıl kullandım
    kullandığımz çalışan farklı model nokialar var 1hafta şarzı duruyor yine iyi.
  • fiyatı uçuk olmazsa puan sorun değil. normal işlemleri General Mobile 4G bile rahatlıkla hallediyor zaten. Nokia'dan güzel bir yazılım ve sürekli güncelleme bekliyorum. çin'de 894 Tl'ye satılacak bir telefon bu sonuçta. kalkıp 800 dolarlık telefonlarla karşılaştırmak mantık gerisi. Nokia markasıyla yazılım desteğini güzel harmanlarsa tekrar gönüllere taht kurar.
  • uzerine nokia logosu koyunca sapkadan tavsan cikmasini mi bekliyordunuz. cihazin islemcisi belli, hedefledigi segment belli.

  • 240 Dolarlık telefon için fena değil.
  • SD430 beklenenin üstünde vermiş bile :)

  • Bir de iyi optimize ettiğini de umuyor. Nougat bu arkadaş windows vista değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokia bu saatten sonra dirilemez
  • Tamam snapdragon 430 dan daha fazlası beklenemez ama böyle geri dönüşde olmaz. Uygun fiyatlı çok sağlam bir amiral gemisi ile geri dönmelilerdi başka türlü olmaz ama yine saçma bir şekilde ortalama altı bir cihaz ile çıkıyorlar. Yahu koy şuna snapdragon 821 ve kamerada da yıllardır olduğu gibi farkını ortaya koy, tamam işte. Daha hala snapdragon 430 la falan çıkıyorlar. Sanki şirketi batırmak için ellerinden geleni yapıyorlar, içerde ajan falanmı var anlamadımki. Yok ya böyle olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barocker -- 17 Ocak 2017; 16:51:28 >
  • e fiyatıda 4 de biri olur zaten :)

  • Snapdrogon 430 ile ne bekliyorlardı ki? 140 bin puan mı?

  • Nokia nin anroid e gectiğine şükredin puanmiş işlemciymiş skormuş ayaklarina kapilmayin adamlar giriş yapti devami gelirse samsung ezer gecer diğer serilerinde özelikler donamim olarak diğer markalari sollayabilir ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia başka şirketin eline geçmiş ama yine aynı uyanık Nokia kafası değişmemiş. Hem Mi 5'ten çok daha düşük güçte hem de daha pahalı. Türkiye için düşünürsek GM 5 Plus, LG K10 (k430) ve özellikle Casper via m1 varken bu telefonun yüzüne bakılmaz.

  • s430-full hd kombinasyonlu bir telefondan 100.000 puan mi bekleniyordu?aynı özelliklere sahip ba?ka bir telefonu incelesek onun da alacağı puan bu kadardır zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 18 Ocak 2017; 0:27:4 >
  • Eski nokia cilar mezarlarindan kalkmislar gene saldiriyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung plastikken çöp diyen soniKOYUN lar şimdi sus pus. bu devirde herkes metale geçti. dandik çöp soni plastik, gülermisin ağlarmısın :) şimdi soniKOYUN lar "ama bu kaliteli plastik, metalden bile iyi" derler ve bir daha güldürürler kendilerine :) şaşırmam. plastik kasasi 9 yerinden çatlayan xpria mini pro ve arc kullanmamış olsam inanırım :) bu soni var ya çok uyanık firma. maliyeti düşürüp dandik çöpü yüksek fiyattan soniKOYUN lara ittirmekte üstüne yok soni nin. gizli gizli heryerden çalar kırpar ama rakiplerin kaliteli ürünleriyle aynı fiyata satar. geçenlerde haber vardı androidde telefon başına en yüksek kar sonide diye. bunun tek bir anlamı var "en dandik telefon sonidir" çünki aynı fiyattan satılan ürünlerin hangisi yüksek kar getiriyosa ,onun maliyeti daha düşük demektir, yani en dandiği demektir. şimdi bu plastik çöp xz ye focus lanarak ispatlayalım, nerelerden kırparak maliyet düşürülüp, kar maksimize edilmiş. özet geçiyorum. öncelikle plastik kasa ve kalitesiz malzeme çatlama ve renk atma-düşük işçilik yamuk duran sensorler-simetrisizlikler-kasa açıkları ve bükülmeler-rakipler4gb ram bu dandik xz 3gb ram-rakipler ufs2 bellek teknolojisi bu xz hala emmc,rakiplerde dualtone flaş var, bu xz hala tek flaş-rakiplerde ois var bu xz de yok-kapasitif tuş maliyetinden kurtulmak için sanal tuş kullanılmış(ki bu zaten yılların klasik soni hırsızlığı),rakiplerde kablosuz sarj var sonide hala göremedik(teknolojisi gücü yetmiyor bu kadar şeyi sığdırmaya, ki şuan en kalın amiral teli üretmesine rağmen yapamıyor bunu, sebep malum, rakiplerin teknolojisine yetişemiyor dandik soni)-ekran kasa oranı rakiplerden geride ki rakipler buna rağmen ve daha ince olmalarına rağmen daha çok şey sığdırabiliyorlar telefonlarına ama soni sığdıramıyor çünki sığdırabilecek tejnolojisi yok, sözün özü soni rakiplerin çok gerisinde ve bu hi-tech çağında yeri olmayan dandik ve paragöz kurnaz iğrenç bir firma. çok insanı mağdur etti dandik çöpleriyle. daha fazla insanı mağdur etmemesi için en yakın zamanda batmasını dilediğim tek firma...





  • Apple ve Samsung aldi basini yurudu gitti. Note 7 fiyaskosu olmasaydi ileri duzeyde bir cihaz piyasada olacakti ama Samsung pacalarina camur sicratti. Nokia icin tren kacti artik. Bu saatten sonra yapacaklari cihaz tutmaz. Eskiden Apple ve Samsung'a kafa tutuyordu, piyasanin tekeliyim kimse benim yerime gecemez diye. Blackberry ile tarih oldu artik. Symbian ile kendi bacaklarina siktilar ve Windows phone ile tuyu de uzerine diktiler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.