Şimdi Ara

BTK’dan öğrenciler için para ödüllü internet yarışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BTK’dan öğrenciler için para ödüllü internet yarışması 
    7 Şubat Dünya Güvenli İnternet Günü'nde farkındalık yaratmak için düğmeye basan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), İnternet Dairesi tarafından projelendirilen "Güvenli İnternet Merkezi"ni tanıtmaya hazırlanıyor. "Değişime Katıl: Güvenli İnternet İçin Birlik Olalım!" sloganıyla yola çıkan BTK, özellikle gelişme çağındaki çocukların ve gençlerin interneti daha güvenli şekilde kullanmalarını, böylelikle muhtemel tehditlerden uzak durmalarını hedefliyor.
     
    5. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin katılabileceği yarışma için 60 saniye uzunluğunda video çekerek web sitesindeki form ile birlikte göndermeniz yeterli. 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için birinci olan öğrenciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 500 TL ve iki kişiye bin lira mansiyon ödülü verilecek.
     
    9, 10, 11 ve 12. sınıfların birincilik ödülü ise 7 bin TL, ikinci video 5 bin TL, üçüncü video 3 bin TL ve iki kişiye 1,500 TL mansiyon niteliğinde eğitim bursu verilecek. 30 Ocak Pazartesi gününe kadar başvuruların açık olduğu yarışma hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
     







  • 5. sınıftaki çocuk ne kadar video çekebilir ki?
  • ergenlere çek gönder dersen yanlış anlayabilirler
  • neyin videosunu çekecekler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 16 Ocak 2017; 16:14:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • montevo kullanıcısına yanıt
    Youtube'da "...can oynuyor" diye onlarca kanal var. Teknolojiyi kullanma açısından oldukça yetenekliler. Tabii bu doğru ya da yanlış kullanmalarına bir etki sağlamıyor, velilerin ve çevrenin yönlendirmesi etkiliyor. Bu tür yarışmalar güzel oluyor, umarım artarak devam eder bu tür faaliyetler. Oksijen'in atom numarasını ezberlerken yaparken zevk alabilecekleri böyle bir etkinlik her türlü olumlu olacaktır.
  • bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    sanırım lise 1 de ilk bilgisayarım oldu ve çok geçmeden uydu cihazlarına yazılım atmaya,ordan video işlemeye başlamıştım.ancak yukarda arkadaşın attığı ve nasılmış diye ileri sardığımda zaaa iks diyen çocuğu görünce içime kül oturdu resmen.ben daha kumandadan ses açamayan insanalr tanıyorum teknolojiyi kullanmak değil onunla dişe değer bişey yapmak önemli.oyun videosu nasıl yapılır diye aratıp yapmak ayrı kurgu ayrı
  • montevo kullanıcısına yanıt
    Bu tür yarışmalar doğru yönlendirmeler sağlayacaktır. "İnternette güvende misin?" konusuna "zaaa iks" diye yarışmaya katılacak değiller. Elbet öyle yapan da olur ama gerçekten emek verip bir şeyler çıkartan da olur.
    Mesela sizden gideyim, siz o sırada onları yaparken lisedeki diğer arkadaşlarınız ne yapıyordu? Kaç kişiden birisi kendini geliştirecek bir şeyler yapıyordu? Oranlar insanların ilgi ve yönlendirmeleriyle değişecek bir şey. Şimdi de velilerde inanılmaz bir ilgi var çocuklarına karşı, bunun doğru yönlendirilmesi çok şey kazandırır ülkemize. O Youtube'da yayın yapan çocukların bir kısmını bu forumda "Sistem Tavsiyeleri" bölümünde görebilirsiniz, teknoloji editörü edasıyla araştırıp ailelerine binlerce liralık bilgisayarları aldırıyorlar, bu aileler o çocuklara ilgi gösterirse aldıkları "oyuncaklarını" yararlı olarak kullanabilirler.
    En basitinden İngilizcelerini pratiğe dökme şansı bulurlar ama küfür öğrenerek değil.




  • bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    dediklerinde çok umut var ve derece alacak videoları gerçekten bekliyorum.benim zamanıma,2000 ler de, gelecek olursak herkes pi pisinin uzunluğu ile övünüyordu.bahsettiğiniz pc toparlayabilen çocukları gerçekten görmek isterim.son gördüğüm 13 yaşındaki çocuk bilgisayarına öyle uzun şifre koymuşki 3 kerede anca doğru yazabildi.inşallah bu minimalde olmazlar.

    yönlendirmeleriyle değişecek
    bunu okuyunca şu aklıma geldi,staj yaparken bi elktronik mühendisi vardı.10 yaşlarındaki kızına dayak atacak raddede excel kitabını okumasını emrediyordu.çevremde iyi şeyler de yok değil.örneğin dayımın oğlu orta okulda sınıfça yaptıkları bi projede ab den para desteği aldılar.şu video yarışmalrından birisine ben de katılayım dedim.önceki senelerde yapılmış olanına baktım.çocuk resmen animator olmuş.ben daha autocad çizemezken o animasyon içinde 3b modelleme çizen insan çizmiş.ama gel görki yarışmayı herkese xxx markasını seviyorum dedirten çocuk kazandı.

    "oyuncaklarını"

    yine çevremden örnek vereyim.bi akrabamızın maşallah 15 tane torunu var.hepsinde de tablet.yaşlarına göre büyüklü küçüklü.elektrik icadı tamamen yok olana kadar oyun oynama peşindeler.hadi onlardan video beklemiyorum ellerinden şu tabletleri alsınlar yeter.burdan tüm anne babalara selam.sadece yapmakla olmuyor.

    ben çok karamsarım galiba.çocuklar bi dönem iyi gidiyo ergenliğe yakın salaklaşıyorlar.ergenlik zaten malum.




  • montevo kullanıcısına yanıt
    Dünya çapında maalesef durum bu. Bakın aşağıdaki çocuğa, toplulukta konuşmacı olarak gelmişti, yerin dibine girdim resmen çocuk kendini anlattıkça, çevremdeki arkadaşlar da aynı duyguları paylaşmıştır. Babasının ve dedesinin yönlendirmesiyle ileride harika bir yazılımcı olacak genç.
    http://www.ahmetemreceyhan.com/
  • Ben size açıklıyorum internette güvende olmanın yolunu, katılacak olanlar değerlendirsin.

    Sosyal medya üzerinden (Ankara'dan) birilerini eleştirirseniz güvende olmayabilirsiniz, tam tersini yaparsanız güvendesiniz.

    Videonun ilk kısmında örneklerle bu konuya değinin.

    Videonun sonuna da facebook, twitter ve youtube'a erişim engellenmiş olarak ekleyip, ülkemiz için en güvenlisi budur diyin dereceye girin.

    Maksat öğrencilere bi katkımız olsun
  • TAMAM DA NE ÇEKECEKLER

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    bi an kendimi hatırladım ama benim 5-6 yaşlarım 1991 olduğu için pek kendi çabamla bişeye ulaşamadım.yönlendirme diye bişey yok zaten.asker ol diye başımın etini yemişlerdi o var şimdi.çocuktaki özgüvene hayran kaldım.şahsen bende web sitesi yapmıştım basit bişey ama öyle kendimi tanıtmak felan çekingenlikten yapmadım.hatırlayanlar vardır superonline nin sitesinden sayfa yapabiliyordunuz ve freeservers gibi sitelerden site açabiliyordunuz.doğa koleji fiyatlarına baktımda asla ve asla bu çocuk gibi olamazdım.hem ekonomik hem de sosyal bakımdan uçurum var.özellikle ailede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ad Block

    ergenlere çek gönder dersen yanlış anlayabilirler

    HAHAHAH Aynen öyle hatta çoğu anlamıştır...
  • BTK ya aldıkları rüşvetler fazla gelmiş anlaşılan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 sınıfa giden bir öğrenci nasıl video çeksin allah belanı vermesin btk :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.