Şimdi Ara

Apple ve Samsung arasındaki patent davasında karar belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple ve Samsung arasındaki patent davasında karar belli oldu

    Bundan 6 yıl önce Apple, Samsung'un kendi patent haklarını ihlal edip ürettiği Galaxy model telefonunun iPhone'un kopyası olduğunu iddia ederek Samsung'a tazminat davası açmıştı. Uzun yıllar süren davada ilk elle tutulur gelişme geçen ay yaşanmış ve mahkeme Apple'ın 399 milyon dolarlık tazminat talebini reddetmişti. (Söz konusu modeller Galaxy S, Nexus S, Epic 4G ve iPhone 3G S)

     

    İşin peşini bırakmayan ve kararı temziye götüren Apple'a Yargıtay'dan olumlu yanıt geldi. Apple'ın iddialarını haklı bulan mahkeme şimdi ödenecek tazminatı belirlemeye çalışıyor ancak bu pek de kolay olmayacak gibi görünüyor. Apple, Samsung'un tasarımı kopyalayarak elde ettiği tüm geliri isterken mahkeme sadece Apple'ın bu tasarımın çalınması sonucunda uğradığı zararı belirlemeye çalışacak. Apple'ın öne sürdüğü ve mahkemenin de kabul ettiği tasarım ihlali, pürüzsüz çerçeveler, kare şeklindeki ön yüz ve renkli ikonları kapsıyor.

     

    Davayla ilgili Calvin Klein, Dieter Rams ve Norman Foster gibi 100'den falza tasarımcı, Apple'ın davasında haklı olduğunu ve Samsung'un bu kopyalama sonucu kazandığı bütün geliri ödemesi gerektiğini dile getirmişti. Ürün tasarımlarının benzer olmasının müşterilerin algıları üzerinde nasıl etkili olacağıyla ilgili 1949 yılında yapılan bir deneyde deneklere üzerinde hiç bir ibare olmayan Coca-Cola şişesi gösterilmiş ve deneklerin %99'u bu şişenin kafalarında Coca-Cola'yı çağrıştırdığını ifade etmişti.

     







  • Saçmalık ötesi...

    Apple ın samsung dan esinlendigi samsungun apple dan esinledigi ayni sekilde lg nin bunlardan esinlendigi ve diger tonlarca ureticinin birbirinden esinlendigi tasarım ve özellik varken bu neyin kafası

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Pürüzsüz çerçeveler, kare şeklinde ön yüz, renkli ikonlar" patentlerinin mantıklı olduğunu sanmıyorum. Kare, dikdörtgen, üçgen, renkler vs patent olması bence mantıklı değil.

  • Apple şunlara kafa yorduğu kadar telefonlara kafa yorsaydı iPhone kullanıcıları şimdiye VR gözlük, hızlı şarj, Always on display vs vs vs gibi yenilikçi donanımlara çoktan sahip olurdu ama zaten ne yapsak alan var mantığında olan bir marka için bunlar normal şeyler..

  • Siz anlamadınız

    Apple böyle yapıp samsung'a yaptırdığı işlemicleri,ekranları bedavaya getiriyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patent konularından ziyade ilk galaxy s telefonu ilk İphone'nun yanında çok çirkin duruyor ancak 2016 yılına geldiğimizde tam tersi durum var. Samsung kendini bayağı geliştirmiş. Bu sene İphone 8'de de farklı bir tasarım olacağını zannetmiyorum. Galaxy s8'in tahmini tasarımları doğru ise bu sene iphone ile Samsung arasındaki tasarım ve şıklık farkı daha da artacak. İphone tüketicileri bu durumdan hiç de şikayetçi değil ne yazık ki. Doğal olarak da ağlamayan bebeğe meme vermiyor Apple Apple ve Samsung arasındaki patent davasında karar belli olduApple ve Samsung arasındaki patent davasında karar belli oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stalker(1979) -- 16 Ocak 2017; 15:32:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultrAslan-BH

    Saçmalık ötesi...

    Apple ın samsung dan esinlendigi samsungun apple dan esinledigi ayni sekilde lg nin bunlardan esinlendigi ve diger tonlarca ureticinin birbirinden esinlendigi tasarım ve özellik varken bu neyin kafası

    Bu dava işin başına gidiyor aslında, ilk zamanlarda sadece bu ikili çekişiyordu dediğin kadar takip edilemez değildi, bariz kopyalayan taraf samsung oldu, apple dava açtı açmasına hala daha sürüyor yani kafa mafa yok mahkeme neredeyse hala daha tereddütte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 16 Ocak 2017; 15:32:47 >
  • Yahu Samsung parası neyse verisnde sustursun şu Appleyi artık yıllardık bıktık bunların patent diye vıyırdamasından...

  • Bu kadar yıl beklemeye ne gerek vardı? Bizim donanımhaber tayfası değil 6 yıl, 6 saniyede 6 tane markayı birbirine benzetiyor.
  • Keşke artık birazda apple samsungun tasarımından esinlense.

  • Suç mahkemede. Bu kadar uzatılmasına gerek yoktu. Apple ya da Samsung lehine karar verilip bitirilmeliydi. Ama şu bir gerçek ki ciddi anlamda 3G serisi tasarımını bariz bir şekilde kopyaladılar. Zaten Samsung'un amacı da o zaman oluşan iPhone algısını Android'de oluşturmaktı. O yüzden de bu tarz kopyalamaları yapıp Android'in iPhone'u olmak için bu işlere girişti.



    Apple ve Samsung arasındaki patent davasında karar belli oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • kare şeklinde ön yüz ve bu ikonlar ilk palmlarda kullanıldı. palm patentleri hp'de. bu yüzden bir tazminat verilecekse hep apple hem samsung'un hp'ye tazminat ödemesi lazım.

  • Kararı veren insanların Samsung Android ile Iphone IOS arasındaki farkı anlayamacak halde olduğunu sanmış. Gerçekten pürüzsüz bir beyin.

  • Doymuyorlar milleti sömürdükleri yetmedi şimdi de birbirlerini emmeye başladılar. Kan emmeye demek istiyorum. Tabi kimseye zorla satmıyorlar. O yüzden bu sömürünün kimse farkına varmıyor.

  • Fanboylar rahatsız mahkeme yanlış karar vermiş yağğ, babalarının kasasından çıkacak sanki o para işte bunlar işsiz güçsüz tipler apple onu yaptı samsung bunu yaptı ile günü geçiriyorlar tahminimce.

  • Pamuk eller cebe Ekrem

  • Ben her zaman şunu söylerim, Apple olmasaydı Samsung bize hala kızaklı kaydıraklı kapaklı telefonlar satacaktı, Samsung olmasaydı Apple bize iPhone 7 diye 4" ekranlı 5mp kameralı telefonlar satacaktı.

    Rekabet iyidir rekabet bize yarar ama sanki Apple kimseden birşey almamış gibi havalarda olması birde buna fanlarınıda inandırması ayrı bir komedi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 16 Ocak 2017; 17:58:51 >
  • volkan_kolay kullanıcısına yanıt
    En son Nokia dava açmıştı, apple baya bir patent ihlali yapmış. Bakalım ne olacak sonucu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanklar yolda

    En son Nokia dava açmıştı, apple baya bir patent ihlali yapmış. Bakalım ne olacak sonucu

    "Bir ürüne kalem geldiyse o bitmiştir"
    "En ideal ekran 4 inçtir"
    "İnsan gözü 300ppi dan fazlasını göremez"

    gibi gibi gibi işte böyle saçma sapan açıklamalar ile rakiplerinin belli yerlere getirdiği ve kendilerinin yapamadığı teknolojilere b*k atmakta üzerine olmayan bir markadır Apple

    Yıllarca stabil stabil diye burda fanları dinledik durduk ama şu anda amiral gemisi android telefonlar da artık stabil kimse kusura bakmasın ve kendini kandırmasın android artık stabildir.

    Bence 2017 yılını en sıkıntılı geçirecek markalardan biride Apple, öyle ki Samsung yaralarını sarmak için çok iyi bir cihazla karşımıza çıkacak, zaten iPhone 8 den fazla bir beklentimiz yok, belli ne olacağı, eğer Note 7 bu akıbeti yaşamasaydı eminim çok iPhone müşterisi çalacaktı ama böylesine bir telefona yazık olması ekmeklerine yağ sürdü ama S8 durumu farklı olacak..




  • volkan_kolay kullanıcısına yanıt
    İ phone 3-4-5 zamanı Apple kesinlikle akıllı telefon deviydi fakat şu an pazarlama devi...Android cephesindeki markaların teknik servis hizmetleri dışında bir eksiği kalmadı(Huawei iyi bir atak yaptı bu konuda).Elbet bir gün bu firmaların sonu da nokia gibi olacak.Aynı hataları yapıyorlar, kendilerini vazgeçilemez olarak görüyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.