Şimdi Ara

16 yaşında ve Nvidia’nın robotik teknolojilerini geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 16 yaşında ve Nvidia’nın robotik teknolojilerini geliştiriyor


    Özel yetenekleri genç yaşlarda keşfederek ekosisteme kazandırmak en önemli konulardan birisi. Bu sayede ekosistemlerin elinde ciddi bir beyin gücü oluşuyor. Nvidia da staj programlarından en iyi şekilde istifade etmeye çalışıyor.


     


    En Genç Stajyer


     


    Geçen yıl firmanın staj programına Prat Prem Sankar adında bir lise öğrencisi kabul edildi ve Nvidia’nın tarihindeki en genç stajyer ünvanını elde etti. Sankar 16 yaşında ve şimdi Nvidia Jetson TX1 platformunu kullanarak insansı robotlar geliştiriyor.


     


    5 yıldır robotik teknolojiler üzerinde çalışan Sankar, bu ilgisini babasının aldığı Lego Mindstorms NXT setine borçlu. Set ile farklı programlar geliştiren Sankar’ın robotik mühendis olma arzusu o dönem başlamış ve kararını vermiş.


     


    Lisede Arrowbotics adında bir mühendis ekibi kuran Sankar, engelleri aşabilen robot projesi ile Nvidia’nın destek verdiği bölgesel FIRST robot yarışmalarında finallere kalmayı başarmış. Ayrıca geçen yıl ki Nvidia GPU teknolojileri konferansında derin öğrenme çözümleri ile ilgili özel oturumlara da katılmış.


     


    Ayrıca Bkz.Nintendo Switch sahaya çıkıyor

    Sankar sadece robot teknolojiler ile uğraşmanın kendisini tatmin etmediğini ve derin öğrenme ile çok daha büyük potansiyellere erişebileceğini fark etmiş. Bu yüzden de Nvidia’nın parçası olmayı kafasına koymuş. Yaz aylarında staj programı için başvuran Sankar, firma tarafından programa kabul edilmiş.


     


    Sankar şu anda görsel tanıma teknolojileri üzerinde çalışıyor. Jetson TX1 temelli 3 robot geliştiren Sankar, bunlara internette binlerce görsel izlettirmiş ve meyveler konusunda bir görsel hafıza oluşturmalarını sağlamış. Sonra da bir meyve ile ilişkili komutlar vererek algoritmaların bu noktaya yoğunlaşmalarına çalışmış. Sankar’ın sonraki hedefi stajını başarı ile tamamlayarak Nvidia’nın yapay zeka teknolojileri bölümünde önemli görevler alabilmek. 


     








  • vay anasını biz o yaşta misket oynuyoduk.:)

  • Vay anasını ben 17 yaşımdayım ve ygs lys çalışıyorum.
  • Biz 23 yaşında hala üniversite derslerimizi geçmeye çalışıyoruz. Tek amacımız dersleri geçmek, öğrenmek değil. Çünkü derslerden kalırsak dönem uzatırız. Öğrenmeyi boşverin, günü kurtarın. Teknoloji mi? Hiç işimiz olmaz çünkü para kazanmayana kimse kız vermez miş mişş. Günü kurtarmak herşeyden daha önemli

  • Bizim gençlerimizi de öss öys sbs lys ygs cart curt la uğrastırırlar. Yenilikci hiçbir bilgi, gündemdeki hiçbir taze bilgi çocuklarımıza verilmemekte, üretkenlik sıfır.
    Öyle bir öğrenci yetiştiriyorlar ki üniversitelerde, sanki hepsi mezun olunca öğretmen ve ya öğretim görevlisi olacak ki Türkiye'de ki öğretim şekli çok tartışılır!
    Hadi neyse onu geçtim de örnek almamız gereken ülkeler neler ile uğrasırken şuan Türkiye'nin uğraştıklarına bak(şimdiki gündemimiz işte söyletmeyin).
    Şunlara bakıp imrenip örnek almamız gerekirken bizim nereye gittiğimize bakın!
    Haaa ama yok durmak yok yola devam!!!!

  • Milli olmuş mu soran olmamış hayret
  • Buralara sadece saçma sapan yazılar yazıp sallayan Ey Türk Gençliği, Utan !

  • Elektrik-elektronik mühendisiyim ve bahsi geçen lego setinin 1998 yılında çıkan ilk versiyonunu (Mindstorm Rcx 1.0) geçen sene üniversite son sınıfta bir derste görmüş ve kullanmıştım. O zamana kadar böyle bir set olduğunu bile bilmiyordum. Lanet olsun dostum böyle birşeyi nasıl bilemem dedim. İlkokulda verselerdi keşke böyle birşey elimize deyip hayıflanmıştım. Okulda onun yerine ev ekonomisi diye bir ders vardı ve o derste zorla yastık yapıyorduk.

  • Nasıl 16 yaşında bu bildiğin 30 yaşında abi lan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim memlekette ; meslek lisesinde staj yapanlara
    iş yerinde süpürge ve paspas verilir !

  • Bizimkiler o yaşta ya lise giriş sınavına ya da öss sınavına hazırlanıyor, alternatif bi iş yapma olanağı kesinlikle yok eğer zengin ve önünü açacak ailesi yoksa.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Nasıl 16 yaşında bu bildiğin 30 yaşında abi lan.

    zeka yaşı yüzüne vurmuş işte :D
  • zekayı keşfetmek önemli bu genç adamda olduğu gibi.

  • Oğluma almayı düşünüyordum Lego nun bahsi geçen setinin yeni versiyonunu Mart sonunda. Doların da artması ile birlikte bakalım yurdum esnafı kaça çıkaracak fiyatı :(

  • Türkiye' de eğitim tartışılır ama tartışılmayacak bir şey var ki o da kaliteli adamı ortaya çıkaracak bir sistemimiz yok. Demek istediğim şu ki, 3-4 milyonluk Hollanda'dan süper kalite futbolcular çıkarken neden 80 milyonluk Türkiye'den çıkmıyor? Neden insanlar hayatını kazanmak için ders çalışmak zorunda? Elbette ders çalışmadan bir yerlere gelmek çok zor fakat bu yetenekleri de ortaya çıkarıp yükseltecek yetkililer ülkede yok. Örneğin bilgisayar bilimlerinde eğitim önemli olduğu kadar yetenek de çok önemlidir, kimisi küçük yaşta edinir bu yeteneği, 10 yaşında başarılı kod yazmaya başlayıp iyi bir üniversite ya da bilgisayar mühendisliği kazanamadığı için harcanan pek çok insan var, aynı şekilde çok iyi futbol/basketbol yeteneklerine sahip olup da ülkemizdeki günü kurtarma çabasından dolayı başka yönlere giden çok cevherler var maalesef...




  • LEGO reklamı gibi olmuş haber sanki.

  • Bilim insanı yaşlandırıyor demek ki !!!

  • Bu işlerin yaşla alakası yok. Sürekli böyle haberler pompalamanın amacı nedir?(bu annemizin bize x 'in çocuğu şöyle başarılı böyle çalışkan demesi gibi birşey)

    Zaten ortak görüş, insanların özgün yeteneklerini sergileyeceği, kullanacağı eğitim ve iş bölümlerine yönlendirmektir.

    Burda özelikle yaşa vurgu yapılması çok abes bir durum. Sanki bu çocuğun ilerde bilime çok katkısı olacağı garantisi varmış gibi haber yapılıyor. Sanki süper kahraman filmlerindeki "seçilmiş kişi" . İnsanlığı kurtarmaya geldi.

    HENRY FORD araçlarda bant seri üretimini hayata geçirdiğinde 40 yaşında idi. Tüm dünyadaki işleyişi değiştirdi 40 yaşında.

    Harry Potter 'ın yazarı J.K. Rowling, ilk kitabı piyasaya sürüldüğünde 32 yaşında idi. Ve kadın, sıradan orta halli ev kadınlarından biriydi o güne kadar.

    Doğru zamanda doğru yerde olmak ve hedefinden asla ayrılmamak. İşte bütün mesele bu.

    Yok neymiş 16 yaşındaymış! Bize ne! Sanki yaşın çok önemi varmış gibi bilim için.

    Gidin bi en azından Micheal Faraday'ın hayatını okuyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 14 Ocak 2017; 14:16:47 >




  • Bizim ülkemizdede 16 yaşında popstar oluyuno yani aleyna tilki mesela :D
  • ÖĞRENCİLERİMİZİN BİRAZ DA ÖZELEŞTİRİ YAPMASI GEREK.

    TÜRKİYENİN İLK 10 UNDA YER ALAN BİR Ü. HASTANESİNDE SÖZÜMONA MESLEK ÖĞRENMEYE GELEN STAJER ARKADAŞ ELİNDE TELEFON CIT CIT MESAJLAŞIP ŞEKER OYUNU OYNAYIP ARKADAŞIYLA GEYİK YAPIYORSA DAHA ÇOK BEKLERİZ BU TÜR HABERLERİN TÜRKİYEDE OLMASINI...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.