Şimdi Ara

Windows 10, PC başında olmadığınızı algılayarak otomatik olarak kilitlenebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows 10, PC başında olmadığınızı algılayarak otomatik olarak kilitlenebilecek

    Microsoft, Windows 10 Creators Update güncellemesine kısa süre önce yayınlanan yapı 15002'de mevcut olan "Dinamik Kilit" (Dynamic Lock) isimli bir özellik eklemek istiyor. Ancak şirket bu fonksiyon hakkında henüz detaylı bir bilgi sağlamış değil. WalkingCat (@h0x0d) isimli Twitter kullanıcısına göre Dinamik Kilit aslında geçen Aralık ayında Çin'deki WinHEC etkinliğinde tanıtılan "Yakınlık Kilidi" (Proximity Lock) özelliğinin genel kullanıma açık bir versiyonu olabilir.

     

    [bkzdh=88555]
    Peki Dinamik Kilit, Microsoft'un WinHEC'de sunduğu Yakınlık Kilidi olabilir mi? Şirket, Windows 10'daki Dinamik Kilit özelliğini "PC'den uzaklaştığınızda Windows'un bunu algılamasına ve otomatik olarak cihazı kilitlemesine izin veren" bir özellik olarak tanımlıyor. WinHEC'de ise Microsoft, "bilgisayarınızdan uzaklaştığınızda, kilitlenmesi konusunda asla endişelenmeyin" Yakınlık Kilidi bunu gerçekleştirebilir şeklinde bir tanımlama kullanmıştı.

     

    Kilit bileşen Bluetooth


     

    Konferans sırasında şirket ayrıca bu özelliğin ekran başından ne zaman ayrıldığınızı ne şekilde algılayıp PC'yi kilitlediğini açıklayan bazı bilgiler verdi. Kilit bileşen Bluetooth olacak ve şirket Windows 10 cihazınızı akıllı telefonunuzla eşleştirmenin Dinamik Kilit özelliğine yardımcı olabileceğini söylüyor. Bluetooth sinyali kaybolduğunda sistem artık ekran başında olmadığınızı algılayarak işletim sistemini otomatik olarak kilitleyebilecek.

     

    Şüphesiz ki gelecekteki Windows 10 yapıları bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağlayacak. Yeni "Dinamik Kilit" özelliğinin Insider sürümleriyle gelişimini tamamlaması ve Nisan ayında yayınlanması beklenen "Creators Update" güncellemesine hazır olması bekleniyor.

     







  • uyku modu,ekran kapatma falan hepsi kapalı olduğu halde pc otomatik kitliyor kendini,bununla mı alakalı acaba? yakın zamana kadar yoktu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: canguler917

    uyku modu,ekran kapatma falan hepsi kapalı olduğu halde pc otomatik kitliyor kendini,bununla mı alakalı acaba? yakın zamana kadar yoktu

    Sanmıyorum, vardır unuttuğunuz bir şey. Aynı şey benimde başıma geldi, sildiğim LOL oyununun ekran koruyucusu devreye girmek isteyip artık olmadığı için giremiyor diye pc kitleniyormuş. Başka bir seçenekte bilgisayarınızda virüs olabileceği.
  • Yani Mark Zuckerberk'in yaptığı gibi laptobunuzun kamerasını kapatmayın, açık bırakın da biz de bilelim mi diyorlar?

  • bi zahmet win+l yapsın arkadaş... kamerayla benimi izleyecek.

  • Bu aralar süper işler yapılıyor gibi bu gidişle 3.parti programlarının ellerinden kurtuluruz.Bakarım creators update benim bilgisayarıma nasıl uyacak?
  • windows 10 project neon güncellemesi de gelecekti o ne oldu ki acaba yeni tasarım yapılacaktı

  • kilitlenmesi gerekiyorsa ben kilitlerim ötesine gerek yok çizgiyi aşmasınlar bence
  • Nasıl yani ? Sensör olmadığına göre webcam açık kalacakta windows bizi mi gözetleyecek? yok artık bu kadar da gizlilik ihlal edilmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    bi zahmet win+l yapsın arkadaş... kamerayla benimi izleyecek.

    Amaçları olabildiğince veri toplamak zaten...
  • Kamera saçmalığını nerden çıkarttınız ki? Okumuyor musunuz? Kilit bileşen Bluetooth diyor adamlar. Yani bt bir cihaz var. Onu takacaksın ve telefonunla eşleştireceksin. Sen pc başından kalkınca, sinyal kopana kadar bekleyecek sinyal kopunca da kilitlenecek.
    Bu kadar kasacak adam pc den kalkarken kilitlesin ekranını. Veya girsin local policy ye belli süre sonra otomatik kilitlesin. Veya ekranı uyku moduna alıp kilit koysun. DÜnya kadar yolu var.
  • Win + L bu işin en basit yöntemi, uğraştırmayın.

  • aslında pc de kinect'in üstüne düşse çok daha başarılı özellikler çıkabilir.

  • olacakları tahmin edebiliyoruz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.