Şimdi Ara

Gorilla Glass artık otomobillerde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gorilla Glass artık otomobillerde


    Yıllardır mobil cihaz ve dizüstü bilgisayar sektöründe Gorilla Glass ekran koruma teknolojileri geliştiren Corning, büyüyen otomobil pazarına daha fazla ilgisizi kalamadı. Gorilla Glass for Automative otomobiller için geliştirildi.


     


    Otomobilin Cam Olan Her Noktasında


     


    Gorilla Glass aslında cihazların dokunmatik yüzeylerini çizilmelere ve darbelere karşı korumak için geliştirilmişti. Son dönemde dizüstü bilgisayar kapağı gibi farklı alanlarda da görmeye başlamıştık. Şimdi ise otomobillerin cam olan her alanına nüfuz etmeyi planlıyor.


     


    CES 2017 fuarında sergilenen Corning Connected adındaki konsept araba, Gorilla Glass korumasının ne tür senaryolarda kullanılabileceğini gösteriyor. Normal olarak aracın gösterge panelinde, orta kısımdaki kontrol panelinde ve bilgi ekranında Gorilla Glass kaplama mevcut. Bu alanlar tamamen dokunmatik. Asıl gelişme ise dış tarafta.


     


    Konsept arabanın rüzgarlık, güneşlik, yan camlar, ön ve arka far camlarında Gorilla Glass teknolojisine yer veriliyor. Bu sayede aracın camlarının daha zor koşullara dayanması sağlanıyor. Ayrıca standart araç camlarına göre yüzde 30 daha hafif.


     


    Ayrıca Bkz.Fitbit'ten devi bir hamle daha: orta seviyede lüks akıllı saatler yolda

    Diğer taraftan Gorilla Glass iç katmanı yarım milimetre kalınlığında ve standart iç katmanlara göre yüzde 76 daha ince. Ayrıca tüm katmanın ağırlığı da yüzde 40 azalmış. Bu sayede aracın yakıt tasarrufu yapması sağlanıyor, hız ve fren performansı artıyor, dayanıklılık sayesinde tamir bakım masrafları da azalıyor. Yine rüzgarlığın iç kısmında sürücüye sunulacak bilgilendirmeler de bu sayede daha net görülebiliyor.


     


    Corning önümüzdeki dönemde pek çok önemli otomotiv üreticisi ile ortaklıklar kurmayı planlıyor. Araç bilgi sistemlerinin donanım ve yazılım kısmında pek çok önemli rakip var. Bu nedenle rekabet oldukça sıkı. Bununla birlikte cam kaplama konusunda potansiyel oldukça büyük. 


     

    Gorilla Glass artık otomobillerde 







  • Artık cam filmi yerine kırılmaz cam çekerler ekrana

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimlerde ki gibi bir aracım olana kadar önemsiz bir detay benim için.
  • sağlamlığı ne konumda acaba ?

  • Normalde cocugun olan biri icin cocugun ekrani kirmasini zorlastirir yani gzl gelisme ancak bu arabaya sahip olanlar genelde hayati gunu birlik yasadiklari icin cocuklarida cogu zmn olmadiklari icin cok onemsiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar daha zor koşullara dayansın diye yapılmış yazmış biri çocuk olursa kırar diyor öbürü sağlam mı diyor
  • zor koşul ne olacak hırsızlığa koruyorsa iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

    Adamlar daha zor koşullara dayansın diye yapılmış yazmış biri çocuk olursa kırar diyor öbürü sağlam mı diyor

    Olay oradan öte firmanın Corning olmasında yatıyor. Bugüne kadar ürettikleri ve dayanıklılık açısından çok iddialı olmalarından öte gelen bir şey. Yani adamlar kırılmaz kıvamına yaklaştırdıkları için olayı ve her seferinde kırılırlığı da üzücü yollarla kanıtlandığı ve çokça kayıp oluştuğu için insanların da güvenmemesi normal.
  • They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    Benim asıl tilt olduğum da "spor arabada çocuk olmaz" fikri. Tamam, iki koltuklu bir arabada çok zor, kabul. Ama 3 kapı spor arabalara da bu gözle bakan çok. Komiğime gidiyor.

    C sınıfı bir Cabrio'daki arka diz mesafesi B sınıfı ortalamasındaki bir araba ile aynı mesela. Ki, cabrio'da arkada enden kayıp oluyor. Neyse, Küçük çocuk için orası büyük bir alan. İki küçük çocuk için, gene büyük bir alan.

    2-5 yaş aralığımı tek sıra koltuklu bir Silverado'da ailecek 4 kişi yanyana dizilerek, sonraki yıllarımı Alfa 75'in arka koltuğunda geçirdiğim için, bana bu iddialar çok garip geliyor. Babamın arkasına ben, annemin arkasına abim otururdu. Babamdan kalan diz mesafesi bana, annemden kalan diz mesafesi abime yeterdi falan... Günümüzde arabalar o kadar gereksiz büyüdü ki, zaten standart bir spor otomobil Alfa 75'in verdiği arka diz mesafesini veriyor. O zaman, iki çocuk da kazık kadar olana kadar, spor otomobil aile otomobili olabilir.




  • Bildiğim kadarıyla FORDun son supercar 'ı GT Corning Gorilla Glass kullanan ilk seri üretim araç olacaktı. Araç üretime girdi hatta dağıtılmaya başlandı. Açıkladıkları şeyden vazgeçmedilerse GTler gorilla glass lı olmalı.

    https://media.ford.com/content/fordmedia/fna/us/en/news/2015/12/15/industry-first-gorilla-glass-hybrid-windshield-on-all-new-ford-GT.html
  • Artık araba camları da çizilecek desene
  • şu sararan far camlarını neyden yapıyorlarsa onu değiştirseler bi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşı şeritten gelecek büyük bir taş parçası camda bir çatlak olusturmayacaksa iyi, ama en ufak catlakta normal basit camlardan çok daha pahalıya gelecekse kötü, bundan sonra kaskolar gorilla glass haric diye bir madde eklerler sözleşmeye ??

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bence yine tutmayacak bir olay. Hem gerçek cam değil, plastik karışımlı silikon bazlı bir cam Gorilla. Araba'da camlarda olmaz, en fazla far camları ve kelebek camlarına belki bir de sunroof olarak kullanılır.

    Firmalar yine boşa para haryacakları bir ar-ge bulmuşlar.

    10 senedir şu forumda, önümüzde ki yılın teknolojisi diye açılan 100'lerce konudan 1 tanesi ancak hayat geçmiştir herhalde.

    hemen mühendis olup işe yaramayacağını bildin ya tebrik ettim seni
  • teknolojide her şey her yere transfer ediliyor ama bu şimdilik gereksiz bence
  • Komple camlara da uygulamanın bir yolunu bulsunlar
  • Corning harika bir vizyona sahip bir firma. Geleceği şekillendiriyorlar.










  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

    Adamlar daha zor koşullara dayansın diye yapılmış yazmış biri çocuk olursa kırar diyor öbürü sağlam mı diyor

    "Sağlamlığı nasıl acaba" diye ben yazdım açıklayayım ;
    Cam büyüklüğü arttıkça sağlamlığı direnci de düşer Gorilla Glass'ın o ufak telefonlarda ki (5-6) inçte ki dayanıklılığını biliyoruz , araba camında ne durumda olur acaba diye düşündüğüm için yazdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.