Şimdi Ara

LÜTFEN VİRÜS GİRDI 1 dk de kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar laptopuma internetten virüs girdi.azda olsa bu sorunlardan anlar sorunu çözerim ama bilgisayar otomatik olarak kendisini sistem hatası diyır ve 1 dk içerisinde kendini sayarak kapatıyor. format çekemiyorum laptopun cd romu kırıldı dosada geçemiyorum.açılırken f8 tuşuna basıyorum sistem hatasında otomatik kapamayı iptal et diyorum fakat yine aynı sorun çıkıyor ve kapanıyor.bu kapamayı 1 dk içerisinde ne yaparak iptal edebilirim bu sorunu aşsam yeni win d: sürücüsünde var...bana yöntemler soyleyin lütfen kaç gündür nete giremiyorum evden

• güvenli modda acamıyormusun sistem geri yükleme denedınmı
  • denedim güvenli modda da aynı şekilde sitem kendini kapatıyor.kapanmayı iptal etmek için ctrl alt del yapıyorum hata veriyor görev yöneticisine girişim bile engellendi.
  • Bi ara XP nin güvenlik açığından dolayı böyle bir şey oluyordu...

Google da bir arat bence Fixblast diye ... Symantec firmasının tarama programıda vardı bununla ilgili. ama tam net aklımda değil dosyaların isimleri.

Malum eski bir sorundu. Kolay gelsin
  • bence direk format at üstad
  • format atmak isteremde nasıl dosa geçemiyorum bunun yöntemini biliyormusunuz acaba.usb den giremiyorum ce-rom kırık başka yol varmı.windowstan geçiş falan arkadaşlar
  • mahony007 arkadaş program yüklerim belki ama tarama falan yapacak zaman yok.benim 1 dk da kapanma sorununa çözüm bulsam belki olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

W32 Sasser Virüsü Microsoft'un LSASS güvenlik açığını kullanmaktadır. Avserve.exe dosyası ile yayılmakta olup. Diğer worm'ların (solucan) aksine e-posta sistemini kullanmamaktadır. Makineye bulaşması için kullanıcı müdahalesi gerekmemekte ağ üzerinden yayılmaktadır. Solucan etkilediği sistemlerin virüslü kodu indirerek çalıştırmasını sağlamaktadır.

Semptomları:

Virüs kendisini Windows klasörüne avserve.exe olarak kopyalar ve açılışta kendisinin otomatik olarak çalıştırılması için aşağıdaki registry anahtarını yaratır:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
    CurrentVersion\Run "avserve.exe" = C:\WINDOWS\avserve.exe

Solucan açık için rastgele IP adreslerini tarıyor. TCP port 5554'de FTP sunucusu olarak çalışıyor ve TCP port 9996'da remote shell açıyor.

C sürücüsünün kök dizininde win.log isminde bir dosya yaratıyor. Bu dosya yerel makinenin IP adreslerini içeriyor.

Virüsün kopyaları Windows System klasöründe #_up.exe olarak yaratılıyorlar. örnek:
    c:\WINDOWS\system32\11583_up.exe
    c:\WINDOWS\system32\16913_up.exe
    c:\WINDOWS\system32\29739_up.exe

Solucanın en sık görülen yan etkilerinden biri LSASS.EXE servisinin çökmesi ve sonucunda Lsass.exe servisinde hata olduğunu belirten bir uyarının çıkarak, sistemin 60 saniye içerisinde kendi kendini yeniden başlatmasıdır.

Virüsü Temizlemek için:

1. Symantec'den temizleme aracını indirin:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FxSasser.exe

2. Daha sonra bunları yapın:

> Çalışan bütün programları kapatın.
    > Eger internete bagliysaniz veya network içindeyseniz, baglantilari kapatin.
    > Windows ME ya da Windows XP kullaniyorsaniz "Sistem Geri Yükleme" yi kapatin
    (Bilgisayarim'a sag tikla > Properties > System Restore > Turn Off System Restore)
    > FixSasser.exe' yi çalıştırın.
    > Tarama yapıldıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    > Virüsün temizlendiğinden tam emin olmak için FixSasser.exe'yi tekrar çalıştırın.
    > "Sistem Geri Yükleme" yi tekrar etkinleştirin.

3. Virüsün bilgisayarınıza tekrar bulaşmaması için Microsoft' dan işletim sisteminize uyan güncellemeyi yükleyin.

Bu virüs sasser yukarıdakiler derdine derman olacaktır.

Kolay gelsin.

• saol binbaşım verdigin bilgiler için uygulayacam .ama 60 sn de nasıl halldecem acaba bu konuda bilginiz varmı. birde bunu xp de türkçesi nedir neresidir.

(Bilgisayarim'a sag tikla > Properties > System Restore > Turn Off System Restore)

gelişmeleri bildirecegim saol
  • service pack 2 yüklü deilse yükle
  • bilgisayarım-çalıştır a "shutdown -a" yaz.bu sana 60 saniyeden fazla süre kazandıracaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: bymami78

saol binbaşım verdigin bilgiler için uygulayacam .ama 60 sn de nasıl halldecem acaba bu konuda bilginiz varmı. birde bunu xp de türkçesi nedir neresidir.

gelişmeleri bildirecegim saol

(Bilgisayarim'a sag tikla > Özellikler > Sistem Geri Yükleme > Sistem geri yüklemeyi Kapat kutucuğunu okeyle)

quote:

Orjinalden alıntı: mobius strip

bilgisayarım-çalıştır a "shutdown -a" yaz.bu sana 60 saniyeden fazla süre kazandıracaktır

Arkadaş söylemiş, Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramerturk -- 13 Şubat 2007; 1:38:13 >

• program işe yarayacak gibi çalışıyor ama dedigim gibi zaman yetmedi.benim windows d: sürücüsünde kurulu idi yedekler c: de idi program c: üzerinden başlıyor bu nedenlede yetmiyor zaman tabiki şimdide az önce söylediginiz yöntemi uygulayacam inşallah zamndan kazanırım.
  • Bu virüs internet yada ağ bağlantısı olduğunda devreye giriyor. Bu nedenle ethernet kablosu usb modem vs ağ ile ilgili olan bağlantıları sökersen geri sayım başlamayacaktır.

Kolay gelsin.
  • Meraba. Buna benzer bir problem daha önce benimde başıma gelmişti.. Sayın beytepe sayesinde çözmüştüm.
    Aşağıdaki talimatları uygularsan problem hallolacaktır. Kolay Gelsin.

Sayın beytepe'nin hazırladığı http://forum.donanimhaber.com/m_6415121/tm.htm konusunu da okuyabilirsin.

7

Sorun
    Uzaktan yordam çağrısı (RPC) hizmeti beklenmedik şekilde sonlandırıldığından windows şimdi yeniden başlatılmalıdır.
    Evet arkadaşlar bir çok kişinin başına gelen ve genelde format atılarak çözüldüğü sanılan bu sorun sistemdeki bir açıktan kaynaklanıyor. Öncelikle sistemin bu hatayı vermemesi için gerekli ayarı yapacağız.
    Daha sonra blaster temizleme aracı ile sistemimizi taratacağız ve ardından microsoftun bu açığı yamamak için yayınladığı yamayı sisteme kuracağız.Adım adım uygulayın lütfen.

Çözüm
    Önemli Uyarı: 1.Adım'ı uygulamadan önce internet bağlantısını kesinlikle kesiyoruz.Daha sonra 2.Adım'a geçerken açılmalı bağlantı.
    1.Adım
    >"Başlat"
    >>"Denetim Masası"
    >>>"Yönetimsel Araçlar"
    >>>>"Hizmetler"
    >>>>>"Uzaktan Yardım Çağrısı" üzerine gelip iki kere tıklıyoruz.

Daha sonra açılan "Uzaktan Yordam Çağrısı Özellikleri" penceresinde "Kurtarma" sekmesine tıklıyoruz.
    Burada "Birinci hata","İkinci hata" ve "Sonraki hatalar" bölümlerinin ayarını "Eylem Yürütme" olarak değiştiriyoruz. Daha sonra "Uygula", "Tamam" diyerek çıkıyoruz bu bölümden.

2.Adım
    Sistemde ki açıktan dolayı bulunma ihtimali yüksek olan "Blaster" solucanını temizlemek için Symantec firmasının yayınlamış olduğu aracı alttaki bağlantıdan indiriyoruz.
    Daha sonra bu aracı çalıştırıyoruz ve bi zararlının sistemden silinmesini sağlıyoruz. Eğer silinemeyen bir dosya olursa yani böyle bir uyarı gelirse dosya(lar)ın adını not ediyoruz ve "Güvenli Kip"te siliyoruz.
    Symantec Blaster Temizleme Aracını Tıkla İndir

3.Adım
    Gerçekleştirmemiz gereken son işlem ise Microsoft'un bu açığı kapatmak için yayınlamış olduğu yamayı indirip sistemimize kurmak.
    İşletim sisteminize uygun yamayı indirip sistemimize kuruyoruz.

Windows XP Türkçe İşletim Sistemi Kullananlar İçin
    Windows XP İngilizce İşletim Sistemi Kullanlar İçin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuftv -- 13 Şubat 2007; 9:27:45 >

• bılgısayar acıldıgı zaman ctrl+alt+delete yap gorev yonetıcısıne gır msblast dıe bısı war onu kaldır. sonra vırusu msconfıgden kaldır ondan sonra vırus taraması yaptır sorunun cozulmus olur o zaman gırersın nete sıstem falan yulemene gerek kalmaz bostan yere ugrasma.
  • servis pack 2yi yüklersn böyle birşeyle karşılaşmayacaksın
  • ben bu sorunu biliyorum format at atttıktan sonra da pc ne zone alarm firewalla programını yukle bu program işi kökten çözecektir
  • Bilgisayarına formatı windows kurulumu sırasında atabilirsin..
  • ARKADAŞLAR HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM SORUNUMU HALLAETTİM BİLGİLERİNİZ İLE ŞUAN KENDİ PC mden GİRİYORUM.HAFTALARDIR FIRSATIM OLMAMIŞTI.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.