Şimdi Ara

ARM, lisanslarını x86 desteği ile güncelliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARM, lisanslarını x86 desteği ile güncelliyor


    Bir süre önce Qualcomm ve Microsoft’un ortaklığa giderek ARM mimarisi üzerinde akıcı Windows 10 emülasyonu geliştirmesinin ardından gözler ARM firmasına çevrilmişti. Japon Softbank iştiraki ARM duyuruyu yapmakta gecikmedi.


     


    ARM Üzerinde Windows 10


     


    Bundan böyle üreticiler ARM mimarisi üzerinde x86 uygulamalarını çalıştırabilmek için firmadan lisans alabilecek. Şimdiye kadar sadece Qualcomm’a özel olan bu lisans artık tüm üreticilerin beğenisine sunulmuş durumda.


     


    ARM’ın x86 mimarisini desteklemeye başlaması elbette çok önemli bir gelişme. Bu eksiklik nedeniyle ARM işlemciler Windows dünyasına adım atamamış, tam Windows deneyimi de ARM platformundan uzak kalmıştı. Şimdi bu iki dev güçlerini birleştirmiş oldu.


     


    ARM mimarisinin tam Windows desteği sunacağı aslında Qualcomm’un tanıtımında gündeme gelmişti. Bilindiği üzere geliştirilen yeni bir emülatör ile Windows 10 uygulamaları Snapdragon 820 üzerinde akıcı bir şekilde çalışabiliyordu. Snapdragon 835 ile gecikmelerin neredeyse sıfıra indirileceği belirtiliyor.


     


    Henüz üreticilerden gelen net bir haber yok. Sadece Snapdragon 835 yonga setinin çok akıcı bir biçimde Windows 10 uygulamalarını çalıştıracağı açıklandı. Apple A, Eyxnos veya Kirin gibi yonga setlerinde ne tür optimizasyonlar yapılacak yıl içerisinde göreceğiz.


     


    Potansiyel Büyük


     


    ARM’ın x86 desteği büyük bir potansiyele sahip. Microsoft’un tam Windows 10 deneyimi ile piyasaya süreceği Surface akıllı telefonunda Snapdragon 835 yonga seti olacağı iddia ediliyor. Yine diğer firmalardan ARM mimarisi üzerinden çalışan Windows 10 telefonlar görebiliriz.


     


    Peki bu durumda Windows 10 mobil ne olacak? Bu sorunun cevabı henüz net değil. ARM işlemciler ve Windows 10 deneyimi birleştikten sonra üreticilerin mobil sürüme ilgi göstermeyeceği ortada. Hali hazırda Windows 10 ile içli dışlı olan aynı zamanda ARM mimarisini de kullanan Huawei, Samsung, LG gibi üreticiler daha kolay bir şekilde Windows 10 telefonlar geliştirebilir.


     


    Ayrıca Bkz.Telefonunuzla kaydettiğiniz videolara profesyonel ses kaydı desteği

    Bu hamlenin önümüzdeki dönemde Windows 10 telefon ekosistemine yarayacağı şüphe götürmez. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi mobil sürümden uzak kalmayı tercih eden üreticiler Windows 10 telefonu fikrine sıcak bakacaktır.


     


    Diğer taraftan Intel’in nasıl bir hamle yapacağı merak konusu. Masaüstü işlemci sektörünün tek hakimi durumunda olan Intel bu yıl AMD Zen mimarisi tarafından oldukça zorlanacak. Bunun yanında ARM da rekabete eklenince Intel’in işi hiç de kolay değil gibi görünüyor. 


     







  • O değilde Ekrem dolar aldı başını gidiyor kardeş. Ne yapacağız?

  • Benim anlamadığım Amerika' da iyi birşey olunca da Dolar yükseliyor kötü birşey olunca da dolar yükseliyor ne menem iştir anlamadım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SysEdit

    Benim anlamadığım Amerika' da iyi birşey olunca da Dolar yükseliyor kötü birşey olunca da dolar yükseliyor ne menem iştir anlamadım...

    Benim anlamadığım da dolar düşse de Türkiyede herşeyin fiyatı artıyor. Sadece çalışan ücreti sabit. :(
  • idombayci İ kullanıcısına yanıt
    Eh Türk lirasının değeri düşünce otomatik olarak herşeyin fiyatı artıyor tabiatıyla 6 ay evvel dolar 2.70 iken mi daha zengindik şimdi yani 4 lira iken mi? Tabi ki o zaman...



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 10 Ocak 2017; 21:49:38 >
  • Performans kaybı ne olur yakında anlarız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginç bir şekilde konu ekonomiye çekilmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: idombayci

    quote:

    Orijinalden alıntı: SysEdit

    Benim anlamadığım Amerika' da iyi birşey olunca da Dolar yükseliyor kötü birşey olunca da dolar yükseliyor ne menem iştir anlamadım...

    Benim anlamadığım da dolar düşse de Türkiyede herşeyin fiyatı artıyor. Sadece çalışan ücreti sabit. :(

    Ülkenin üretim ya 0 da ürettiği şeyi ilkel yollarla üretiyor (teknik yok, insanlar yeniliklere kapalı). Kısaca üretmeyen bir ülkede dövizin düşüp, yükselmesi pek bir şey ifade etmemektedir.

    ARM'nin Masaüstü PC'lerde nelere kadir olacağa epey bir merak konusu . Ama Intel'i zorlayacağı kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 11 Ocak 2017; 0:15:11 >




  • desenize mobilde veya tabletlerde windows yaygınlaşacak...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SysEdit

    Benim anlamadığım Amerika' da iyi birşey olunca da Dolar yükseliyor kötü birşey olunca da dolar yükseliyor ne menem iştir anlamadım...

    Bizim paramız daha çok değer kaybettiği için çok da şaapmamak lazım oraları..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TL, Suriye para birimi karisinda bile deger kaybetti ve ediyor. Bunu anlayabiliyor musunu? Adamlarin ulkesi yikiliyor, savas, teror bizim kat kat fazlamiz problemleri var. Tayland bahti da TL karsisinda degerlendi. Diger ulkeler, ABD dolari disariya verirken, ABD dolari ulkesine geri cagirinca ne yapacaklarini planladilar. Turkiye araplara guvendi. Bastakilerin hepsi dolar zengini zaten, tuzlari kuru. Bir de millete dolarlarini bozdurup, kendileri ucuz kurdan alip, sonra da dolar bozdurmak ise yaramaz dediler. resmen ulkeyi elegeciren yasadisi ornagize suc orgutu hatta teror orgutu.

  • Intel'i güzel günler bekliyor. 2017 işlemci fiyatlarında müthiş rekabete sahne olacak gibi görünüyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.