Şimdi Ara

Intel'den akıllı cihazlar için devrim: Compute Card

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel'den akıllı cihazlar için devrim: Compute Card

    Günümüzde “akıllı” cihaz sayısı giderek artıyor. Artık kol saati, televizyon, buzdolabı ve daha birçok eşya “akıllı” hale geliyor. Bu akıllı cihazlar, bilgisayarlar gibi işlemci, bellek vb. çok sayıda donanım içeriyor. Bu gelişmeler güzel görünüyor ancak olumsuz bir sonucu da var: elektronik eşyalarımız daha hızlı eskiyor. Artık yeni bir ekran teknolojisi, daha yüksek bir çözünürlük çıkmadan televizyonumuz “yavaş” kaldığı için aslında diğer özellikleri iyi olan televizyonumuzu toptan değiştirmek gerekiyor. Bu durumun ise başta kullanıcıya getirdiği fazla masraf olmak üzere çok sayıda olumsuz sonucu var. Intel, CES 2017’de bu soruna yönelik Compute Card (İşlem Kartı) adını verdiği bir ürün tanıttı.
     

    Compute Card, Intel SOC (system-on-chip), bellek, depolama ve ağ bağlantısı için gerekli donanımları içeriyor. Kredi kartı boyutunda olan Compute Card’ın amacı, televizyonunuzdaki veya buzdolabınızdaki girişe kolayca takarak cihazınızın donanımını güncellemeniz. Böylece yeni bir televizyon almak yerine çok daha ucuza yeni bir Compute Card alıyorsunuz. Ayrıca, Compute Card girişinin USB-C bağlantısıyla beraber daha fazla bağlantı içeren yeni bir standart olacağı ve USB, HDMI, PCIe, DP ve bazı diğer standartlarda iletişimi/veri aktarımını destekleyeceği belirtiliyor. 

    Intel, bu ürünün üreticiler için de önemli olduğunu düşünüyor. Intel’e göre artık üreticiler cihazlarını akıllı hale getirecek işlemci, bellek vs. içeren sistemlerin tasarımını yapmak yerine sadece gerekli işlem gücü, depolama kapasitesi gibi özellikleri göz önünde bulundurarak uygun bir Compute Card seçecek. Böylece cihazın asıl özelliklerine odaklanabilecekler. Ya da yeni tasarladıkları ürün planda olmasa bile küçük değişiklikler ve Compute Card ile akıllı hale getirilebilecek.
     

    2017’nin ortalarında piyasaya çıkacak olan Intel Compute Card’ın 7. nesil Intel işlemci içeren versiyonlarının da olacağı açıklandı. Fiyat bilgisi ise 2017’nin 2. çeyrekte paylaşılacak. Intel’in şimdiden Dell, HP, Lenovo ve Sharp gibi sektörün devleriyle Compute Card kullanımı konusunda anlaştığı göz önüne alınırsa, ülkemizde de Compute Card'lı cihazlar göreceğimizi söyleyebiliriz. Intel’in bu yeni ürünüyle ilgili bilgiler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

     



  • Su ekran kartlarini bir turlu kucultemediler,

  • Kullanıcı için çok mantıklı fakat bir o kadar da satıcıya ters bir uygulama. Adamlar sattıkları ürünün hemen eskimesini istiyor ki yenisini satabilsin. Keşke her üründe uygulansa bu kartlar. Ama hiç zannetmiyorum. Kapitalizm yemez bunu.

  • laf salatasından ana konuyu pek anlayamadım !
    intel kredi kartı mı çıkarıyor !?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozmenakif

    Kullanıcı için çok mantıklı fakat bir o kadar da satıcıya ters bir uygulama. Adamlar sattıkları ürünün hemen eskimesini istiyor ki yenisini satabilsin. Keşke her üründe uygulansa bu kartlar. Ama hiç zannetmiyorum. Kapitalizm yemez bunu.

    fiziksel satış ve fiziksel mağazacılık süreci kendi evrimini tamamladı artık !

    kendi kendini işlemci iç mimarisini derleyen donanımlar var !

    özetle bu ne anlama geliyor !

    AMD nin 100 $ işlemci mimarisi ile intelin 1000 $ lık işlemci mimarisi aslında aynı maliyetteki donanımla çalışıyor !
    ama çalışan sayısı ve işlemci mimarisi için harcanan kaynak süresi maliyet hesabına göre bir değerlendirme söz konusu !
    özetle yarın kendini donanımsal iç yapı ile güncelleyecek son kullanıcı ürünlerle karşılaşmamız olası !
    ileride her şey online donanım mimarisi değişimi anlamında olacak

    yoksa 80 lerden beri aynı cm lik alan içinde transistör ve mimarisisi değişmiş işlemciden başka bir şey almıyoruz aslında !
  • WB kullanıcısına yanıt
    onunda çözümü var, şu videonun başında MSI GUS'ın tanıtımı var, inceleyin.



    Aşağıdaki videodaysa bilgisayarın gitmesi gereken yönü (en azından benim için) gösteren bir video var, gün geçtikçe daha büyük kasalar daha şatafatlı su soğutma sistemleri ortaya çıkıyor ama ben bilgisayarın konsol hatta daha küçük boyutlara inmesini dört gözle bekliyorum.

  • Televizyonda pek mantıklı gelmedi bana, sonuçta bir süre sonra renkler gitmeye başlıyor, bu Compute Card dedikleri ayrıca bizde pekte ucuz olmayacaktır, her şey gibi.

  • Bu tip şeylerin geleceği olduğunu düşünmüyorum. Teknoloji sadece bu devre kartlarının içinde gelişmiyor, dışında da tümüyle gelişiyor. Misal eski bir televizyona bunu takınca Oled panelli ve HDR destekli bir TV ye dönüşmeyecek. Veya eski bir arabanın motorunu yeni nesil bir motorla değiştirince yeni bir araba olmayacak.
    Nasılsa güncelleriz mantığıyla olmuyor, bunlar ancak kısa vadeli çözüm olur ki bu da içinde intel olunca hiç de ucuz yollu bir çözüm olmaz.

  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    External grafik kartlari uzunca bir suredir var evet, ozellikle diz ustu kullanicilari icin guzel bir cozum ancak gene de benim aradigim 2. videodaki cozumdu,



    Mevcut kasami en fazla corsair 380t kadar kucultebilmistim, tanitilan urunu heyecanla bekleyecegim
  • WB kullanıcısına yanıt
    Buna benzer kasalar mevcut piyasada ancak onlarda güç kaynağı dahili, haliyle çok kablo karmaşası çıkıyor kasanın içinde, bunda harici güç kaynağı kullanmışlar o heyecanlandırdı benide. Umarım yaygınlaşıp ucuzlar, tekel olunca fiyatlar inmek bilmiyor.
  • https://www.youtube.com/watch?v=vMfNz2SXVLk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 9 Ocak 2017; 16:5:56 >
  • Devrim yapmak istiyorsa urunlerine hakettigi fiyatlar ile kistelesin....
  • Hımm güzelmiş. Bunu bizim tüplü televizyonun neresine takarsam 4K smart tv'ye dönüşür.

  • Çok tutacağını sanmıyorum.

  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Cogu cirkin duruyor, hem kabro karmasasi hem saglikli sogutmada sorun olabiliyor, bunun tasarimi da gayet hos, salonda tv yaninda guzel duracagini dusunuyorum
  • Boyle bir kart ile cihazi yukseltme yapabilirsek gercekten cok pratik olur.Uygun olur mu... Fiyata girmiyorum malum 3.70 lerde geziniyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • intel boyle ARM'ye meydani bos birakmayacagi kesin bencede ARM olmamali kesinlikle hep intel olmali ARM'nin iflas etmesini cok istiyorum intel olsun AMD olsun ikisinin iflas etmesini istemem cunku masaustu bilgisayarlarda kullandigimiz islemciler cunku ozellikle masaustu bilgisayarla en iyi kullanacagimiz islemciler intel AMD o kadar son noktayi koyuyorum.
  • Şimdi sharp diyor ki '' sen 2017 de 1000usd ye televizyon aldın. 2020 de yine bana 1000usd ödeyip televizyon alma 300usd Intele ver. Benim karlılığım düşsün. Üretim kapasitem düşsün. Karlılığım düşsün Intel kazansın. ''

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.