Şimdi Ara

Yapay zeka Japonya'da ofis çalışanlarının yerini almaya başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yapay zeka Japonya'da ofis çalışanlarının yerini almaya başlıyor

    Yıllardır bilim kurgu filmlerinde işlenen insanların yerini yapay zekanın alması, henüz tam anlamıyla gerçekleşmiş değil. Japon sigorta şirketi Fukoku Mutual bu uygulamayı tam anlamıyla hayata geçiren ilk şirket olabilir. Şirketin açıklamasına göre mart sonuna kadar ödeme biriminde çalışanların %30’unun yerini yapay zeka alacak.

     

    Japon basınında yer alan haberlere göre şirket ödeme biriminde çalışan 131 kişiden ilk etapta 34’ünü işten çıkararak yapay zekanın performansını test etme imkanı bulacak. Mart ayı sonuna kadar işine son verilecek olan çalışanlar her ne kadar bu durumu hoş karşılamayacak olsa da şirket söz konuşu değişimle maliyetlerden %30 tasarruf ederek yılda 1.2 milyon dolar kar sağlamayı planlıyor böylece kurulacak olan sistem 2 yılda kendini amorti etmiş olacak.

     

    Yapay zeka için dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketi IBM’den destek alacak olan Fukoku Mutual; metin, görüntü, ses ve video da dahil olmak üzere bütün verileri analiz etme ve yorumlama yeteneğine sahip bir yapay zeka kullanmayı planlıyor. Bu sayede yapay zeka, kişilerin sağlık raporlarını, hastanede kalma sürelerini, operasyon maliyetlerini inceleyerek sigorta sahiplerine ödenecek miktarı belirleyecek.

     

    Benzer Uygulamalar Var 

    Buna benzer bir uygulamayı daha önce yine Japon sigorta şirketi Dai-Ichi Hayat Sigorta yapmış ve çalışanların işine son vermeden ödeme hesaplamaları için IBM’nin Watson isimli yapay zeka bilgisayarına benzer bir sistem geliştirmişti. Fukoku Mutual’ın bu uygulamasını yakında takip ederek diğer şirketlerin de benzer yönde kararlar alabileceği düşünülüyor.

     

    Japonya’da azalma eğilimi göstermeye başlayan nüfus ve genç nüfusun azlığı, önümüzdeki yıllarda yapay zekanın daha aktif bir şekilde kullanılmasını sağlayabilir. 2015’te Nomura Araştırma Enstitüsü tarafından yayınlanan rapora göre 2035 yılına kadar ülkedeki tüm işlerin yarısını robotlar yapar hale gelecek. Ayrıca önümüzdeki aydan itibaren ülkenin ekonomi, sanayi ve ticaret bakanları parlamento oturumları sırasında yanlarında kendilerine yardımcı olmak üzere yapay zeka robotları kullanmaya başlayacak.

     

    Üniversiteli Yapay Zeka Yolda 

    Ülkede her alana yayılmaya başlayan yapay zekanın bir örneği de 2015 yılında ülkedeki üniversiteye giriş sınavlarında denenmişti. Bir grup Japon araştırmacı tarafından tasarlanan yapay zeka; matematik, fizik, Japonca ve İngilizce testlerinden oluşan sınavda 950 puan üzerinden 511 puan alarak öğrencilerin ortalama puanı olan 416 puanı geride bırakmıştı. Bu puan her ne kadar ülkenin önde gelen eğitim birimi olan Tokyo Üniversitesi’ne girmek için yetersiz olsa da araştırmacılar 2021 yılında yapay zekanın Tokyo Üniversitesi için yeterli puana ulaşacağını açıklamıştı.

     







  • bunun ekonomiye yansımasının nasıl olacağı az çok tahmin edilebiliyor bu değişime ayak uydurmak gerekecek
  • Japonya göç kabul etmiyor mu sürekli nüfus yok nüfus yok haberleri

  • işh bu uygulama Türkiye de de başlar :)

    hepimiz işsiz kalınca ; ortak akıl ve ortak bir bilinçe doğru gideriz :)

  • iŞLERDE istihdam azalacak, Piyasada ürünler fazla ve ucuz olacak ama alacak güç kalmayacak.

  • Devletler istihdam yaratmak için çabalarken Japonya bu şekilde mi enflasyon yaratacak şimdi.
    Japonya ekonomik kriz paradoksuna giriş yapmış...
  • bunların önüne geçmek elimizde bu cihaz ve robotları kullanan firmalardan alışveriş yapmayın 2 aya kalmaz o firmalar iflas eder ve mecburen yine masraflı olsa dahi yine insan alırlar.her şey elimizde.

  • Çalışcak adam yoksa ben giderim ne gerek var yapay zekaya :) Şaka maka işsizlik açısından dünyanın sonunu getirir bu sistemler

  • En zengin 100 adam'ın serveti en alttaki 4 milyarınki kadar. Yani dünyanın yarısından fazla. Nüfus artarken otomasyon ve makineler sayesinde her geçen gün daha az iş gücüne ihtiyaç var. Merak ediyorum; parasal sistem ne zaman patlayacak...

  • Yapay zeka doktor olmalı özellikle bizim gibi sağlık sistemi sorunlu ülkelerde, yanlış teşhisler hastaları deneme tahtası olarak kullanan doktor ve ilaç firmalarından kurtarmalı.
  • şu an çağrı merkezleri için yapay zeka uygulaması başladı bile !

    eskiden menü sistemi ile tuşlara basıyorduk

    şimdi ise yapmak istediğiniz işlemin adını söylemeniz yapay zeka sistemi için yeterli !

  • işsizlik maaşı denen birşey var, gelişmiş ülkeler açısından çok sorun olacağına inanmıyorum bu işin, devlet para verip bakacak vatandaşlara robotlar çalışıp onlar yiyecek.bu işin başında ki insanlarda aptal değil merak etmeyin , olan az gelişmiş veya gelişmemiş ülkelerdeki insanlara olacak gerçi şimdide çok farklı değil bizim gibi arada kalan ülklerde karınlar doyrulacak bizde şükredip birilerini padişah yapmaya devam edicez.esas sıkıntı yapay zeka gerçekten güçlendikten sonra kendi varlığını sorgulayabilir hale gelince başlayacak tüm insanlık olarak varolma savaşı vericez, eğer yeterince temnkinli hareket edilmezsede muhtmelen tüm insanlığın sonunu getirecek.
  • Bence yapay zeka her yerde yaygınlaşmalı. İnsanlık var olan bütün işlerini robotlara devretmeli. Yapay zeka gerçekten insanı özgürleştirebilir veya yok edebilir. İlkinden hiç umutlu değilim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amore

    Devletler istihdam yaratmak için çabalarken Japonya bu şekilde mi enflasyon yaratacak şimdi.
    Japonya ekonomik kriz paradoksuna giriş yapmış...

    Genç nüfusu azalan bir ülke ve doğum/ölüm oranı yerlerde. Robotlar ve yapay zeka sayesinde insanlar daha farklı özel yerlerde istihdam edilecektir.
  • Resimde gösterilen yer Nintendo'nun oyun destek hattı olması lazım.

  • Şimdi dünyadaki mal varlıklarının %70 i sanırım çok az insanın elinde var peki bu iş ileride ilerler ise fazlalık olan insanlara ne olacak ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rosedaled3

    Japonya göç kabul etmiyor mu sürekli nüfus yok nüfus yok haberleri


    Japonya göç kabul ediyor ama oranın vatandaşı olman için kendi vatandaşlığından çıkman lazım (Çift Vatandaşlık yasak). Ülkenin nufüs sorunun sebebi hiç kimsenin çocuk yapmaması, buda yaşlı nufüsün ağırlıklı olmasına sebep (toplam nüfusun %33'ü)

    quote:

    Orijinalden alıntı: Amore

    Devletler istihdam yaratmak için çabalarken Japonya bu şekilde mi enflasyon yaratacak şimdi.
    Japonya ekonomik kriz paradoksuna giriş yapmış...


    Japonya'da enflasyon genelde % -0.3 ile -0.1 arasında gezer, ne enflasyonu ?

    Ülkenin ekonomi sürekli çalıştığı için kriz olma gibi bir durumu yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 9 Ocak 2017; 16:55:33 >




  • evrak işleri , vatandaşla uğraşmak gibi işleri kim yapacak. Şimdiden robotlaşmış memurlar ve çalışanlar yerine daha insan alınıp yapay zekaya iş yaptırabilir.

  • kısa vadede şirketler kar eder,ama uzun vadede o robot çalıştıran firmalar iflas eder. çünkü vatandaşa maaş vermezsen ürettiğin televizyonu satın alacak müşteri bulamazsın,çünkü işsizlik artınca para sirkilasyonu durur ve ekonomi çöker.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bence yapay zeka her yerde yaygınlaşmalı. İnsanlık var olan bütün işlerini robotlara devretmeli. Yapay zeka gerçekten insanı özgürleştirebilir veya yok edebilir. İlkinden hiç umutlu değilim.

    makineleşme doğru okunup uygulanırsa gerçekten insanı özgür kılacaktır.. çifte standartların, torpilin, yağmanın, yolsuzluğun bitmesi için tamamen objektif davranışı robotlar gerçekleştirebilir.. insan antik çağlarda 4-5 saat çalışıp geri kalan 19-20 saat yaşıyordu.. sanayii devrimi ve sanayii çağında insan 16-17 saat çalışıp 7-8 yaşıyordu.. günümüzde 13-14 saat çalışılıyor ve 10-11 saat yaşayabiliyor insan..uyrukta beklemek, çıkışı beklemek girişi beklemek.. evine girebilmek için metroda zaman harca asansör bekle asansörde bekle kapıda bekle içeride bekle..
    Tüm angarya işleri robotlar yaparsa insana sadece yaşamak düşünmek üretmek kalsa o zaman insan özgür olacaktır..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.