Şimdi Ara

HP Spectre x360: 4K ekran ve harici grafik kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HP Spectre x360: 4K ekran ve harici grafik kartı


    HP’nin CES 2017 fuarında görücüye çıkardığı önemli silahlardan birisi de Spectre x360 adındaki ikisi bir arada dizüstü bilgisayar modeliydi. Yeni Spectre x360, selefine göre önemli yükseltmelerle geliyor.


     

    Yeni Özellikler 


     


    15.6 inçlik ekranında 4K çözünürlük sunan ürün çok ince ekran çerçeveleri sayesinde oldukça kompakt bir kasaya sığdırılmış. Önceki modelde Full HD seçeneği de olduğu için haliyle yeni model oldukça pahalı.


     


    Diğer taraftan üründe harici grafik kartı görüyoruz. Çift çekirdekli Kaby Lake işlemcilerin yanında 2GB GDDR5 bellekli Nvidia GeForce 940MX ekran kartı da yer alıyor. Böylece grafik konusuna ağırlık veren kurumsal müşteriler için iyi bir alternatif olacak.


     


    Ayrıca Bkz.Yeni LG Gram serisi uzun batarya ömrü ile dikkat çekiyor

    Toplamda 13 saate kadar kullanım süresi sunabilen modelde 32GB’a kadar DDR4 RAM ve 1TB’a kadar M.2 SSD seçenekleri yer alıyor. USB 3.1 Tip-C bağlantısı yanında Thunderbolt 3 teknolojisi sayesinde harici grafik kutularına da uyumlu. Firma ön kısımda Bang & Olufsen hoparlörleri unutmamış. Model 1280$ başlangıç fiyatı ile Şubat sonunda satışa çıkacak. 


     

    HP Spectre x360: 4K ekran ve harici grafik kartı 







  • Çok gereksiz derecede pahalı. 2 Çekirdek ve 940mx yanına 32gb ram ile ne yapılabilir? Oyun için uygun olmadığı belli. Office uygulamaları için kullansan, 32 gb ram yine şişirme, donanım destekli grafik tasarım uygulamaları kullansan, 32GB belleği dolduracak bir dosya ile çalışılıyorsa zaten 4K ekran ile çift çekirdek ve 940mx tıkanacak, 1 TB m2 ssd de okuma/yazma hızları 960pro m2 ssd gibi olsa, dosyaları aç kapa kopyala haricinde bilgisayara güç verecek tek bileşen değil sonuçta. 1280 dolarlık başlangıç fiyat etiketinin yarısını zaten ssd oluşturuyordur. Koca firmalar mühendisler bunları düşünememiş, sen mi düşündün de diyebilirsiniz ama böyle bir donanıma ihtiyaç duyulabilecek hangi etmen var işin içinde? yanlış düşünüyorsam bile düzeltin.. LG G3'e 2K ekranı tam kaldıramayan işlemci ve gpu ile çıkardılar, şarj dayanmadı, takılmalar oldu, çok ısındı gibi problemleri ile karşılaştık. GTX1080 bile 4K için yeni yeni gelişimler getirirken 940mx niye? ben 960m ve 6700HQ lu monster notebooka bile harici 2 ekran bağlayıp çözünürlüğü 5760x1080 de kullandığımda bilgisayarda mousedeki titreşim bile gözle görülür oluyor. Grafik tasarım uygulamalarında ekran tazelenmesinin ne kadar ağırlaştığı gözle görülür bir şekilde farkediliyor





  • tolgabes64 kullanıcısına yanıt
    Sanırım harici ekran kartı desteği ile birleştiğinde asıl gücü ortaya çıkıyor. Direk 1080 ekran kartı koysalar fiyatı zaten uçuk daha da fırlayacak.



    SSD'nin olmadığı bir alternatif koysalarmış iyi olurmuş.



    Adamların artık Türkiye pazarını çok önemsediklerini sanmıyorum dolar arttıkça hiçbirşey satamayacak hale geliyorlar. Zaten vergiler de yüksek adam kârından kısa kısa birşey kalmayacak.



    Aslında laptop ucuz 1280 TL'ye aldığınızı düşünürseniz. (Yani paramızın değeri dolarla eşit olsaydı.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 8 Ocak 2017; 11:43:2 >
  • hp bokunu yiyim sen laptop yapma zira o yaptigin sey oyun oynarken petege donusuyor

    istersen 8K da ekran yap gozumde sifirsin, 10 tl de olsan almam yine sifirsin
  • Asus ZenBook UX501VW rakip çıkarmaya çalışmışlar.

  • @ekrem71, gözünüzü seveyim insanlar açsın baksın tıklanma alalım diye yarım başlık atmayın.



    Başlığa bakınca HP sanki harici kartı çıkarmış. Harici grafik kartı desteği yazmanız gerekiyor.



    Benzer hikayeyi samsung ve apple için de yapıyorsunuz. İnsanlar birbirine girsin, tartışsın, hatta size de laf soksun ama sayfam / haberim ilgi görsün bol bol tıklanma alsın mantığı gibi bir derdiniz var gibi gözüküyor benim gözlemlerime göre.



    Tavsiyem ilkeli ve düzeyli yazarlık mantığı ile hareket etmeniz.



    DH okuru olarak naçizane tavsiyem bu yöndedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-850270B00 -- 8 Ocak 2017; 15:2:11 >
  • Ah be, tam da dedim HP beni duydu diye de...


    940MX nedir??? Şaka mısınız. Radeon HD 4550 koysaymış keşke.

  • Olmuş.

  • Selam ,

    13.3" 4K modeli çıkmış cihazın. 4k ekran ve hd grapihcs 620 nasıl olmuş inanılır gibi değil. hp ye mail attım iris 640a güncellenecek diyor. e ozaman neden 4k geliyor bu cihaz ve satışta hala?

    birde arkadaşlar cihaz türkiyede ne zaman satışta bilgi sahibi arkadas paylaşırsa sevinirim.

    http://www.bestbuy.com/site/hp-spectre-x360-2-in-1-13-3-4k-ultra-hd-touch-screen-laptop-intel-core-i7-16gb-memory-512gb-solid-state-drive-dark-ash-silver/5713178.p?skuId=5713178




  • Merhabalar;

    forumda biraz bakındım, ana konusu mevcut değil
    hafta sonu bu modelin 13.3 full hd i5 7200U-8 GB RAM-512 SSD-DOKUNMATİK EKRAN modelini aldım, işim gereği taşınabilir bir şey gerekiyordu.

    Gerçekten muhteşem bir cihaz yapmışlar, müsait bir zaman da ufak bir inceleme yapar paylaşırım 13.3 modelin yanında arkadaşın macbook pro 13 modeli çok kaba duruyor

    En çokta hoşuma giden şey, bilgisaar açıldığında şifre girmeye gerek kalmadan kamera bölgesin de yüz göz retina tanıma sistemi ile bilgisayar açılıyor ve bunu çok hızlı bir şekilde yapıyor ve içerisin de kullanılan SSD modeli samsungun performans modeli ve normal SSD lere çok çok daha hızlı çalışmasını sağlıyor

    hani apple hariçi diğer markalar dörtlük dörtlük cihaz yapmazlar ve bir yerden illa kısarlar ya, ilk defa windowslu dört dörtlük olmasa bile 4 üzerinden 3.8 olan bir cihaz olmuş

    0.2 puan ise ekranı ful hd olduğu için kırdım, ama ekran ıps paneli çok iyi olduğu için retina ekranlar gibi görüntü veriyor

    fotoğrafçıyım, rgb skalası çok başarılı, renkler aldatmıyor




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.