Şimdi Ara

Kendi Ekmeğini Kendisi Yapanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
1
Favori
3.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekmek:
     Kendi Ekmeğini Kendisi Yapanlar


    Kek:
     Kendi Ekmeğini Kendisi Yapanlar


     Kendi Ekmeğini Kendisi Yapanlar


    Usta: (Bu çin malı, daha iyileri var elbet. Ama aşağı yukarı aynı işi görüyorlar)
     Kendi Ekmeğini Kendisi Yapanlar


    Hep duyuyordum ekmek yapma makinesini. Bu ara Kayahan'lı reklâmlar da dönüyor ya, heveslenip alalım dedik. Uzun araştırmalar sonucu, Vatan Bilgisayar'dan %8 cartfinans indirimli 87 Ytl'ye 8 taksitte resimdeki makineyi aldık.
    3-5 defa kullandık. En önemlisi el değmeden temiz ekmekler yiyebilmemiz. Denetimlerin ramazan ayında yapıldığını bildikleri hâlde, her ramazanda fırınların hâlini görüyoruz.

    Şimdilik sade ekmekler yapsak da, zeytinli, cevizli ekmek yapınca burada tarifini veririm.

    Kullanan tecrübeli arkadaşlar varsa ilginç tarifler ve püf noktalarını bekleriz.







  • O makinelerden birkaç ay önce ben de bir heves satın almıştım. Beraber yaşadığım kız arkadaşım "alma bak hevesin kaçar, bir kenarda durur öyle" demişti de inanmamıştım.
    Aynen öyle oldu. Makineyle ilk hafta yiyemeyeceğimiz kadar çok ekmek yaptık. Özel süt tozları, ekmek unları falan aldık. Ekmeği havalandırmak için tahta ızgaralar, un kutuları, nasıl olsa kullanırız diye poşet poşet instant mayalar...

    Sonra ne mi oldu? Tam bir hafta sonra "onunla mı uğraşacağım" dedim, ekmek yapmayı bıraktım. Nasıl olsa her gün Migros'a gidiyorum, her gün Uno tost ekmeği alabiliyorum... Üstelik Uno'nun ekmekleri kendi yaptığımız ekmeklere beş basıyor.

    Kısacası 40 yaşını geçmiş bir evhanımı değilseniz almayın bu makineyi sevgili dostlar. İlle de alacağım, kendi ekmeğimi kendim yapacağım diyorsanız da mesaj atın bana, mutfağımda boş boş bekleyen Sinbo marka makineyi size aldığımın yarı fiyatına satayım, yanında da 10 poşet maya, 2 kutu süt tozu falan göndereyim. Siz de hevesinizi alın.




  • evet yaa bi heves herkes alıyo ama sonra kimse uğraşmıyomuş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MMZ

    evet yaa bi heves herkes alıyo ama sonra kimse uğraşmıyomuş


    Benim tanıdığım kullananlar alalı bir kaç ay olmasına rağmen sürekli kullanıyor. Zaten uğraşacak bir şeyi yok ki, 5 kat inip bakkala gitmekten daha az zahmetsiz. malzameyi koyuyorsun herşeyi o yapıyor.

    Ama yine de hevesimiz kalmaz ve vaz geçersek, burada itiraf etmekten de gocunmam.
  • elektrik durumu nedir bi bilgisi olan varmı ? yani faturaya yansıması açısından
  • 0.15ytl ile 0.25 arası değişiyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: someone74

    0.15ytl ile 0.25 arası değişiyor...



    1 ekmek başınamı ? tam anlayamadım açabilirmisiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ayhan Arslan


    quote:

    Orjinalden alıntı: someone74

    0.15ytl ile 0.25 arası değişiyor...



    1 ekmek başınamı ? tam anlayamadım açabilirmisiniz


    Bende birkaç güne kadar alacağım Arçelik, Sinbo, Kenwood vs markaların detaylı bilgilerinde 600-700W cihazlar sınıfında 0.15-0,25 ekmek başına elektrik faturasına ekliyor. Yani aldığımız keyfin yanında sözünü bile etmeye değmeyecek bir rakkam. Bu arada benim tercihim bazı artı özellikleri sebebiyle Arçelik K2710 yönünde Yine de Sinbo SBM 4705 alanlarda pişman olmayacaklar...




  • Peki bu cihazla acaba kepekli ekmek yapabilir miyiz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MMZ

    malzameyi koyuyorsun herşeyi o yapıyor.



    İşte beni de cezbeden tümce tam olarak buydu! "İnanamıyorum ya, şimdi ben bunun içine un, su falan koyacağım, düğmesine basacağım bana ekmek çıkaracak! Süper yaa! Muhteşem!" dediğim anı halen hatırlıyorum.

    Sonradan gördük ki bu olay şu şekilde oluyormuş:

    1) Kabın içine belli bir sırayla su, un, süt tozu, maya, şeker, zeytinyağı, tuz vs koyulur.
    2) Kafadan 4 saat beklenir
    3) Genellikle havadaki nem oranı, bulunduğumuz ilin rakımı, o gün alçak basınç mı var yüksek basınç mı gibi verilere tam olarak sahip olmadığımızdan; olsak bile bunları ekmek yapımında kullanmayı bilmediğimizden ya gereksiz şişmiş, ya kaskatı olmuş, ya yapış yapış olmuş, ya tam mayalanmamış ekmeğimizi makineden çıkarırız.
    4) Çıkardığımız ekmeğe benzeyen şeyin en fazla yarısını yeriz, diğer yarısı yemek artıklarıyla karışıp sokağınızdaki kedileri sevindirir (aslında çok güzel bir şey bu)
    5) Bir süre sonra bakkaldan alınan beyaz ekmeğe oldukça yakın bir şey yapmayı öğreniriz, sevinç çığlıkları atarız
    6) Bir süre daha sonra "yahu ben dandik bakkal ekmeğine yaklaştım diye seviniyorum, deli miyim" diye kendi kendimize sorarız
    7) Biraz daha süre sonra "aman bugün uğraşmayayım, alıvereyim Uno bi poşet" deriz.
    8) O aşamadan sonra bir kez daha o makinenin yüzüne bakmayız! Yaşasın Uno! Yaşasın her gün ekmek almak!

    Not: "Dört saat beklemeye gerek yok, timer'ı var onun; kur sabah hazır" mı diyorsunuz?

    - Geceden koyduğunuz su, un, maya vs gece boyunca durduğu yerde birbirine karışıyor ve ekmeğiniz berbat oluyor
    - Bununla da kalmıyor sabahın 4'ünde "hardırı hurduru gardırı gurduru hardıgı bırdırı goooaarrh" gibi acayip seslerle yatağınızdan fırlıyorsunuz! On beş dakika boyunca bu sesi dinleyince bütün uykunuz kaçıyor, tekrar uyuduktan birkaç saat sonra ise ilk başlarda güzel gelen ama sonradan içinizi bayan bir ekmem kokusu oluyor evde.
    - Her sabah yatakta yuvarlanarak mayışık mayışık kalkmaya alışmış siz, bibibip bübübüp seslerini duyar duymaz yataktan fırlıyorsunuz, bir koşu fırın eldivenleri, tahta ızgaralar vs vs uğraşa uğraşa ekmeğinizi soğumaya bırakıyorsunuz.

    Tekrarlıyorum: Almayın arkadaşlar!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturhan -- 12 Şubat 2007; 21:10:42 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: canturhan

    quote:

    Orjinalden alıntı: MMZ

    malzameyi koyuyorsun herşeyi o yapıyor.



    İşte beni de cezbeden tümce tam olarak buydu! "İnanamıyorum ya, şimdi ben bunun içine un, su falan koyacağım, düğmesine basacağım bana ekmek çıkaracak! Süper yaa! Muhteşem!" dediğim anı halen hatırlıyorum.

    Sonradan gördük ki bu olay şu şekilde oluyormuş:

    1) Kabın içine belli bir sırayla su, un, süt tozu, maya, şeker, zeytinyağı, tuz vs koyulur.
    2) Kafadan 4 saat beklenir
    3) Genellikle havadaki nem oranı, bulunduğumuz ilin rakımı, o gün alçak basınç mı var yüksek basınç mı gibi verilere tam olarak sahip olmadığımızdan; olsak bile bunları ekmek yapımında kullanmayı bilmediğimizden ya gereksiz şişmiş, ya kaskatı olmuş, ya yapış yapış olmuş, ya tam mayalanmamış ekmeğimizi makineden çıkarırız.
    4) Çıkardığımız ekmeğe benzeyen şeyin en fazla yarısını yeriz, diğer yarısı yemek artıklarıyla karışıp sokağınızdaki kedileri sevindirir (aslında çok güzel bir şey bu)
    5) Bir süre sonra bakkaldan alınan beyaz ekmeğe oldukça yakın bir şey yapmayı öğreniriz, sevinç çığlıkları atarız
    6) Bir süre daha sonra "yahu ben dandik bakkal ekmeğine yaklaştım diye seviniyorum, deli miyim" diye kendi kendimize sorarız
    7) Biraz daha süre sonra "aman bugün uğraşmayayım, alıvereyim Uno bi poşet" deriz.
    8) O aşamadan sonra bir kez daha o makinenin yüzüne bakmayız! Yaşasın Uno! Yaşasın her gün ekmek almak!

    Not: "Dört saat beklemeye gerek yok, timer'ı var onun; kur sabah hazır" mı diyorsunuz?

    - Geceden koyduğunuz su, un, maya vs gece boyunca durduğu yerde birbirine karışıyor ve ekmeğiniz berbat oluyor
    - Bununla da kalmıyor sabahın 4'ünde "hardırı hurduru gardırı gurduru hardıgı bırdırı goooaarrh" gibi acayip seslerle yatağınızdan fırlıyorsunuz! On beş dakika boyunca bu sesi dinleyince bütün uykunuz kaçıyor, tekrar uyuduktan birkaç saat sonra ise ilk başlarda güzel gelen ama sonradan içinizi bayan bir ekmem kokusu oluyor evde.
    - Her sabah yatakta yuvarlanarak mayışık mayışık kalkmaya alışmış siz, bibibip bübübüp seslerini duyar duymaz yataktan fırlıyorsunuz, bir koşu fırın eldivenleri, tahta ızgaralar vs vs uğraşa uğraşa ekmeğinizi soğumaya bırakıyorsunuz.

    Tekrarlıyorum: Almayın arkadaşlar!






  • quote:

    Orjinalden alıntı: someone74


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ayhan Arslan


    quote:

    Orjinalden alıntı: someone74

    0.15ytl ile 0.25 arası değişiyor...



    1 ekmek başınamı ? tam anlayamadım açabilirmisiniz


    Bende birkaç güne kadar alacağım Arçelik, Sinbo, Kenwood vs markaların detaylı bilgilerinde 600-700W cihazlar sınıfında 0.15-0,25 ekmek başına elektrik faturasına ekliyor. Yani aldığımız keyfin yanında sözünü bile etmeye değmeyecek bir rakkam. Bu arada benim tercihim bazı artı özellikleri sebebiyle Arçelik K2710 yönünde Yine de Sinbo SBM 4705 alanlarda pişman olmayacaklar...



    teşekkür ederim


    can turhan fırıncısın heralde anneme alacaktım sinbo ucuz yolluydu ama kalitesine güvenemedim açıkcası 2 gün sonra patlamaz dimi




  • quote:

    Orjinalden alıntı: canturhan

    quote:

    Orjinalden alıntı: MMZ

    malzameyi koyuyorsun herşeyi o yapıyor.



    İşte beni de cezbeden tümce tam olarak buydu! "İnanamıyorum ya, şimdi ben bunun içine un, su falan koyacağım, düğmesine basacağım bana ekmek çıkaracak! Süper yaa! Muhteşem!" dediğim anı halen hatırlıyorum.

    Sonradan gördük ki bu olay şu şekilde oluyormuş:

    1) Kabın içine belli bir sırayla su, un, süt tozu, maya, şeker, zeytinyağı, tuz vs koyulur.
    2) Kafadan 4 saat beklenir
    3) Genellikle havadaki nem oranı, bulunduğumuz ilin rakımı, o gün alçak basınç mı var yüksek basınç mı gibi verilere tam olarak sahip olmadığımızdan; olsak bile bunları ekmek yapımında kullanmayı bilmediğimizden ya gereksiz şişmiş, ya kaskatı olmuş, ya yapış yapış olmuş, ya tam mayalanmamış ekmeğimizi makineden çıkarırız.
    4) Çıkardığımız ekmeğe benzeyen şeyin en fazla yarısını yeriz, diğer yarısı yemek artıklarıyla karışıp sokağınızdaki kedileri sevindirir (aslında çok güzel bir şey bu)
    5) Bir süre sonra bakkaldan alınan beyaz ekmeğe oldukça yakın bir şey yapmayı öğreniriz, sevinç çığlıkları atarız
    6) Bir süre daha sonra "yahu ben dandik bakkal ekmeğine yaklaştım diye seviniyorum, deli miyim" diye kendi kendimize sorarız
    7) Biraz daha süre sonra "aman bugün uğraşmayayım, alıvereyim Uno bi poşet" deriz.
    8) O aşamadan sonra bir kez daha o makinenin yüzüne bakmayız! Yaşasın Uno! Yaşasın her gün ekmek almak!

    Not: "Dört saat beklemeye gerek yok, timer'ı var onun; kur sabah hazır" mı diyorsunuz?

    - Geceden koyduğunuz su, un, maya vs gece boyunca durduğu yerde birbirine karışıyor ve ekmeğiniz berbat oluyor
    - Bununla da kalmıyor sabahın 4'ünde "hardırı hurduru gardırı gurduru hardıgı bırdırı goooaarrh" gibi acayip seslerle yatağınızdan fırlıyorsunuz! On beş dakika boyunca bu sesi dinleyince bütün uykunuz kaçıyor, tekrar uyuduktan birkaç saat sonra ise ilk başlarda güzel gelen ama sonradan içinizi bayan bir ekmem kokusu oluyor evde.
    - Her sabah yatakta yuvarlanarak mayışık mayışık kalkmaya alışmış siz, bibibip bübübüp seslerini duyar duymaz yataktan fırlıyorsunuz, bir koşu fırın eldivenleri, tahta ızgaralar vs vs uğraşa uğraşa ekmeğinizi soğumaya bırakıyorsunuz.

    Tekrarlıyorum: Almayın arkadaşlar!



    Reklam yapmana gerek yok UNO felan




  • quote:

    Orjinalden alıntı: canturhan

    quote:

    Orjinalden alıntı: MMZ

    malzameyi koyuyorsun herşeyi o yapıyor.



    İşte beni de cezbeden tümce tam olarak buydu! "İnanamıyorum ya, şimdi ben bunun içine un, su falan koyacağım, düğmesine basacağım bana ekmek çıkaracak! Süper yaa! Muhteşem!" dediğim anı halen hatırlıyorum.

    Sonradan gördük ki bu olay şu şekilde oluyormuş:

    1) Kabın içine belli bir sırayla su, un, süt tozu, maya, şeker, zeytinyağı, tuz vs koyulur.
    2) Kafadan 4 saat beklenir
    3) Genellikle havadaki nem oranı, bulunduğumuz ilin rakımı, o gün alçak basınç mı var yüksek basınç mı gibi verilere tam olarak sahip olmadığımızdan; olsak bile bunları ekmek yapımında kullanmayı bilmediğimizden ya gereksiz şişmiş, ya kaskatı olmuş, ya yapış yapış olmuş, ya tam mayalanmamış ekmeğimizi makineden çıkarırız.
    4) Çıkardığımız ekmeğe benzeyen şeyin en fazla yarısını yeriz, diğer yarısı yemek artıklarıyla karışıp sokağınızdaki kedileri sevindirir (aslında çok güzel bir şey bu)
    5) Bir süre sonra bakkaldan alınan beyaz ekmeğe oldukça yakın bir şey yapmayı öğreniriz, sevinç çığlıkları atarız
    6) Bir süre daha sonra "yahu ben dandik bakkal ekmeğine yaklaştım diye seviniyorum, deli miyim" diye kendi kendimize sorarız
    7) Biraz daha süre sonra "aman bugün uğraşmayayım, alıvereyim Uno bi poşet" deriz.
    8) O aşamadan sonra bir kez daha o makinenin yüzüne bakmayız! Yaşasın Uno! Yaşasın her gün ekmek almak!

    Not: "Dört saat beklemeye gerek yok, timer'ı var onun; kur sabah hazır" mı diyorsunuz?

    - Geceden koyduğunuz su, un, maya vs gece boyunca durduğu yerde birbirine karışıyor ve ekmeğiniz berbat oluyor
    - Bununla da kalmıyor sabahın 4'ünde "hardırı hurduru gardırı gurduru hardıgı bırdırı goooaarrh" gibi acayip seslerle yatağınızdan fırlıyorsunuz! On beş dakika boyunca bu sesi dinleyince bütün uykunuz kaçıyor, tekrar uyuduktan birkaç saat sonra ise ilk başlarda güzel gelen ama sonradan içinizi bayan bir ekmem kokusu oluyor evde.
    - Her sabah yatakta yuvarlanarak mayışık mayışık kalkmaya alışmış siz, bibibip bübübüp seslerini duyar duymaz yataktan fırlıyorsunuz, bir koşu fırın eldivenleri, tahta ızgaralar vs vs uğraşa uğraşa ekmeğinizi soğumaya bırakıyorsunuz.

    Tekrarlıyorum: Almayın arkadaşlar!



    Seni ekmek mafyası seniiii

    O dediginin hangi markada yaşandığını bize belirtmen gerekir yoksa paylaşımından şüphe ederiz Ben aradığım ürünlerle ilgili yorumları dikkate aldıktan sonra ürüne yönelirim. İyisiyle kötüsüyle en az 40-50 yorum okudum ama senin yorumunu yapan 1 kişi bile çıkmadı dolayısıyla ya üşengeç birisisin ya da ekmek mafyasının bir elemanı




  • ulan arkadaş anneme alayım diyordum da kafam karıştı yaw
  • ekmek fırınlarının halini cümle alem bilir o sebeple yok uno yok bilmem ne demeye gerek yok.. eger tam anlamıyla hijyen aranıyor veya kendi zevkine göre ekmek istiyorsanız bence alınabilecek bir alet... ilk baslarda ayar tutturma sorununun oldugunu bende bircok yerden okudum ama alısınca cok güzel ekmek türlerininde yapıldıgını da okudum o sebeple ise yaramaz demek yanlıs olur aksine faydalı olabilecek bir alet...
  • anneler gününde anneme hediye ettim bir tane. o gün bugündür eve belki max 5 kere ekmek almışızdır. mesela bu sabah cevizli ekmek yidim geçen çukulatalıydı haa ondan önceki de zeytinli
  • 1 ekmek gerçekten 4 saattemi çıkıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nJOY

    ulan arkadaş anneme alayım diyordum da kafam karıştı yaw


    Annene mi alıcan.. Yalana bak.. Karnım doysun desene sen şuna..
  • Yanlış hatırlamıyorsam 2 saatte mi ne çıkaran bir program da var bu makinelerde fakat 2 saatte çıkan şeyi karşımıza koyduk, düşündük düşündük bir türlü ekmeğe benzetemedik.
    Ekmeğe benzer şeyler yapabilmek için en az 3.5 saat süren programları kullanmak gerekiyor. En başarılı sonuçları ise 4 saatlik programda aldık.
    "Bakkalda satılan dandik ekmeklere benzediğinde seviniyorsunuz" derken kastettiğim ekmek, aha o en başarılı ekmekti.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.