Şimdi Ara

Samsung QLED TV serisi karşınızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung QLED TV serisi karşınızda


    Uzun süredir OLED ekranlara alternatif arayan ve en sonunda Quantum Dot teknolojisinde karar kılan Samsung, QLED olarak adlandırdığı ilk televizyon serisini CES 2017 fuarına getirdi.


     


    OLED Halen Pahalı


     


    OLED ekranlar, bilindiği üzere organik LED’ler sayesinde arka aydınlatmaya ihtiyaç olmadan daha canlı ve parlak renkler sunabiliyor. Ayrıca enerji tüketimi de önemli miktarda düşüyor. Bununla birlikte, organik materyalin uygulanması aşaması halen maliyetli ve bu da, OLED televizyonların fiyatlarının çok yüksek bir seviyede takılmasına neden oluyor.


     


    Aradan geçen zaman diliminde OLED ekranların maliyetlerinde kayda değer bir düşüş olmadı ve üreticiler farklı çözüm arayışına girdi. Samsung, bir süredir QLED adını verdiği bir teknoloji üzerinde çalışıyor.


     


    QLED Nedir?


     


    QLED tabiri, Quantum Dot LED açılımını kapsıyor ve OLED’den sonraki yeni nesil ekran teknolojisi olarak gösteriliyor. Kuantum noktaları, boyutları 2 ila 10 nanometre arasında değişen küçük yarı iletken kristallerdir. Başka bir deyişle saç telinin kalınlığının on binde biri kadar.


     


    Kuantum noktaları, boyutlarına göre farklı renkler üretebiliyor. Ayrıca inorganik olduğu için maliyetleri düşük, en canlı renklere sahip ve renk dengesi en üst seviyede. Her piksel için renklerin yeniden üretimi daha iyi ve bu sayede HDR teknolojilerinin uygulanmasında büyük avantaj sağlıyor.


     


    Kuantum noktaları, hali hazırda mevcut Samsung SUHD televizyonlarının panellerine uygulanıyor. Bu yeni seri ise tamamen QD teknolojisi ile geliştirilmiş LED paneller barındırıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Gear S serisi için iOS desteği çok yakında geliyor

    Yeni ürün grubu, DCI-P3 renk alanını doğru bir şekilde görüntüleyerek renk performansında çarpıcı bir iyileşme sunuyor. Başka bir ifadeyle, Samsung bir ilki gerçekleştirerek QLED TV’lerle renk hacmini yüzde 100 oranında yeniden üretmeyi başarıyor. Böylece tüm renkler tüm parlaklık seviyelerinde gösterilebiliyor ve QLED’in en üst parlaklık seviyesi olan 1500-2000 nit aralığında en ince ayrıntılar bile fark edilebiliyor.


     


    Yeni Seri


     


    Samsung Q7, Q8 ve Q9 şeklinde isimlendirmeye sahip olan yeni akıllı televizyon serisi Bahar aylarında satışa sunulacak. Henüz teknik detaylar ve fiyatlandırma belli değil ancak 3500$ civarında bir başlangıç fiyatının olacağı tahmin ediliyor.


     



  • QLED panel, Oled panel gibi siyahları tam siyah olarak gösteriyor mu ? Biz lg nin oled tv sini aldık siyahlar gerçek siyah o açıdan çok memnunum.

  • oled-amoled gibi burn-in oluyor mu ? köşelerde kanal logosu kalsın istemem şahsen.

  • Qled yeni birsey değil zaten Sony trilumunos adında Samsung SUHD modellerinde kullanıyordu, daha zengin bir renk paleti sunuyor, ama led tv yine bildiğimiz klasik arkadan aydınlatmalı ve mevcut sorunlarına bir çözüm değil ve ayrıca yazınızda belirttiğiniz gibi QLED OLED'den sonraki yeni nesil ekran teknolojisi demişsiniz ama alakası yok, QLED sadece renk gamutunun iyileştiren led tv'lerin bazılarında bulunan bir özellikken oled bambaşka bir teknoloji.

  • Bunlarda arka ışık yoktu sanırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1500~2000 nit parlaklık sürekli izleyen kişinin gözlerini bozmaz inşallah

  • 3500$'dan girecek ve OLED pahalı olduğu için bunu üretiyorlar öylemi, Türkiyede 4k OLED TV'ler 7-8 binliraya satılıyor kdv dahil. Üstelik aynı fiyat olsalardı bile kim olursa olsun herkes Qled değil OLED tercih eder.

  • Oled ekranlar kendi icinde bir takim riskler barındıran bi teknoloji. En basiti tv izlerken ustteki logolarin aradan cok gecmeden iz birakmasina burn in olayina sebebiyet cikarabilir. Piksel aydinlatmali olduklari icin sabit renklerde bi sure sonra pikseller yanıyor iz birakabiliyor. Oled mukemmel bi gorsel deneyim ama isin birde dezavantaji var. Olede ilerde nasil bir cozum bulurlar bilemem ama daha onunde cok uzun yillar var

  • Fiyatlarından yanaşılmaz yine...

  • Samsung gitsin kumda oynasin, bu seneki modeller de quantum dot ama isik sizmalari ve bulutlanmalardan gecilmiyor. Ustune gelen servis benekli ekrana normal diyor. Gel de Led kullan simdi... kafasi calisan adam bundan sonra Ledin yuzune bakmaz. Quantum mus, nanoymus hepsi tras hepsinde ayni igrenc siyahlar, bulutlanmalar, isik sizmalari ustelik hepside normal sayiliyor ureticiler tarafindan

  • Oled pahalı ama sanki bu tvler çok ucuz 3500$ OH OH MAŞALLAH ÇOK UCUZMUŞ..

  • Artık teknolojide ucuz diye bi şey yok. Bitti o işler.


    UCUZ OLAYI BİTTİ.

  • nasıl daha ucuzmuş bu 3500Ş?? o paraya zaten oled alınır!

  • OLED 5 sene icinde normal fiyat araligina geriler.

  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    QLED geleceğin teknolojisi falan değil o hâlde. Neticede arkadan aydınlatma olduğu sürece güç tüketimi olarak OLED'in gerisinde kalacaktır. Zaten dikkat ediyorum QLED ile ilgili enerji tüketimi konularında OLED ile karşılaştırma yapılmıyor. Ayrıca OLED'de her piksel kendi ışığını kendi ayarlıyor ve birbirlerinden bağımsızlar. Siyah rengi OLED kadar verebiliyor mu? Neticede arkadan aydınlatma olduğu sürece o siyah tam siyah olamaz bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, QLED Samsung'un pazarlama hilesinden başka birsey değil, zaten var olan Samsung, Sony vs kullandığı Quantum dot teknolojisini QLED diye isimlerlndirip, yeni birsey yada OLED alternatifi gibi sunmaya çalışıyor, oysa Quantum dot televizyona daha geniş ve canlı renk gösterimi imkanı sunarken, klasik led sorunlarina ( ışık sızması, bulutlanma, düsük kontrast, dusuk siyah başarımı gibi ) hic bir etkisi yoktur, çünkü bunlar led televizyonların arkadan aydınlatma ve edge led kullanımına bağlıdır, dolayısıyla QLED Samsung'un zaten var olanı, janjanli bir isimle yeni birsey gibi sunma çakalligindan başka birsey değil.



    Led tv'lerde gerçekten bir gelişme veya yenilik ancak işleyiş değiştirilerek yapılabilir, örneğin;



    http://shiftdelete.net/panasonic-oled-panellere-meydan-okuyor-77494
  • dun gece hic tanimadigim bir televizyona

    sirf sana ismi (OLED) benziyor diye usulca sokulup merhaba dedim....



    Samsung un hiç end tv pazarındaki pişmanlığı olsa gerek gene OLED e benzer bir isim uydurmuşlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hacı.basat

    3500$'dan girecek ve OLED pahalı olduğu için bunu üretiyorlar öylemi, Türkiyede 4k OLED TV'ler 7-8 binliraya satılıyor kdv dahil. Üstelik aynı fiyat olsalardı bile kim olursa olsun herkes Qled değil OLED tercih eder.

    7 bin liraya nerede satılıyor hocam varsa alalım hemen

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahhh panasonic nerdesin nerde senin efsane plazmalarin keske sharp turkiye pazarina girse diger firmalar hikaye kalir sharpin yaninda.
  • SQNY geldi aklıma

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.