1080 matrisin performansi acisindan sordugunu dusunuyorum Ben 5000 pro'yu hd DVD'de seyrettim ama, dvd nin 720 mi, 1080 mi oldugunu ogrenemedim su acidan onemli, gercekten de 507'den bir farkini gozlemleyemedim. O yuzden, sanki PS3 icin 507 ile Full Hd 5000ex arasinda pek fark olmayabilir gibi bir izlenim olustu bende selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: Celica_tr
Sevgili Dostlar,
Bizim Tvleri Playstation 3 de deneyen varmı ? Ben 360 da göndermiştim resimleri , 3-5 aya kadar ps3 de almak farz. Bu 1080 dalgası bizim Tvlerle olurmu ? Yoksa birşey farketmezmi ?
Birde bizim siyah ağır kumanadalarımız çok güzel. Gün geçtikçe daha bir ısınıyorum. İyiki Bunu almışım.
bu panasonik zübükleri full-hd 42 inch yaptilarsa; pioneer yüzde binbesyüz full hd bir 42 inch model cikaracaktir.
Ama ne zaman? bizim 427 ler eski teknoloji mi kalacak ? hayir nolamaz
bu sorular bende endiseden ziyade bu kalite farkini ne zaman algilarim sorusunu aklima getiriyor ???
HD-DVD - Bluray karmasasi daha netlesmis degil, studyolarin hangi formati genele yayacagi bilinmiyor.
HD-DVD - Bluray ikilisi, SACD-DVD Audio gibi sakat dogmus formatlar olarak geziniyo ortalikta.
Mevcut HD yayin YOK. Digiturk Royal muamma ! Yayina baslasa HD film database i nerde?
Upscaling DVD aldim, zaten dandik cikti :) zaten bi ise yaradigi yok o apskeylink davasinin. biraz daha sharpnessi ayarlanmis goruntu sadece.
PS^3 zannedersem Blu-Ray formati destekliyor, onumuzdeki gunlerde Bluray-HDDVD ortak bir formatta birlesirse, yeni nesil PS^3i ler piyasaya surulecektir.
Ayrica kimse PS^3 um net gostersin diye Full HD kiromaj elsidi sonileri toşibalari almaz.
PC baglicam diye 1080i Plasma sevdasina kimse dusmez, bilgisayar ekrani istiyosan gidin elsidi alin, excel tablolari burn in olmasin...
Dediklerinden anladığım şu: Daha ortada altyapı yokken ne gerek var 8. nesli beklemeye full hd almaya. Katılıyorum.
Bu arada 490AV elinde patladı sanırım. Şu yabancı forumlarda yazan PAL sorunları ile sen karşılaşmadın sanırım. Eğer öyle ise bir firmware ile güncellemişler demektir. Aslında tek sorunu bu idi bildiğim kadarı ile. O da hallolduysa güle güle kullan o zaman, keyfini sür. 696'dan aşağı kalır tarafı yok demektir.
Upscaleli playerlarda bir mucize beklememek lazım. Dediğin gibi görüntü biraz daha keskin olur ve renkler biraz daha iyi gelir. Ama sonuçta bir HD-DVD ya da bluray değil bu cihazlar.
Kullandığınız Pioneer 427 XA/XD Plazma TV ile ilgili aşağıda sıraladığım sorulara yanıt verirseniz çok sevinirim. Zira bu TV benim seçim listemde en üst sıralarda yer alıyor. Aslında sorular endişe ettiğim hususları içeriyor:
1- Aranızda buzzing sound problemi yaşayan var mı? Var ise refresh rate 100 Hz yapılarak bu sorun tamamen giderildi mi? Öte yandan 100 Hz ayarlamanın performansta olumsuz bir etkisi oldu mu?
2- Aranızda Screen Burn olayını yaşayan var mı? Bu durum aslında en çekindiğim husus. Normal olarak aynı kanalı 1.5-2 saatten fazla izleyeceğimi sanmıyorum, ama bu zaman zarfında bu problem oluşursa çok kötü. Screen Burn olayı garanti kapsamında değerlendirilmiyor.
3- Televizyonu koyacağım odada ekrana, gün içinde, pencerenin görüntüsü düşecek. Normal olarak plazmalarda yansıma olması zaten beklenir. Pioneer'ın kullandığı anti glare coating uygulaması yansımayı önlüyor mu? Yansımayı önleme performansı LCD'ler kadar iyi mi?
4- Aranızda Dirty Screen problemini yaşayan var mı? Sorunu çözmek için bilinen bir yöntem varmıdır?
Yukarıda yazdığım hususlar bu mükemmel televizyon için, fiyatı dışında, sürekli tartışılan topic konuları. Pioneer 427XA/XD TV'ye sahip olan tüm arkadaşlar sorularıma sırayla yanıt verirse hem mevcut kullanıcılar diğer Pioneer kullanıcılarının durumundan haberdar olur; hem de benim gibi alım aşamasında olan kişilerin kafasındaki soru işaretlerine net yanıtlar vermiş olur.
Bu TV'nin benzer teknik/estetik özellikler bakımından en yakın rakibi Panasonic 42PV/PX700 olacaktır.
Selamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vehbi -- 4 Nisan 2007; 17:32:03 >
Orjinalden alıntı: vehbi 1- Aranızda buzzing sound problemi yaşayan var mı? Var ise refresh rate 100 Hz yapılarak bu sorun tamamen giderildi mi? Öte yandan 100 Hz ayarlamanın performansta olumsuz bir etkisi oldu mu?
Aramızda buzzing sesini duyanlar da var duyamayanlar da. Genelde çok kısık seslerde ve sessizlik ortamında işitilebildiği ama rahatsızlık verici boyutta olmadığı ve 100Hz seçildiğinde azaldığı konusunda herkes hemfikir. Yabancı forumlarda rahatsız edici boyutta (ses yüksekken ve gürültülü ortamda bile duyulabilecek boyutta) buzzing sesi nedeniyle 427XD'leri değiştirenler var. Ama değişimden sonra sorun yaşamıyorlar.
quote:
2- Aranızda Screen Burn olayını yaşayan var mı? Bu durum aslında en çekindiğim husus. Normal olarak aynı kanalı 1.5-2 saatten fazla izleyeceğimi sanmıyorum, ama bu zaman zarfında bu problem oluşursa çok kötü. Screen Burn olayı garanti kapsamında değerlendirilmiyor.
7. nesil cihaz sahiplerinden aramızda screen burn olayını yaşayan yok. Screen retention yaşayan var. Mesela ben. 6 saat süreyle show tv'nin açık kalması neticesinde logo izi kaldı. 1-2 saat kullanımdan sonra silindi.
quote:
3- Televizyonu koyacağım odada ekrana, gün içinde, pencerenin görüntüsü düşecek. Normal olarak plazmalarda yansıma olması zaten beklenir. Pioneer'ın kullandığı anti glare coating uygulaması yansımayı önlüyor mu? Yansımayı önleme performansı LCD'ler kadar iyi mi?
En son endişe edilecek konu. Benim 427'nin bulunduğu ortam sabahtan akşama güneş alan ve çeşitli yansımaların olduğu bir ortam. Parlama yapmıyor diyemem. LCD'lerden daha fazla yapıyor. Ama gördüğüm diğer plazmaların hepsinden daha az parlama yapıyor. Beni hiç rahatsız etmedi bu konu şimdiye kadar. Ama görecelidir tabi.
quote:
4- Aranızda Dirty Screen problemini yaşayan var mı? Sorunu çözmek için bilinen bir yöntem varmıdır?
Forumda 2 kişi var bu sorunu yaşayan. Biri ciddi derecede rahatsız bu durumdan (69deccal). Diğerleri bu durumu ya farketmiyorlar ya da cihazlarında yok. Ben bunlardan biriyim. Diğer yandan, Pioneer bu sorunu kabul etmiş durumda. Ancak aksiyon ne olacak belli değil. 69deccal'in mesajlarını okursan yeterince bilgi sahibi olabilirsin bu konuda.
Hayırlı kararlar olsun.
Selamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 4 Nisan 2007; 17:46:44 >
Sevgili Akseaus, üşenmemişsin tüm sorularımı yanıtlamışsın, teşekkür ediyorum.
Yazdıklarını kesinlikle dikkate alacağım...
Diğer Pioneer 427 kullanıcıları, Akseaus'un yazdıklarından farklı bir düşünceniz, görüşünüz, öneriniz vs. varsa lütfen belirtirmisiniz. Aksi takdirde, büyük çoğunluğun Akseaus gibi düşündüğünü varsayacağım.
bende sizi biraz aydınlatayım isterseniz... 427xa kullanıcıyım..gerci daha bir hafta bile olmadı bu plazmayı alalı ama ilk izlenimlerimi belirteyim...
cihazı 100 hz de kullanıyorum...ses diye birşey yok...yansıma olayına gelince bence mükemmel bir plazma çünkü yansıma çok ama çok az...başka hicbir plazmada bu kadar düşük yansıma olamaz...logo iz kalma sorunu olamaz çünkü televizyonda 3 saat aynı ekran kaldığında kendini kapatma özelliği var...zaten hiçbir kanal sürekli aynı kalmıyor en fazla bir saatden sonra reklamlar giriyor vs..dirty screen...böyle birşey de görmedim
Üzgünüm Felmali, sanırım bu sefer yalnız kalacaksın .
Sadece iki ürünün durumunun biraz belli olmasını bekliyorum: Panasonic 42PV700, Sony 40D3000. Bu ürünler özellikleri itibari ile gerçekten ilgimi çekti. Eğer bu ürünler fiyat ve özellik olarak beklentilerimi karşılamazsa, sorunları çok olursa veya fiyatları çok yüksek olursa, o zaman Pioneer tek seçimim olacak. O nedenle Pioneer kulübü müdavimlerinin yorumlarınının devamını bekliyorum.