Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: PIONEER PLAZMA kullananlar buraya

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: PIONEER PLAZMA kullananlar buraya Sayfa: <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Celica_tr

20 Mart 2007; 15:11:47 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

selam Leon ,

Kusura bakma görmemişim mesajını. En kısa zmanda resim çekicem. Ama bu plazmada 360 beklentilerimin üzerinde bir görüntü verdi. ZAten LCD monitorde oynuyordum. Bunda da aynısı ( hatta daha iyisi ) oldu desem yalan olmaz.

Condemenmen biraz karanlık ama yunun türü oyle birde kontrast ayarlarını ilk 200 saat 30-35 te tutuyorum diye oyle.
Alet gear of war. test drive unlimited ve cod 3 te çoşuyor. Gerçekten çok memnunum. Pişman olmayacaksın.
Benim 500 YTLlik bir alt modelini almama TEK sebep aslında Pc çıkşı. Bu sayde laptopu yansıtıyrorum ( Ki buda nefis gösteriyo ) ve arkadaşalarla karaokere partisi veriyoıruz. Süper oluyo..

Kalın sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celica_tr -- 20 Mart 2007; 15:12:51 >

Akseaus

20 Mart 2007; 15:48:57 

quote:

Orjinalden alıntı: Celica_tr

selam Leon ,

Kusura bakma görmemişim mesajını. En kısa zmanda resim çekicem. Ama bu plazmada 360 beklentilerimin üzerinde bir görüntü verdi. ZAten LCD monitorde oynuyordum. Bunda da aynısı ( hatta daha iyisi ) oldu desem yalan olmaz.

Condemenmen biraz karanlık ama yunun türü oyle birde kontrast ayarlarını ilk 200 saat 30-35 te tutuyorum diye oyle.
Alet gear of war. test drive unlimited ve cod 3 te çoşuyor. Gerçekten çok memnunum. Pişman olmayacaksın.
Benim 500 YTLlik bir alt modelini almama TEK sebep aslında Pc çıkşı. Bu sayde laptopu yansıtıyrorum ( Ki buda nefis gösteriyo ) ve arkadaşalarla karaokere partisi veriyoıruz. Süper oluyo..

Kalın sağlıcakla

360 bizim ekranlarda nasıl gorunuyormus ben de merak ettim. Resimleri bekliyoruz.

Selamlar.

Önemli Başlıklarım:
- Pioneer Plazma Ansiklopedisi ®
- 1080i sinyale en uygun olan Full HD LCD mi, Full HD plazma mı?
- Video İşlemci, De-Interlace, Scaling, bunlar ne demek?

ilkerki

20 Mart 2007; 16:04:28 

Arkadaşlar selam,

Yeni üye oldum. Yaklaşık 1 senedir plazma - lcd savaşını seyrediyordum. Bu konuda çok araştırma yaptım. Çok show room gezdim ve plazma benim nazarımda bu savaşı kazandı. Sıra plazmada neyi seçeceğime geldi. 50 ye yakın mağazada, farklı bir çok markayı inceledim.. Yine bir gün eşimle bunlardan bir tanesinin içerisine giriyorduk... Yaklaşık 40 mt ileride yan yana sergilenen plazmalardan bir tanesini gördük.. Bu plazma adeta " Ben gerçek bir plazmayım, yoksa beni bu mesafeden fark edemezdin ! " diye bağırıyordu... Yanına gittik ve adını öğrendik... Pioneer .... Gerçi bizim epey süre önce yaşadığımız bu olayın kahramanı 436 serisiydi... Ama Pioneer aşkı bizde o zaman başladı. Ön yargısız ve tamamen görsel tecrübe ile... O plazmanın markası eğer minton veya tonton gibi bir şey çıksaydı yine onu alırdım... Çünkü plazma gibi plazmaydı yani... bir süre maddi durumu onarmayı bekledikten sonra piyasada farklı Pioneer modellerinin çıktığını gördüm ve nihayet dün bir adet PDP 4270 XA yı evimize götürdük... Fiyat olarak uygun aldığımı düşünüyorum... 3.950 ytl yi 15 eşit taksite böldüler... Ha bu arada ben de onlara 16.9 ekranlı 8 senelik bir Vestel tüplü televizyon verdim.. 300 YTL düşerek bu fiyatı verdiler bana... Her neyse... Akşam ilk defa kuruldu ve bir DVD takıp seyretmeye başladık... Allah sizden çok mersi çünkü bu plazma buzz eğer forumu okumamış olsaydım beni deli eder ve geri verip LCD ekran bir TV alabilirdim... Neyse ki arkadaşlar sayesinde menüden 50 hz tarama frekansını 100 hz e çıkardım ve ses neredeyse kesildi ( % 80 azalma ile ) ... Tabi neden bu ekran ayarı opsiyonları içinde 50 hz e yer verilmiş anlayamadım... Kim 50 hz refresh rate ile TV seyretmek ister ki ?
Dikkatimi çeken bir şey var paylaşmak istedim.. Hızlı kamera hareketlerinde görüntü bir hayli bulanıklaşıyor... Tuhaf bir durum... LCD olsa diyeceğim ki kristal hızı sahneye yetişemiyor... Ama bu plazma... Şimşek gibi çakıyor o elektronlar hücrelerin içinde... Nasıl yetişemiyorlar anlamadım.... Şu bahsedilen smooth cinema ayarı ile oynayacağım bakalım... Bir diğer konu da karanlık sahnelerde bazı objelerin ( insan yüzü gibi ) ara ara oldukça büyük pikseller halinde gösterilmesi... Ben bunu DVD player ın uyduruk bir şey olmasına veya DVD medyanın yüksek kalitede olmamasına bağladım.. Umarım öyledir... HD sinyalde de benzeri bir şey yaşarsam, gerçekten keyfim kaçacak... Bir başka dikkatimi çeken şey de, yakın plan odaklı bir sahne sırasında uzak plan görüntülerinin tüplü televizyondan alışkın olmadığım şekilde bulanık görünmesi... Çok fazla yazmışım özürler
Celica_tr

20 Mart 2007; 16:15:38 

İlkerki ,

Hikayen benimkine ne kadar da benziyor. Güle Güle kullan. Buradaki üstatlar teknik olarak seni aydınlatırlar. Benim DVD lerde sorun olmadı hiç.

Akseaus, en kısa zmanda paylaşacağım, Selamlar & Sevgiler,

Akseaus

20 Mart 2007; 16:36:11 

quote:

Orjinalden alıntı: ilkerki

Arkadaşlar selam,

Yeni üye oldum. Yaklaşık 1 senedir plazma - lcd savaşını seyrediyordum. Bu konuda çok araştırma yaptım. Çok show room gezdim ve plazma benim nazarımda bu savaşı kazandı. Sıra plazmada neyi seçeceğime geldi. 50 ye yakın mağazada, farklı bir çok markayı inceledim.. Yine bir gün eşimle bunlardan bir tanesinin içerisine giriyorduk... Yaklaşık 40 mt ileride yan yana sergilenen plazmalardan bir tanesini gördük.. Bu plazma adeta " Ben gerçek bir plazmayım, yoksa beni bu mesafeden fark edemezdin ! " diye bağırıyordu... Yanına gittik ve adını öğrendik... Pioneer .... Gerçi bizim epey süre önce yaşadığımız bu olayın kahramanı 436 serisiydi... Ama Pioneer aşkı bizde o zaman başladı. Ön yargısız ve tamamen görsel tecrübe ile... O plazmanın markası eğer minton veya tonton gibi bir şey çıksaydı yine onu alırdım... Çünkü plazma gibi plazmaydı yani... bir süre maddi durumu onarmayı bekledikten sonra piyasada farklı Pioneer modellerinin çıktığını gördüm ve nihayet dün bir adet PDP 4270 XA yı evimize götürdük... Fiyat olarak uygun aldığımı düşünüyorum... 3.950 ytl yi 15 eşit taksite böldüler... Ha bu arada ben de onlara 16.9 ekranlı 8 senelik bir Vestel tüplü televizyon verdim.. 300 YTL düşerek bu fiyatı verdiler bana... Her neyse... Akşam ilk defa kuruldu ve bir DVD takıp seyretmeye başladık... Allah sizden çok mersi çünkü bu plazma buzz eğer forumu okumamış olsaydım beni deli eder ve geri verip LCD ekran bir TV alabilirdim... Neyse ki arkadaşlar sayesinde menüden 50 hz tarama frekansını 100 hz e çıkardım ve ses neredeyse kesildi ( % 80 azalma ile ) ... Tabi neden bu ekran ayarı opsiyonları içinde 50 hz e yer verilmiş anlayamadım... Kim 50 hz refresh rate ile TV seyretmek ister ki ?
Dikkatimi çeken bir şey var paylaşmak istedim.. Hızlı kamera hareketlerinde görüntü bir hayli bulanıklaşıyor... Tuhaf bir durum... LCD olsa diyeceğim ki kristal hızı sahneye yetişemiyor... Ama bu plazma... Şimşek gibi çakıyor o elektronlar hücrelerin içinde... Nasıl yetişemiyorlar anlamadım.... Şu bahsedilen smooth cinema ayarı ile oynayacağım bakalım... Bir diğer konu da karanlık sahnelerde bazı objelerin ( insan yüzü gibi ) ara ara oldukça büyük pikseller halinde gösterilmesi... Ben bunu DVD player ın uyduruk bir şey olmasına veya DVD medyanın yüksek kalitede olmamasına bağladım.. Umarım öyledir... HD sinyalde de benzeri bir şey yaşarsam, gerçekten keyfim kaçacak... Bir başka dikkatimi çeken şey de, yakın plan odaklı bir sahne sırasında uzak plan görüntülerinin tüplü televizyondan alışkın olmadığım şekilde bulanık görünmesi... Çok fazla yazmışım özürler

Sevgili ilkerki,

Televizyonun hayırlı olsun. Keyifli seyirler.

Hızlı kamera hareketlerinde veya altta kayan yazılarda bulanıklaşma kaynağın kötülüğünden olabilir. Ama genel sebep purecinema'nın açık olmasıdır. Uydu yayınlarında bu seçeneği kapalı tutmanı öneririm. O zaman çok daha akıcı görüntü yakalarsın. Purecinemayı bir tek hd-dvd izlerken açıyorum ben. DVD'de de kullanılabilir.

Karanlık sahnelerde objelerin pikselleşmesi (eğer tvnizde bir sorun yoksa) kesinlikle kaynaktandır. Kullandığım standart dvd player (yamaha S-550) progressive scan özelliği olan bir cihaz ve komponent ile bağlı. DVD'lerde kesinlikle pikselleşme yok. Bağlantılar da önemli. Kötü bir skart ile bağlıysa kaynak iyi olsa bile doğal olarak iyi sonuç alamazsınız. En azından upscale özelliği olan HDMI'lı iyi bir player (Pioneer 696AV gibi) öneririm. Ciddi fark göreceksin.

Tüplü televizyondan alışık olmadığın ve bulanık diye tabir ettiğin görüntünün nedeni belki de ekranın büyüklüğü ile uygun mesafeden izlemiyor olman olabilir. Standart çözünürlük yayını daha büyük bir ekranda izliyorsun ve dolayısıyla yayındaki kusurlar daha fazla dikkat çekiyor. 3.5 metre gibi bir mesafe standart yayınlarda bu ekran için uygun bir mesafedir. Ayrıca keskinlik ayarı da bunda etken olabilir. Bu ayarı standart kaynaklarda ortalarda tutuyorum ben. Kesinlikle yükseltmemeni öneririm, çünkü o zaman örneğin futbol maçlarında oyuncuların etrafında gölgelenme oluşuyor.

Renk ayarları da önemli. İlk 200 saat için dikkat etmen gereken şey kontrast ve parlaklığı orta seviyelerde tutman. Onun dışında zevkine kalmış. Bir ton ayardan sana en uygununu deneme yanılma ile kısa sürede bulursun zaten.

Selamlar.

Önemli Başlıklarım:

AHMETOLCAY

20 Mart 2007; 16:38:10 

Merhabalar,

Sony plazmamı 2 senelik kullanımdan sonra bugün değiştirerek doğru ürün 427xa 'ya upgrade oldum. Forumdaki detaylı bilgi yardımı ile keyifli bir kullanım ümit ediyorum
Sevgiler

Akseaus

20 Mart 2007; 16:44:12 

quote:

Orjinalden alıntı: AHMETOLCAY

Merhabalar,

Sony plazmamı 2 senelik kullanımdan sonra bugün değiştirerek doğru ürün 427xa 'ya upgrade oldum. Forumdaki detaylı bilgi yardımı ile keyifli bir kullanım ümit ediyorum
Sevgiler

Güle güle kullanın. İsimleriniz kaydedildi.

Bu arada saydım kullanan kişiler olarak 19 kişi olmuşuz. Fena bir rakam değil. :)

Selamlar.

Önemli Başlıklarım:

rg206

20 Mart 2007; 17:24:08 

quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

quote:

Orjinalden alıntı: AHMETOLCAY

Merhabalar,

Sevgiler

Güle güle kullanın. İsimleriniz kaydedildi.

Bu arada saydım kullanan kişiler olarak 19 kişi olmuşuz. Fena bir rakam değil. :)

Selamlar.

Dostum Akseaus,

bana Philips'imi sattırıp Pioneer aldıracaksın ha

Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHİBA HD E1
Bağlantılar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
Akseaus

20 Mart 2007; 17:32:03 

quote:

Orjinalden alıntı: rg206

Dostum Akseaus,

bana Philips'imi sattırıp Pioneer aldıracaksın ha

Sevgili dostum,

Yok valla öyle bir niyetim. En iyi tv evdeki tvdir. Haa eğer varsa yeni bir plazma niyetin falan, yani kafaya koymuşsan, o zaman başına bunu al diye ekşirim.

Selamlar.

Önemli Başlıklarım:

ilkerki

20 Mart 2007; 17:44:12 

Ooooo forum hızlı işliyor :) Hemen cevap geliyor ... Teşekkürler Akseaus.... Ben dün sadece DVD seyrettim ..Yani henüz uydu yayınlarındaki performansı inceleme şansım olmadı. DVD sinyalini her zaman S-VHS den almayı tercih ediyorum... Scartın kalın kablosu hoşuma gitmiyor ve zaten ses sinyali Home Theater a bağlı olduğu için gereksiz geliyor bana. Pikselleşme ile ilgili olarak keskinlik ayarının biraz fazlaca açılmış olduğu düşüncene katılıyorum..Galiba objelerin çizgileri daha belirli olsun diye biraz fazla açtım...... Background görüntülerdeki bulanıklık ile ilgili açıklaman takdire şayan... Zira ben aynen bu şekilde düşünüyordum ama bunun teyit edilmesini istedim sanırım... Ayrıca hiç de boş konuşmadığını gördüm :) Şimdi tek problem kameranın hızlı PAN ve TILT hareketlerinde oluşan bulanıklık. Bunun DVD player ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Çünkü show room da Sony player ile HD video demonstrasyonu yapılırken de gözlemledim bunu... Oysa benim plazma tercih sebeplerimden en önemlisiydi bu hızlı sahne performansları... Alı