Şimdi Ara

PIONEER Plazma Ansiklopedisi ® (133. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.731
Cevap
59
Favori
944.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ha birde pio num LX508D modeli tr ye gelmiyecekmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: tgezer

nerde topiğin asları ya hu

sadays.. akseaus ...

Pio 427XA seyrediyordum. Ne var? Burdayım işte :)

Saygılar sevgiler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmedcan

ha birde pio num LX508D modeli tr ye gelmiyecekmi

Onun adı henüz fiyat listelerinde geçmiyor. Size bir LX608D versek??
  • quote:

Orjinalden alıntı: 69deccal
    - ekran yanmasına karşın, orbiter koymuşlar, açıp kapayabiliyorsunuz. LG'de vardı, pikseller belli aralıklarda birer kayıyormuş, göz almıyor tabii ki..
    - 427'de servis menüsünde olan, yanma / retention sonrası canlandırma için kullanılan ekranda siyah beyaz kayan görüntüler kullanıcı menüsüne eklenmiş.
    - görüntü ayarlarında bir değişiklik yaptıktan sonra, değişiklik öncesi ve sonrasını arasında geçiş yapma gibi bir fonksiyon koymuşlar, karşılaştırma için...
    - HDMI başlıklı bir menü var, oldukça da detaylı altı, ama ne iş yapar şu anda fikrim yok...

Bu arada bunları bilmiyordum ve sevdim.

İnceleme için tekrar teşekkürler.
  • neden olmasın sevgili akansus
    allah derim
  • uk de lx508d nin fiyatını 3599 gördüm acaba ordan bi tane alıp getirsemmi diyorum
    vergisi falan varmıdır bileniniz varsa yardım lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahaeddin

Bu basliga daha once mesaj yazmayan biriyim, sadece bilgilendirmek icin size bilgi vermek istiyorum.

Fnatik bri Panasonic kullanicisiyim ve hic bir pioneer Tv nin simdiye kadar panasonic ile yanyanayken icimi isitipta almami saglamadi. Kullanmis oldugum 7 adet ayri ayri yerlerde farkli modellerde Panasonic Plazma var. Ilk kez bugun KURO yu gordum 60 inc dahil olmak uzere tek tek 5080XA ve 6080D ye baktim. Yaninda 58 Panasonic de vardi. 50 inc panasonicde. hatta LG nin de bir modeli vardi ama hangi modeli bilemiyorum 50 inc civarinda bir boyuttu. bariz olarak KUR0 pioneer larda siyah netligi var, ustune ustlukte renkler o kadar netki (bilhassa da kirmizi renkler) anlatamam.

Yarin bir tane Pioneer aliyorum.

Ne alacagimi bilemiyorum ama assagidaki fiyatlar yana takilan Hoporlorler, montaj ve universal duvar aparati dahil fiyatlardir

PDP-LX6080D 18,000 YTL
    PDP-508XD 7,250 YTL
    PDP-5080XA 6,700 YTL

bahaeddin ellerinize sağlık. Zaten kuro almak için (4280 de olsa) yanıp tutuşan bünyeye nasıl gaz veren bir mesaj anlatamam!!! Sadays'in öncülüğündeki toplu alım operasyonumuz bitse de alsak
  • sadece dogrulari yazdim...

Bu gidisle 5080XA alacam ben.

XD ile XA arasindaki fark sadece sunlarmi?

Karasal yayin yani DVB yayin turner i bulunmasi
    ve USB girisinin bulunmasi. Bunun icin 550 YTL fark vermeye gerek yok diye dusunuyorum.

Onun icinde XA alacagim...

Siz ne dersiniz , bir de USB girisin olmasi ne anlam ifade eder bir TV icin?
  • XD ile XA modelleri arasındaki farkları tekrar yazıyorum:

1-XD'de ek olarak dijital tuner var, XA analog
    2-XD'nin fazladan USB girişi, subwoofer ve optik ses çıkışı var.
    3-Intelligent Brightness Control (Akıllı Parlaklık Kontrolü), ISF Kalibrasyon imkanı ve PIP/PAP 5080XA'da yok XD'de var.

Fiyat farkına değip değmeyeceği kişisel tercihlere göre değişir.

Selamlar.
  • Sıkça sorulan bir soru haline geldiği için SSS'e ekledim:

13. 8. jenerasyonun daha pahalı olan XD modelleri ile XA modelleri arasındaki farkları nelerdir?

1-XD'de ek olarak dijital tuner var, XA'da analog tuner vardır.
    2-XD'nin fazladan USB girişi, subwoofer ve optik ses çıkışı vardır.
    3-Intelligent Brightness Control (Akıllı Parlaklık Kontrolü), ISF Kalibrasyon imkanı ve PIP/PAP XA'larda yok XD'lerde vardır.
    4-Uzaktan kumanda farklıdır. XD modellerinde göze daha hoş ve kaliteli gelen bir kumanda mevcuttur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

XD ile XA modelleri arasındaki farkları tekrar yazıyorum:

3-Intelligent Brightness Control (Akıllı Parlaklık Kontrolü), ISF Kalibrasyon imkanı ve PIP/PAP 5080XA'da yok XD'de var.

Selamlar.

Akseaus bunlar ok! Ancak bahaeddin'in de yazdığı usb'nin televizyonda ne işe yaradığını biliyor musunuz????
  • Benim aklıma birşey takıldı; genelde tüm yerli ve yabancı yorumlarda 8. gen Pioneer'in kesinlikle ve bariz olarak en iyi HD Ready Plazma olduğu kabul ediliyor.

Peki güvenilir olduğu düşünülen EISA 2007/2008 ödüllerinde en iyi HD Ready Plazma ödülü neden 428'e değilde , Panasonic 42PV70'e verildi ? fikri olan varmı ?

PDP-LX508D en iyi Full HD Plazma ödülünü almış , ama 428 en iyi HD Ready ödülünü 42PV70'e kaptırmış...
    http://www.eisa-awards.eu/2007/view/video
  • quote:

Orjinalden alıntı: otnemem

quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

XD ile XA modelleri arasındaki farkları tekrar yazıyorum:

Selamlar.

Akseaus bunlar ok! Ancak bahaeddin'in de yazdığı usb'nin televizyonda ne işe yaradığını biliyor musunuz????

Açıkçası USB girişinin fazla işlevsel bir giriş olduğunu sanmıyorum. Olsa olsa usbden çalışan bir media centerın bağlanmasında işe yarayabilir. Ama onları zaten diğer bağlantılardan da bağlayabiliyorsunuz. Ya da belki bir dijital fotoğraf makinası bağlayıp makinadaki resimlere bakabilirsiniz? Elzem mi? Bence yine değil. Resimlerinizi pcnizden, playerınızdan da görebilirsiniz. Kamera bağlantısı için kullanılabilir. Ama yine kamerayı da diğer alternatif bağlantılarla bağlayabilirsiniz.

Kısaca gerekli, önemli ve kaydadeğer bir özellik olarak görmüyorum USB girişini. Belki kaçırdığım birşeyler olabilir. Fikir jimnastiği yaptım sadece.

Selamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HUSAMET

Benim aklıma birşey takıldı; genelde tüm yerli ve yabancı yorumlarda 8. gen Pioneer'in kesinlikle ve bariz olarak en iyi HD Ready Plazma olduğu kabul ediliyor.

Peki güvenilir olduğu düşünülen EISA 2007/2008 ödüllerinde en iyi HD Ready Plazma ödülü neden 428'e değilde , Panasonic 42PV70'e verildi ? fikri olan varmı ?

PDP-LX508D en iyi Full HD Plazma ödülünü almış , ama 428 en iyi HD Ready ödülünü 42PV70'e kaptırmış...
    http://www.eisa-awards.eu/2007/view/video

Hüsamet kardeşim, senin aklına takılan çok şey oluyor ve genelde de yöntemin biraz araştırmak yerine, hemen kolay yoldan soruvermek ve hap şeklinde almaya çalışmak oluyor. Kırılmazsan bu gözlemimi paylaşıyorum.

Şimdi EISA ödülünü PV70'in ya da x marka/modelin almış olması o marka/modelin dünyanın en iyisi olduğu anlamına gelmez. EISA buram buram reklam kokuyor. Orada nasıl numaraların döndüğünü tam bilemeyeceğim, beni aşar. Aşikar olan şu ki PV70 428'in rakibi olamaz. PV70, 427'nin rakibi olabilir ancak. EISA ödülü kalite onayıdır. EISA ödülünü alan cihaz için evet kalitelidir diyebiliriz. Sonuçta adamlar kalitesiz bir cihaza maddi kaygılarla da olsa ödül vermeye cüret edemezler. Ama EISA ödülünü alan cihaz için dünyanın en kalitelisi diyemeyiz. Bu böylece biline.

En kaliteliyi nasıl buluruz peki:
    1- Ciddi editör yorumlarına bakılır (konsensus halinde 8G bir numara)
    2- Kullanıcı yorumlarına bakılır (konsensus halinde yine 8G bir numara)
    3- Kendi gözlerimizin gördüklerine bakılır (maalesef henüz ben göremedim)

Ve sonra bir karar verilir. EISA olumlu bir faktördür, ancak yukarıdakilerin yanında hiçbirşeydir.

Umarım hapı verebilmişimdir. :)

Selamlar.
  • Evet, USB giriş sadece *jpg görüntüler için kullanılıyormuş. User Manual'de öyle yazıyor. *avi dosyalarını oynatsa idi, gerçekten süper olurdu ama sadece *jpg için değmez.

Ayrıca optik çıkışın da pratikte nasıl bir faydası olur, ayrı bir muamma. Sonuçta, kullanılan görüntü kaynaklarının (uydu alıcılar dahil) hepsinde dijital ses çıkışı var. Sub çıkışı ise uygun olabilir, AVR vs. ile uğraşmadan doğrudan amfili sub sürmek için.

ISF ise zaten bizde yok. XD modelinde bence tek kayda değer fazlalık; PIP/PAP ile Parlaklık Kontrol olayı.

Tabi herkesin kendi tercihidir, bunlar benim görüşüm.
  • Hocam gerekli gereksiz her sorumuza hızı gibi yetişiyorsunuz sağolun varolun. Bende buna benzer fikirlere sahiptim.
    Uzun lafın kısası 428-4280 tercihinde kendi oyum 4280'den yana. PIP-POP olasydı iyi olurdu ancak 500 ytl farkı düşününce olmazsa olmaz değiller.
    Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otnemem -- 16 Kasım 2007; 11:38:34 >
  • Pioneer panellerde hala kurşun kullanılıyor olması bir handikap değilmidir?Tamam herşey güzel görüntü süper
    en iyi paneller ama birde madalyonun diğer yüzü var.Panasonic firması kurşun kullanmaktan niçin vazgeçti?
    Demek ki sağlık üzerinde önemli bir etkisi var.Ya da kurşun kullanılan paneller görüntü kalitesini olumlu yönde mi etkiliyor?Pioneer hala panellerinde niçin kurşun kullanılıyor?Bu konu üzerinde yoğunlaşmak gerektiğini düşünüyorum.Bilgisi olan arkadaşlar burada bizimle paylaşırsa çok faydalı olur diye düşünüyorum.
  • Akseaus dostum,
    Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim.
    Gözlemin kısmen doğru olsa da, şunu bilmeni isterim ben bu foruma ilk geldiğimde (yaklaşık 1 ay önce) inan bana LCD ile Plazma arasındaki farkı bile bilmiyordum, ve emin ol bu bazı şeyleri öğrenmek ve doğru bir tercih yapmak için konu ile ilgili topiclerde yapılan neredeyse bütün yorumları gözlerimi bozmak pahasına okudum. Yani bu forumda okuyucu olarak çok zaman geçirdim. Ama yine de sizin sabrınızdan ve iyi niyetli her soruyu cevaplama sabrınızdan faydalanarak aklıma takılanları soruyorum. EISA konusunda beni kafamda ciddi olarak tarafsız bir kuruluş olduğu konusunda güven vardı, ondan bu konu kafama takıldı, bu konuda da merakımı gidermiş oldun teşekkür ederim, bana sabretmiş olmanızdan dolayı da sana, Sadays2a ve de özellikle Kürşat üstada gerçekten çok müteşekkirim. Hatam olduysa affola !
  • quote:

Orjinalden alıntı: HUSAMET

Akseaus dostum,
    Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim.
    Gözlemin kısmen doğru olsa da, şunu bilmeni isterim ben bu foruma ilk geldiğimde (yaklaşık 1 ay önce) inan bana LCD ile Plazma arasındaki farkı bile bilmiyordum, ve emin ol bu bazı şeyleri öğrenmek ve doğru bir tercih yapmak için konu ile ilgili topiclerde yapılan neredeyse bütün yorumları gözlerimi bozmak pahasına okudum. Yani bu forumda okuyucu olarak çok zaman geçirdim. Ama yine de sizin sabrınızdan ve iyi niyetli her soruyu cevaplama sabrınızdan faydalanarak aklıma takılanları soruyorum. EISA konusunda beni kafamda ciddi olarak tarafsız bir kuruluş olduğu konusunda güven vardı, ondan bu konu kafama takıldı, bu konuda da merakımı gidermiş oldun teşekkür ederim, bana sabretmiş olmanızdan dolayı da sana, Sadays2a ve de özellikle Kürşat üstada gerçekten çok müteşekkirim. Hatam olduysa affola !

Sevgili dostum her zaman. Sorularına her zaman açığım. Sabırla cevap veririm. Sonuçta iyi niyetli ve öğrenmek isteyen bir arkadaşımızsın. Sadece biraz hazmederek araştırma yapmanı ve çok aceleci davranmamanı rica ediyorum. Burada bilgi çok fazla. Var olan bilgilerin de bir kısmı yanlış. Ancak okuyup araştırdıkça yanlışları süzebilmeye de başlıyorsun ve bunların önemi kalmıyor. Bunun için de zamana ihtiyaç var. Yukarıda saydığın isimlerin hiçbirisi bu işi annelerinin karnında öğrenmedi. Sadece bu konuya meraklılar ve araştırıyorlar, hobileri bu. Hala da bilmedikleri çooook şey var.

Mesela şimdi bir de kurşun konusu çıktı. Buyrun buradan yakın. Hadi hep beraber öğrenelim, neymiş bu kurşunun zararları? Piolarda ne oranda kurşun kullanılıyormuş? Pioneer'ın bu konudaki açıklaması ne imiş? Bilenler buyursun.

Selamlar.
  • Akseaus Teşekkür ederim.

Tesadüfen galiba, Panasonic Topiğinde Kürşat Üstad kurşun konusuyla ilgili birşeyler yazmıştı bugün...
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.