Akseaus dostum, ben dönebilen sonorous sehpa ile kullanıyorum. Bu arada, senin dünkü yazıdan sonra ben akşamki Şamp. Ligi 2. maçında "dirty screen" dedikleri şeyin bir versiyonunu gördüm galiba. Kameranın hızlı hareket ettiği, mesela kaleci vuruşu, uzun top gibi anlarda belli belirsiz dikey çizgiler oluşuyor gibi geldi. Çizgi dediğim de sanki ekran üstüne ışık geliyormuş ve yansıma yapıyormuş gibi
Hocam,
Bu anlattığın olay bende olmuyor. Dirty screen denilen şey de bu olmayabilir. İstersen purecinemayı kapatıp bir dene. Çünkü anladığım kadarı ile purecinema tvnin resim işlemcisini çok yoran bir fonksiyon. Örneğin açık olduğunda sağdan sola kayan altyazılarda bariz şekilde bulanıklaşma oluyor. Hareketli görüntülerde de senin anlattığına benzer durumlar ortaya çıkabiliyor. Kapattığında böyle bir sorun olmuyor. O yüzden bende bu özellik sürekli kapalı.
Home Cinema Choice sitesinde yer alan 427XD'ye ilişkin profesyonel değerlendirme yazısını çevirdim ve ilk mesaja ekledim. Biliyorsunuz XD'nin XA'dan tek farkı dijital tuner içeriyor olması. Onun dışında ikisi de tıpatıp aynı tv. Dolayısıyla aynı değerlendirmeler XA için de geçerli.
Avforumda, diğer yabancı forumlarda ve hatta burada hangi ürünle ilgili araştırma yaparsanız yapın bir ton şikayet görürsünüz. Çünkü işin doğasında şu var: Foruma girenler ağırlıklı olarak,
1- ya satın almayı planladıkları ürünle ilgili bilgi almak amacıyla satın alma süreci öncesi 2- ya da aldıktan sonra karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla satın alma süreci sonrası
bu forumlara giriyorlar. Sorun yaşamadığı halde aldıkları ürünlerle ilgili forumlara katılım gösteren insanların sayısı göreceli olarak az. Bu durumda da herhangi bir marka ile ilgili araştırma yapan kişi, yani birinci şıktakiler, sorunlarla karşılaştıkları için okuduklarından endişeye kapılıyor. Bu endişelerin bazıları da yersiz oluyor.
Bizler ürünü alıp köşeye çekilenlerden olmamalıyız. Memnun da olsak mutsuz da olsak deneyimlerimizi ve bilgilerimizi aktarmalıyız. Mümkün olduğunca objektif davranarak. Körü körüne bir ürünü methederek ya da överek değil. İyi taraflarıyla ve varsa kötü taraflarıyla da. O zaman birinci şıktakilere ışık tutmanın dışında, üretici firmaların şikayetleri-memnuniyetleri bilmelerini sağlamış ve belki de daha iyiyi üretmelerine katkı sağlamış olabiliriz. Çünkü forumlarda yazılanları okuduklarını ve takip ettiklerini düşünüyorum. Hatta kurumsal olanlarının ürünleri ile ilgili olarak medyada ve elektronik haberleşme-paylaşım alanlarında çıkan haberleri, değerlendirmeleri, şikayetleri izleyen ve ilgili organlarına aktaran birimlerinin olduğunu tahmin ediyorum.
Selamlar.
Evet haklısın, bende deneyimlerimi anlatayım. Geçtiğimiz hazirandan beri 506 XDE kullanıyorum ve en son batığımda 800 saat olmuştu. Tek sorunum ilk 200 saatta hassas olmama rağmen burn in. Moviemax logoloru sorunsuz, tam gün açık kalsada sorun yok, son olarak TGRT logosunu küçülttü va silikleştirdi tamamen sorunsuz oldu. Ama diğer kanallar büyük sorun, en son beyaz showu yaklaşık 1 saat seyrettim, kendi logoları çabuk gitti ama canlı yazısının tamamen silinmesi birkaç gün sordu. En son dün digitürkü arayıp sinema paketini iptal ettirip aile paketine döndüm çünkü goldmax,comedymax,dizimax logolarıda çok parlak. İptal nedenimi sormayacaklardı ama özellikle belirttim. Not aldılar bakalım döneceklermi???
Bunun dışında kusursuz ve çok keyif veran bir cihaz
Akseaus eline saglik dostum kendi adima faydalandigimi soyleyebilirim aslinda benzer review lar var ama okudugun her yeni metinde, biraz daha seyler ogreniyorsun ufkun biraz daha aciliyor ve konuya daha hakim oluyorsun hoscakal
quote:
Orjinalden alıntı: Akseaus
Arkadaşlar,
Home Cinema Choice sitesinde yer alan 427XD'ye ilişkin profesyonel değerlendirme yazısını çevirdim ve ilk mesaja ekledim. Biliyorsunuz XD'nin XA'dan tek farkı dijital tuner içeriyor olması. Onun dışında ikisi de tıpatıp aynı tv. Dolayısıyla aynı değerlendirmeler XA için de geçerli.
Bu akşam bakayım, purecinema default olarak açık mı kapalı mı, onu değiştirmedim ben sanırım.
quote:
Orjinalden alıntı: Akseaus Hocam,
Bu anlattığın olay bende olmuyor. Dirty screen denilen şey de bu olmayabilir. İstersen purecinemayı kapatıp bir dene. Çünkü anladığım kadarı ile purecinema tvnin resim işlemcisini çok yoran bir fonksiyon. Örneğin açık olduğunda sağdan sola kayan altyazılarda bariz şekilde bulanıklaşma oluyor. Hareketli görüntülerde de senin anlattığına benzer durumlar ortaya çıkabiliyor. Kapattığında böyle bir sorun olmuyor. O yüzden bende bu özellik sürekli kapalı.
Selamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 69deccal -- 22 Şubat 2007; 14:11:30 >
Evet haklısın, bende deneyimlerimi anlatayım. Geçtiğimiz hazirandan beri 506 XDE kullanıyorum ve en son batığımda 800 saat olmuştu. Tek sorunum ilk 200 saatta hassas olmama rağmen burn in. Moviemax logoloru sorunsuz, tam gün açık kalsada sorun yok, son olarak TGRT logosunu küçülttü va silikleştirdi tamamen sorunsuz oldu. Ama diğer kanallar büyük sorun, en son beyaz showu yaklaşık 1 saat seyrettim, kendi logoları çabuk gitti ama canlı yazısının tamamen silinmesi birkaç gün sordu. En son dün digitürkü arayıp sinema paketini iptal ettirip aile paketine döndüm çünkü goldmax,comedymax,dizimax logolarıda çok parlak. İptal nedenimi sormayacaklardı ama özellikle belirttim. Not aldılar bakalım döneceklermi???
Bunun dışında kusursuz ve çok keyif veran bir cihaz
1 saatlik seyir sonrası iz kalması gerçekten can sıkıcı. 7. nesilde ek önlemler alındığı bariz şekilde ortaya çıkıyor. Çünkü geçici iz kalması için 6 saat sabit imajın ekranda kalması gerekiyor 7. nesillerde.
Bu arada senin yaptığın gibi bütün plazma kullanıcıları bu konuda tepki ve şikayetlerini fırsat buldukça dile getirmeli bence. O rengarenk logolarını arada bir bizahmet oynatıversinler. Ya da şeffaf yapsınlar.
1 saatlik seyir sonrası iz kalması gerçekten can sıkıcı. 7. nesilde ek önlemler alındığı bariz şekilde ortaya çıkıyor. Çünkü geçici iz kalması için 6 saat sabit imajın ekranda kalması gerekiyor 7. nesillerde.
Bu arada senin yaptığın gibi bütün plazma kullanıcıları bu konuda tepki ve şikayetlerini fırsat buldukça dile getirmeli bence. O rengarenk logolarını arada bir bizahmet oynatıversinler. Ya da şeffaf yapsınlar.
Selamlar. [/quote]
Ben üşenmeden tüm kanallara tek tek mail atıp şikayetimi belirttim, kaçı geri döndü biliyormusunuz??? Hiç biri... Beliki digitürke şikayetler artarsa benim gibi müşteri kaybetmekten korkarak çözüm getirirler, yoksa nafile...
Fiyat: 6,000 sterlin/pound (bizdekinden biraz az) Ayak dahil ebat: 1282(genislik) x 750.5(yukseklik) x 98(derinlik)mm Agirlik: 39.8kg Esas goruntu orani: 16:9 Cozunurluk: 1920x1080 Fabrika'nin max contrast orani beyani: 3000:1 Fabrikanin max parlaklik beyani: 1000cd/m2 Baglantilar: 2 HDMI, bir DVI, component video girisi (BNC tipi), bir DVI PC girisi, bir besli BNC PC girisi, S-Video girisi, composite video girisi, hoparlor terminalleri
50 inc 5000EX'in temel iddiasi basit ama derin bir anlam iceriyor: 'gercekten' 1920x1080p olan (mesela ayni yerde full HD diye cikmis olan 42" Hitachi'nin aslinda oyle olmadigi yaziyor) ve fiyati makul ilk plazma olmak
Bunu gerceklestirmek kolay olmadi. Pioneer (olusan pixel farki icin)bilinen plazma unitesini % 50 kucultmek mecburiyetinde kaldi. Ve T seklinde yeni bir elektrod surucusu gelistirerek artik daha kuculen unitelerin tutukluk yapmasini(kusurlu hale gelmesini) engellemeyi hedefledi.
Boyle bir yenilik, her ne kadar 5000EX'in 'fiyatina guc yeter' diye adlandirdiysak da, su sonucu getirdi. Makul fiyat derken, hala 6000 pound/sterlin den bahsediyoruz Fiyati olabildigince azaltmak icin, bir de bu kadar pahali bir urun ile oncelikle (evdekiler degil de) profesyonel musteriler hedeflendigi icin, cihaza dahili tuner konmadi.
(sevgili pltz'in almak istedigi cihaz gibi bir sey olmus anlasilan)
Aslinda bu cihazi alacak olanlar, can sIkIcI standart yayinlardan cok, onun HD performansiyla ilgileneceklerdir. ve bu baglamda, 5000EX'in sagladigi girisler gayet iyi (2 HDMI giris ve bir tane DVI) hepsi de yeni 1080p formata uyumlu
Her ne kadar 'profesyonel' musteriyi hedeflese de, 5000EX ev kullanicisina yonelik olan lanse edilen, cok basarili son nesil (7.) cihazin sahip oldugu yeni goruntu isleme ve ekran yapisi ile ilgili yeniliklerin hepsine sahip. Aslinda full HD ozelligi diger yeniliklerle birlestirildiginde sonuclar sansayonel hale geliyor (Dikkat edin, bu bir reklam yazisi degil, ayni sayfada bir suru cihaz acimasizca test ediliyor)
Son derece zengin ama her zaman dogal olan renkleri, oldukca derin ve ustaca detaylandirilmis siyah duzeyi (son nesil cihaz sahipleri bunlarla siz de ovunebilirsiniz ) ve daha onceki nesillerde var olan ses probleminin neredeyse tamamen bastirilmis olmasi, Pioneer'in yeni nesil panellerinin bu karakteristik ozellikleri 5000EX'de de var ve Pioneer'in iddialari dogru.
1080i yayinlari dogrudan gorebilme imkani ile, 1080 panel olmayan Pioneer cihazlarda gozlemledigimiz renk gurultusunun-ne demekse (colour noise) 5000EX'de fark edilebilir derecede daha az olmasi, ayrica goruntulerdeki nesnelerin cok daha keskin gorunmesi, daha fazla goruntu detayi (adamin derisinin cizgilerinin belli olmasi gibi) ve daha hizli tepkime...
Kisaca, PDP-5000EX, bizim gordugumuz bugun parayla alabileceginiz en iyi 50" HD cihaz 6000 sterin cok para olabilir ama, bu modele fazla olmadigini iddia ediyoruz
SONUC DEGERLENDIRMESI
ARTI YONLERI:
(dizayni)Nefis gorunuyor, HD goruntuleri dehsetli, oldukca fazla HD baglanti imkani
EKSI YONLERI Dahili tuner yok, ucuz degil, hoparlorler sadece opsiyonel (gerci bu butun pioneer 50 incler icin gecerli)
selamlar
Teşekkürler felmali.
Bu cihaz benim de bir kaç ay önce reviewını okuduğum çok kaliteli bir cihaz. 1080p ancak bu cihazda kendini gösterebilir. Her yönüyle süper bir alet. Fiyatını saymazsak. Fiyatı itibariyle çoğumuz için bir ütopya maalesef.
rica ederim dostum 1080p lere gelince, hepimiz biliyoruz ki Pioneer onumuzdeki donemde agirlikla full HD modeller satacak bunun icin de bunlari ucuzlatmanin yollarini bulacak teknolojinin hikayesi bu zaten hoscakal
rica ederim dostum 1080p lere gelince, hepimiz biliyoruz ki Pioneer onumuzdeki donemde agirlikla full HD modeller satacak bunun icin de bunlari ucuzlatmanin yollarini bulacak teknolojinin hikayesi bu zaten hoscakal
5000EX'in ucuzlamasını bekleyecem deme kafayı sıyırırım..: )
Ya felmali valla bitir artık şu işi. Bak mayısta digitürk royal çıkıyormuş. Fazla zaman kalmadı HD'ye. Seni artık Pioneer'a yakın olanlar kategorisinden çıkarıp Pioneer sahipleri kategorisine almak istiyorum. Olmazsa seni kolundan tutup ben götüreceğim mağazaya ve almadan çıkarmayacağım oradan. Az kaldı. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 22 Şubat 2007; 15:28:19 >