Şimdi Ara

PIONEER Plazma Ansiklopedisi ® (61. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.718
Cevap
59
Favori
943.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadays dostum buraya hoş geldin , demek buradaki dostlarımızda plazma ve lcd hakkındaki fikirlerinden yayarlanabilecekler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayancıklı

Sadays dostum buraya hoş geldin , demek buradaki dostlarımızda plazma ve lcd hakkındaki fikirlerinden yayarlanabilecekler.

hoş bulduk ayancıklı kardeş inşallah diyeyim zaman buldukça buraya yazacağım ancak genele yazabilir miyim bakalım zaman gösterecek :)
  • evet sadays usta, hoşgeldin. burada seni Turkeyforum'dan bilen çok kişi vardır mutlaka, selamlar..

PIONEER Plazma Ansiklopedisi ®

bu arada notebook için tavsiye ettiğin resim açılmamış, ben açayım. bu gerçekten iyi sonuç veriyorsa denemek isterim, inşallah ankarada bulurum bunu. en kısa zamanda vatan, mavibilgisayar'a gidip alıyorum.. bu fiyata bu özellikleri almayanı döverler gerçekten de..
  • yaptım aslında forumunuz biraz farklıymış IMG yerine image yazmak gerekiyormuş hoş bulduk

Bakın HD-DVD ve Blu-ray playerlar ve filmler çoğumuzun ulaşamayacağı seviyelerde bu yüzden bu geçiş aşamasında hd-riplere mahkumuz

o zaman ihtiyacımız olan pc ve ses sistemi

masaüstü bağlayacak arkadaşlar nispeten şanslı çünkü anakarta entegre ses kartları bile digital ve 5.1 anaolg çıkışlara sahip

oysa notebook kullanacaklar öyle mi en babasından spdif koaksiyel veya optik çıkışlara sahip bu sefer de blu-rayden riplenen filmleri (arkadaşlar ne hikmetse sesini flac olarak kodluyor) bu digital çıkşlardan ancak stereo olarak aktarabiliyorsunuz mecburen analog çıkşlara ihtiyacınız olacak

örneğin blood diamond böyle bu kartın en güzel yanı da bu hem optik hem de analog olarak pioneer avr-915'ime bağladım

ac3 ve dts olanları optikten flac olanları analogtan aktarıyorum fevkalade güzel 5.1 ses alıyorum

demem o ki bu fiyata numunelik olarak bile olsa bulunsun alın 34-35 ytl bir para değil bu işler için

ben çok uğraştım siz uğraşmayın diye yazıyorum bu fiyata başka ürün yok creative'in digital music lx'i maalesef digitalden setero olarak aktarıyor sesi ve analog çıkışları da stereo yani sıfır auidgy serileri ise 150 ytl civarında

segmente sordum ürün ellerinde yoktu getirmeyi de düşünmüyorlardı bayiilerine tek tek sormak lazım eğer altek'de varsa parayı havale edin kargoluyorlar ben de öyle aldım nereden gideyim adamlar şirinevlerde ben leventte sıkıntı olmaz yeter ki stok olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 24 Ağustos 2007; 15:29:23 >
  • Sayın sadays,

Yani bu araç notbook'tan usb çıkışından alınan sinyali 5+1 analog sinyale mi çeviriyor? Peki DD. DTS vs. codları da mı çözüyor? Öndeki çıkışlar rca konnektör mü?
  • ne 5.1'i 7.1 ses veriyor öndekiler mikrofon giriş ve çıkışları

görünmeyen yüzde de optik çıkış var
  • Teknik özellikleri burada bakabilirsin

http://www.asound.com/Productdetails.asp?ProductClass=32&ID=159
  • Resmen pre-ampli bu yahu, Dolby Digital, DTS, 24bit/96khz desteği bile var, hemen edinmem lazım bunu, benin notebook'da optik çıkış falan da yok. USB'den bağlanınca kesin bu özellikleri kullanabiliyoruz değil mi?
    Yalnız altek'in sitesinde bulamadım bu aleti, usb ürünler bölümü aktif değil, yardım ederseniz hemen sipariş vereceğim
    Bu arada akseaus ve diğer pio'cu arkadaşlardan özür. Bu topikle alakasız bir konu açıldı ama, bir an için kaptırdık kendimizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rg206 -- 24 Ağustos 2007; 16:13:05 >
  • yok ya niye alakasız olsun ki plazmada hd rip izlemekle alakalı konuşuyoruz vallahi bir telefon açıp sorun ümite bana bir 10 tane sipariş ettik demişti ayrıca çalışıp çalışmadığı ile alakalı bir sayfa önce verdiğim linke bakabilirsiniz
  • sadays merhaba,

Aramıza hoşgeldin. Deneyimlerinden faydalanmak hepimiz için zevk olacak. 436XDE kullanıcıları arasına kaydettim seni.

Hem HD-DVD player hem de bluray player sahibi biri olarak ben hala hd-rip indirmeye çalışan biriyim (rg206 yine kızacak bana). Notebookumun SPDIF ses çıkışı var. Ama tvnin optik ses girişi olmadığı için notebookun stereo ses çıkışından tvnin stereo ses girişine bağlantı yapıyorum. Bu da ses kalitesini bariz düşürüyor tabii. Özellikle midrange sesler (konuşma) iyice silikleşiyor stereo modda. AVR'ye bağlamam lazım. Bunun için de önce notebooka uygun bir optik kablo temin etmem lazım. Ayrıca ayıptır söylemesi taşındığımızdan beri henüz avryi kurmadım. Kolonlar falan öyle bağlantısız duruyor. Üşeniyorum. Bir gün yapacam bu işi.

Selamlar.
  • evet arkadaslar bende pioneer 427XA aldım sonunda bugun..... aranıza ekleyın lutfen ve dıkkat etmem gereken noktaları bana belırtırsenız cok sevınırım...
  • Aramıza hoşgeldin medulla24, güle güle kullan cihazını.

Burn-in riskine karşı ilk 200 saat için kontrast ve parlaklığı ortalarda tutmanı özellikle öneririm. Bunun dışında diğer hususlar bu başlıkta çokça yazıldı çizildi. Vaktin olduğunda okursan iyi olur.

Selamlar.
  • baslarda yazılmıs olan ayarları gırdım yeterlı olurmu? ama kaydetme olayı nasıl olacak yapamadım.. pts gunude lg 902 ses sistemı gelıyooo.. o bıraz hızlı karar verıldı ama fıyat performans olrak ıyıymıs sanırsam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: medulla24

baslarda yazılmıs olan ayarları gırdım yeterlı olurmu? ama kaydetme olayı nasıl olacak yapamadım.. pts gunude lg 902 ses sistemı gelıyooo.. o bıraz hızlı karar verıldı ama fıyat performans olrak ıyıymıs sanırsam...

Menü/Resim'e girdikten sonra, "AV Seçimi"ni "Kullanıcı" olarak ayarlayıp diğer ayarları ondan sonra yapmak lazım. Yapacağınız ayarlar o anki bağlantınız için geçerli olacaktır. Örneğin bu ayarları uydu/digitürkünüzün bağlı olduğu inputta iken yaptıysanız bu ayarlar sadece bu input için geçerli olacaktır. DVD bağladığınız inputa geçtiğinizde bu ayarlar geçerli olmayacak. Dolayısıyla her bağlantınız için bu ayarları ayrı ayrı yapmanız gerekiyor.

Selamlar.
  • ben de dondum netekim
    tatil hos, her guzel sey gibi bu da cabuk bitti

yeni katilan dostlarimiza sevgiler
    Sadays ustaya da ilave selamlar, bilgi sahibi herkesin basimizin ustunde yeri var..

gorusmek uzere
  • quote:

Orjinalden alıntı: felmali

ben de dondum netekim
    tatil hos, her guzel sey gibi bu da cabuk bitti

yeni katilan dostlarimiza sevgiler
    Sadays ustaya da ilave selamlar, bilgi sahibi herkesin basimizin ustunde yeri var..

gorusmek uzere

Kısa gittin hocam. Böyle tatil mi olur?

Neyse hoşgeldin. Bizim açımızdan iyi..:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadays

Genel de diğer forumlarda pek yazmam zaman sorunu v.s.

Turkeyforum'un görüntü Sistemleri Bölümünde yazıyorum ama gördüm ki burada çok hoş bir birliktelik yakalamışsınız tebrik ederim

Akseaus beni de 436xde cilere yazabilirsin

Klasik 6'ncı jenerasyon sorunları dışında gayet memnunum plazmamdan

screen retentionlarım var atv ye sevgiler bu arada

kimi çabuk kayboluyor kimi zaman alıyor ama şükür burn-inim yok

ama şu mask filter olayını uygulayayım diyorum inşallah 436 xde'nin servis menüsüne de senin anlattığın gibi giriliyordur

436 xde +notebook +hd-rip deneyimlerimi anlatıığım şu topice bakabilirsiniz buraya post etmek isterdim ancak ne yazık ki özellikle imageshack sıkıntı verdiriyor tek tek girmek gerkiyor

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=339623

görüntüler fotoğraf makinesinin azizliğine uğradı bir daha screen capture programı kullanacağım fotoğraf makinesi değil bu arada böyle program tavsiyesinde bulunacaklara minnettar kalırım

ama en azından bağlantı ve notebook tan avrye digital ve analog (blu-ray rip flac dosyalar) seçenekleri yüzünden bile okumaya değer bence

bu arada bedava denilebilecek bir fiyata usb analog ve digital çıkış veren asonic ses kartını hd-rip deneyimi yaşamak isteyen arkadaşlara ses açısından öneririm masaüstü olmayıp ta notebook bağlayacak arkadaşlar muhakkak edinsin çünkü notebookunda spdif çıkış bulunsa bile flac dosyaları ancak stereo çalabilirsiniz analog 5.1 çıkışı hiçbir notebookta benim bildiğim yok

35 ytl gibi komik bir fiyata aldım içinden usb uzatma kablosu ve optik ses kablosu çıkıyor adamlar utanmasa üste para vereceklerdi yahuu :)

PIONEER Plazma Ansiklopedisi ®

Distribütör Segment bilgisayar ama stoklarında yok satamadık diye bir daha getirirler mi bilmem bayiilerine sormak lazım

hadi ben birini yazayım

http://www.altek.gen.tr/

en son satıştan ümit diye bir arkadaş stoklarında bir 10 tane var diyordu ama ne kadar kaldı bilmiyorum

Vay Sadays dostum hoşgeldin,bendeniz "malum siteden" aşina olduğun Albanez!!
    Çeşitli sebeblerden zamanında bir sürü Nick aldım(zor oluyor benim için ama) dolayısıyla
    çoğu beni tanımaz!!

Burası malum yer gibi değildir,doğru dürüst bilgili/profesyonel v.s adamlar vardır,Panel işi
    bana göre en iyi burada gidiyor+diğer her bir şeyde öyledir,bende vakit buldukça çeşitli yerlerde
    bu sitenin takılıyorum,bir şeyler paylaşmaya/yazmaya çalışıyorum,ama seni burada görmek
    özellikle bu site açısından çok makbule geçecektir.
    ------------
    Valla Pio cular;alınabilecek en iyi markayı almışsınız,yani Plasma alan adam,Pio alacak başka yolu yok
    yada LCD kullanacak,Plasma istemiyorsa!!!

Amma bu Pio nun öyle bir dangalak(hesapta bunlar çok büyük şirket yada bu işi "çok iyi biliyorlar"!!!)
    Türkiye Distribütörü varki,malum DIGICOM,yaw bu ne fiyatlar be!!!!!!!!adamı bu kadar keriz yerine koymak
    bunlara demekki ne kadar büyük bir "haz" vermektedir!!!!!!!!!

Sadays bilir,TF de yazmıştım,sanırım burada da yazmış olabilirim,hani şu 427/4270 ler var ya!
    hala vede ısrarla bizde 4000/4500 YTL lere satılan,bunlar artık USA çok kötü "out" oldu vede fiyatları
    yerlede sürünüyor,bakan bile yok bunlara ve ortalama $ 1200/1400 gibi satılıyor(şayet birisi gelip
    alırsa o da)

Digicom hala aynı yerde,ulen kaldımı panel işinde böyle dandik işler vede rakamlar,bre utanmazlar!!!

Şimdi 4280/508 filan derken gene milleti soyacaklar(şayet artık bir plasma panele bu kadar veren
    müşteri çıkarmı,hele hele bu saatten sonra!!!!!!)

Bakın 4280 verileri süper ama fiyatıda süper(Bizde tabiki!!)
    Almayın kardeşim bu saatten sonra Pio,heriflerin malı süper ama,Digicom; soyguna çıkmış(bunun amiyane
    tabiri budur işte!)

Yukarıda gördüm;60" gelmeyecekmiş bu yeni seride!!!!!!!!!!
    Tabi "getiremezler" herhalde,zira bunun fiyatını gören vatandaş,o dükkanı bombalar diye korkuyorlar zahir,yada memlekette olay olur diye korkarlar(şaka bir yana herhalde!)

Yaw daha Pio nun Elite-PRO sundan bahsetmedim???????????
    Hani USA da harikalar yaratıp "number one,money can buy the very best panel" Plasma da
    en iyi olan seri,bu zaten bize asla gelemeyecektir,nede Avrupaya,zaten şu Japonlar hep sallıyor
    bizim kıtayı!!!!!!!!!!!!

Saygılar
  • bu arada bende sehpa kullanıyorumm arkadaslar... ;)
  • iyi dilekleriniz için sağolun arkadaşlar

evet sevgili albani şöyle bir baktım evet çok düzeyli ve bilgi açısından doyurucu bir yer burası

arkadaşlarla güzel fikir alışverişi yapacağız inşallah

Akseaus yahu avr ve hoparlörler öyle kuzu gibi yatar mı ben olsam hemen kurarım stereo bir ses düşünemiyorum bile filmlerde artık
  • Kapısız bir salon versiyonu olan, 2.5 yaşında kızı olan, filmlerin gece ve kız uyanmasın diye en kısık seste seyredildiği bir evde avr ve kolonlar bir süre daha dinlenecek. Mecburen.

Selamlar.
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.