Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: PIONEER Plazma Ansiklopedisi ®

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: siriussirius, Atilla64, semsal01
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: PIONEER Plazma Ansiklopedisi ® Sayfa: <<   < önceki  152 153 [154] 155 156 157 158 159 160 161   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bistroman

23 Mayıs 2008; 8:42:58 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar Şampiyonlar Ligi Final Maçını Kablolu izliyorum... uydu kadar güzel çıkıyor. Plazmam Pioneer 428XD. nasıl sizce?

Ekteki dosya (3)

Pioneer 428xd KURO Plazma - Sony DAV-DZ660 Sinema Sistemi, Intel D865PERL Anakart/ Intel P4 3.0 GHZ HT / 120GB Samsung HDD/512x2 Kingston DDRam/ ATI Radeon 9800Pro@xt Ekran Kartı /SkyStar Dig.Tv.Kartı/Logitech z2200 2+1 200WRMS Hop./AsusTA230 300W Kasa/AirTies Modem/LG CDRom+Lg CdWriter+Asus DvdWriter+3.5 Floppy Drive A
KORO

23 Mayıs 2008; 9:01:21 

Sevgili dostlar

Kahvaltıya katılacak arkadaşlara şimdiden afiyet olsun. Sizlerle tanışma fırsatını kaçırdığım için üzgünüm. İnşallah bir daha ki sefere (belki gelenekleşir )

Eğer gelebilseydim sizlere izmirden boyoz ve izmir tulumu getirecektim.

Selamlar...

4280XA
0sedan

23 Mayıs 2008; 9:53:05 

Abi ... aman ...de pazar mazar yok ... yarın sabah ordayız cümbür cemaat .... orda görüşürüz

quote:

Orjinalden alıntı: CENTAURO

Ah benim bu man kafam.. Hakan çok sağol be abicim gerçekten nerdeyse pazar sabahı Levent te pastane arayacaktım kahvaltı yapmak için..Karıştırmışım günleri.. Neyse.. İşleri ayarlayabilirsem yarın akşam çıkmaya çalışayım. Tüh.. Herşeyi de ayarlamıştım.

Akseaus

23 Mayıs 2008; 10:10:04 

quote:

Orjinalden alıntı: sıluett

DVD performansı sd yayından daha da kaliteli tabi ki, ama bi süredir hd dvd performansınıda evde denemek istiyorum. HD DVD lerin üretimden kaldırıldığını, hatta bir çok büyük film şirketininde HD film formatını kullanmayacağını okudum. Bu noktada blu-ray in uygun bir fiyatını beklemek mi daha uygun olur? yoksa HD DVD alıp keyfini sürmek mi? kararsızım, PS3 de bana hiç sıcak gelmiyor, çünkü en başta oyun oynama ihtimalim yok.

Bence PS3'ü bir oyun makinası olarak düşünmemek lazım. İyi bir blu-ray oynatıcı ve iyi bir dvd oynatıcı olarak düşünmek lazım. Bence çok iyi bir upscale ve deinterlace performansı var. Hiç oyun oynamayan birisi bile bu özelliklerinden ötürü bu cihaza yönelebilir. Ama oyun yeteneği de göz çıkarmaz. Firmwarelerle sürekli geliştirilebiliyor olması ayrı bir artısı. Yakın zaman içerisinde kendi işletim sistemi ile (linux olmadan) mkv izlemek de mümkün olacak diye tahmin ediyorum. Wireless yetenekleri de cabası. Bence tam anlamıyla bir multimedia canavarı. Tekrar bir düşün derim.

Selamlar.

Önemli Başlıklarım:
- Pioneer Plazma Ansiklopedisi ®
- 1080i sinyale en uygun olan Full HD LCD mi, Full HD plazma mı?
- Video İşlemci, De-Interlace, Scaling, bunlar ne demek?

Onkyo 875'imi satıyorum (İlgilenenler PM atabilir)

Akseaus

23 Mayıs 2008; 10:27:22 

quote:

Orjinalden alıntı: pilottus

Sevgili arkadaslar,
Bende 508xd ile aranize katılmış bulunuyorum, yardımlarından dolayı 0sedan nickli arkadaşa cok teşşekür ederim...

Hoşgeldiniz pilottus, kaydınızı yaptım.

Selamlar.

Önemli Başlıklarım:

BAZIL

23 Mayıs 2008; 10:50:01 

Merhaba,
Kaçmayacak bir toplantı, ama bugün iş için Kapadokya' ya gidiyorum Umarım bir dahaki sefere (kessin olur bence ) ben de aranızda olurum. Herkese saygılar, selamlar...

Mümkün olduğunca okuyalım soru sormadan. Emeğe saygı...
Samsung 32R72B LCD
Dell Axim x51v
HTC s730
orkunbjk

23 Mayıs 2008; 11:20:08 

Bu linkteki pdf'de PDP-LX5090 ve PDP-LX6090'ın tanıtımı var. bunlar 2. jenerasyon KURO mu?
08_H_PREVIEW_TU_LowR
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunbjk -- 23 Mayıs 2008; 11:20:13 >

sadays

23 Mayıs 2008; 13:17:54 

hayırlı olsun pilottus kardeş

-- Pioneer 436xde plazma
-- Pioneer vsx-915 avr
-- B&W DM 603 S3 front
-- Tannoy mxc center mx1 rear
-- Philips dvp720sa dvd divx player
-- Next 2000 CIS Super Plus Uydu Alıcısı/sommerkabel 1 metre komponent kablo
-- Hp nc8430 core2duo 1.83 256mbatix1600
hgurolaksu

23 Mayıs 2008; 13:36:19 

herkese merhaba,

ev degisikligi nedeniyle giristigim yeni tv olayini forum sayesinde 428xd ile cozdum. 3-4 gunluk bir arastirma azabindan sonra serin sulara atlamis gibi hissettim kendimi

makinayi digicom yetkili bayiinden aldim.
teknik servis ekibi kurulum duzenimi su sekilde ayarladi.

Input1: 576i digiturk plus kendi temin ettikleri kaliteli bir scart kablo
Input4: 1080i digiturk HD HDMI
Input5: Panasonic ev sinema sistemim ( yine kendi onerdikleri 3lu kablo (component ? kablo ? ) )

hersey cok guzel, forumda bilgilerini paylasan (kimsenin haberi olmamasina karsin) tum arkadaslara tesekkur ediyorum.

Ancak bir pirelenme durumum var, once sizlerle paylasamak istedim.

SD olsun, HD olsun, DVD olsun,
kamera hareketlerinde ( ozellikle futbol maci ve/veya herhangi bir sekilde donen kamera ) goruntu bulaniklasiyor.
ilk bakista bunun olmasi normal gibi dusunmeme ragmen icim rahat degil.
ornek verecek olursam, dtp, HD NG 'de dere kenarinda teknede giden adam yesilliklerin icin super, ama kamera donuyor ve tum yesillkler detaylarindan kaybolup yesil bir buluta donuyor.

bu olay, goruntulerin saniyede aktarim hizindan kaynakli midir ? ( digiturk ve sinema sistemi )
yada hicbirseyden kaynakli degil bu boyle midir ?
yada nedir ?

Sevgiler, Saygilar, Tesekkurler.

428xd
panasonic home cinema
dt+
Akseaus

23 Mayıs 2008; 14:14:32 

quote:

Orjinalden alıntı: hgurolaksu

Ancak bir pirelenme durumum var, once sizlerle paylasamak istedim.

SD olsun, HD olsun, DVD olsun,
kamera hareketlerinde ( ozellikle futbol maci ve/veya herhangi bir sekilde donen kamera ) goruntu bulaniklasiyor.
ilk bakista bunun olmasi normal gibi dusunmeme ragmen icim rahat degil.
ornek verecek olursam, dtp, HD NG 'de dere kenarinda teknede giden adam yesilliklerin icin super, ama kamera donuyor ve tum yesillkler detaylarindan kaybolup yesil bir buluta donuyor.

bu olay, goruntulerin saniyede aktarim hizindan kaynakli midir ? ( digiturk ve sinema sistemi )
yada hicbirseyden kaynakli degil bu boyle midir ?
yada nedir ?

Öncelikle televizyonunuz hayırlı uğurlu olsun. Kaydınızı yapıyorum.

Bahsettiğiniz sorun deinterlacing ve scaling işlemlerinin bir sonucu. Interlaced olarak gelen sinyalin progresife çevrilmesi aşamasında ve sonrasındaki ölçeklendirme işleminde özellikle hareketli görüntülerde meydana gelen bulanıklaşma. Ki sonuçta halihazırdaki bütün yayın sinyalleri interlaced. Uydular 576i, DT Plus 1080i. Bahsettiğiniz durumda tv 1080i sinyali önce progresife çevirmek sonra da 768 satıra downscale etmek zorunda. Durağan görüntülerde bu işlemler kolay. Ancak hareketli görüntülerde iş daha karmaşıklaşıyor ve bahsettiğiniz sonuç ortaya çıkıyor.

Bütün HDTV'lerde işlemci gücü ile orantılı olarak bu durum az ya da çok mevcuttur. Pioneer'lar en iyi video işlemcilere sahip HDTV'ler olarak ün kazanmış olsa da onlarda da bu durum mevcut. Bu sorundan en fazla muzdarip olanlar ise LCD'ler.

Home Theatre dergisi Kasım 2007 sayısında 1080p HDTV'lerin 1080i sinyalde ne derece hareketli çözünürlük performansı verdiğine ilişkin bir test yayınlamıştı. Bazı 1080p LCD'lerin hareketli sahnelerde satır çözünürlüklerinin 400'lere kadar düştüğü (en iyisi 600 satır) plazmaların ise en vasatının 850 satırda kalabildiği tespit edilmişti. Tamamen deinterlace işlemi ile ilgili. 768p HDTV'lerde ise henüz böyle bir test yok. Yapılsa bile sorunun deinterlaceden mi yoksa scaleden mi kaynaklandığını belirlemek pek mümkün değil. Ama kesin olan işin içine scale de girdiği için sonucun daha vahim olacağı. İmzamda bu testin tarafımca yapılmış çevirisinin linki var.

Ayrıca deinterlacing ve scaling (ölçeklendirme) kavramları hakkında bilgi edinmek isterseniz, yine imzamdaki ilgili diğer başlığa bakabilirsiniz.

Sonuç olarak gözlemlediğiniz durumla yaşamak zorundasınız.

Selamlar.

Önemli Başlıklarım:

Akseaus

23 Mayıs 2008; 14:19:02 

Yarınki kahvaltıya gelecekler listesi (güncel):

0sedan
felmali
Akseaus
kmrlm
ner0_06
sadays
ngurer
KAZASKA
CENTAURO
Turktime
Daneel
Semsal01
pilottus
06pony

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 23 Mayıs 2008; 16:41:20 >

Önemli Başlıklarım:

mkp

23 Mayıs 2008; 14:53:23 

Merhaba,

Yeni TV alan arkadaşlar güle güle kullansınlar.

Kahvaltıya katılacak dostlarımıza iyi eğlenceler dilerim. Bu fırsatı kaçırdım ama umarım bir daha ki sefere sizleri tanıma şansım olur.

Ankara'dan herkese selamlar

Akseaus

23 Mayıs 2008; 14:54:32 

quote:

Orjinalden alıntı: bistroman

Arkadaşlar Şampiyonlar Ligi Final Maçını Kablolu izliyorum... uydu kadar güzel çıkıyor. Plazmam Pioneer 428XD. nasıl sizce?

Görüntülerden anladığım kadarı ile SD yayınları "tam ekran" modunda seyrediyorsun. Bu durumda ekranın her bölgesinde belirgin dikey basıklaşma oluyor, herkes tombul tombul görünüyor. Ben "geniş ekran" modun