Arkadaşlar hala bu digiturk görüntüsüne arka planda kablo tv karışmasını giderebilmiş değiliz, Kablo TV dağıtım kutusu değişti, Monster shielded scart kablo takıldı Bursa'dan gelen bilgiler hala arka planda hayalet görüntülerin gezdiği şekilde.
Eski philips kutuda ben bir RGB çıkış ayarı göremedim bu arada menülerde.
Hocam,
Eski philips kutulardan kullandım. RGB için bir ayar yok diye hatırlıyorum. TVyi rgbye ayarladığında rgb kabul ediyordu.
Sorun kabloda veya kutuda olmadığına göre çanak veya lnb kalıyor geriye. Bir de lnb ve receiver kutu arasındaki kablo mu çok dandik acaba. Yani tesisat, lnb ve çanak üçlüsünden hepsi olabilir. Çözümü zor o işin.
Arkadaşlar hala bu digiturk görüntüsüne arka planda kablo tv karışmasını giderebilmiş değiliz, Kablo TV dağıtım kutusu değişti, Monster shielded scart kablo takıldı Bursa'dan gelen bilgiler hala arka planda hayalet görüntülerin gezdiği şekilde.
Philips de iki adet scart'ın biri CVBS biri RGB destekli. sanırım kutu üzerinde yazılı olması lazım, yazılı değilse değiştirerek denemeyle bulunur.
Valla benimkine baktım birinde TV diğerinde VCR yazıyor, bana TV RGB desteklidir gibi geldi zaten ona bağlı, birde composite çıkış var onun yanında CVBS yazıyor ama zaten onu kullanmıyoruz, belki birde compositten denerim ama bana sıkıntı kabloda karışımdan çok TV içinde karışım gibi geliyor, çünkü siluette beliren bir kanal. Aslında iki coax kablo da yanyana geliyor acaba kabloludan bir kanal mı digiturk bağlantısında karışım yaratıyor, çok çok acayip bir mevzu, aklım sırrım ermedi, daha da ilginci kablolu bağlantısını çıkarınca digiturk görüntünün bozulması.
sevgili daneel; yanılmıyorsam kablo tv ,tv ye rf coaxiel kablo ile bağlanıyor. ve yazdıklarınızdan da d.türk scart to scart la bağlantı yapılmış. çok fazla emin olmamakla beraber cihazınızın kablo tv den ayırınca tv niz rf girişinden kablo tvnin harmoniğini alıyor olabilir.bunuda anlamanın tek yöntemi bina veya dairenin girişinden kablo tv kablosunu ayırıp bir denemeniz ve tv de kontrol etmeniz ilk aklıma gelen fikir.eğer bu şekilde sorun çözülmüş olursa kablo tv yayın gücünü bina girişinden biraz düşürmek çözüm olabilir. veya d.türk sinyal çıkışını kablo tv sinyal çıkış seviyesine db olarak eşitlemek gerekir ki bu nun için yükseltici gerekir bunuda karasal yayını db cinsinden ölçebilen bir ölçü aleti (çoğu uyducuda yoktur)ile sinyal seviyelerini eşitlemek gerek.kablo tv sinyal seviyesi kutudan düşüremezseniz ki (ölçmek şart)ihtiyaç duyulan kadar sinyal düşürücü tab çeşitleri(-3db,-5db,-8db)gibi piyasada kolaylıkla bulunur öncelikle ilk söylediğimi deneyin sonuca bir bakalım kolay gelsin
sevgili daneel; yanılmıyorsam kablo tv ,tv ye rf coaxiel kablo ile bağlanıyor. ve yazdıklarınızdan da d.türk scart to scart la bağlantı yapılmış. çok fazla emin olmamakla beraber cihazınızın kablo tv den ayırınca tv niz rf girişinden kablo tvnin harmoniğini alıyor olabilir.bunuda anlamanın tek yöntemi bina veya dairenin girişinden kablo tv kablosunu ayırıp bir denemeniz ve tv de kontrol etmeniz ilk aklıma gelen fikir.eğer bu şekilde sorun çözülmüş olursa kablo tv yayın gücünü bina girişinden biraz düşürmek çözüm olabilir. veya d.türk sinyal çıkışını kablo tv sinyal çıkış seviyesine db olarak eşitlemek gerekir ki bu nun için yükseltici gerekir bunuda karasal yayını db cinsinden ölçebilen bir ölçü aleti (çoğu uyducuda yoktur)ile sinyal seviyelerini eşitlemek gerek.kablo tv sinyal seviyesi kutudan düşüremezseniz ki (ölçmek şart)ihtiyaç duyulan kadar sinyal düşürücü tab çeşitleri(-3db,-5db,-8db)gibi piyasada kolaylıkla bulunur öncelikle ilk söylediğimi deneyin sonuca bir bakalım kolay gelsin
geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim
easy_diver devam ediyor işlem sabır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 15 Mayıs 2008; 1:54:09 >
-- Pioneer 436xde plazma -- Pioneer vsx-915 avr -- B&W DM 603 S3 front -- Tannoy mxc center mx1 rear -- Philips dvp720sa dvd divx player -- Next 2000 CIS Super Plus Uydu Alıcısı/sommerkabel 1 metre komponent kablo -- Hp nc8430 core2duo 1.83 256mbatix1600
Airman ben kablo tv sinyal seviyesini apartman girişinden düşürürsem apartmanda diğer seyreden insanları etkilemez mi? Bu işi en azından daire girişinden yapmak imkanı yok mudur? Kablo tv bağlantıları bir acayip araya bir şey takmak zordu diye hatırlıyorum, hatta çıkarmak da, ama deneyeceğim.
Bu iş ile kim ilgilenir? Digiturk uydu servisiydi ağzını açmadı, kablocular desen hiçbir şey yapmadı, iş başa düştü gibi geliyor.
evet daneel;bina müşterek olsaydı düşürebilirdin.diğer daire sakinleri etkilenir.daire girişinden ayar yapma imkanı yok ,ancak daire girişindeki kablo bağlantı kofrasında eğer yer müsait ise bahsettiğim tab (sinya ldüşürücü)takılabilir.eğer değilse en pratik yol tv nin bağlandığı kablo tv prizine takılabilir .küçük bir malzeme olduğundan sırıtmaz. daha önce dediğim gibi önce mutlaka sinyal seviyesini db olarak ölçmek gerek. ona göre tab takılmalı.tab takmanın öyle bir zorluğu yok önemli olançözüm olacak malzemeyi secmek. sana gerekecek 3 tane f connektör ve uygun db .de tab. bu işle otellere ve site gibi yerlere merkezi yayın kuran uyducular ilgilenir.yani ditürk ve sıradan çanal bağlayanlar değil. adamın elinde karasal yayını db cinsinden ölçen cihaz ve deneyimi olması lazım. o kadar çok büyük bir sorun değil. önce sen daire girişinden içeriye giren kablo tv bağlantısını ayırarak tv de bir dene sonuş olumlu olursa ona göre çözüm üretmeye çalışırız. kolay gelsin Daneel. (bilgi): bu arada digital receiver rf çıkışı 70-80 db civarındadır. kablo tv farklı frekanslarda geldiği için her kanalın şiddeti farklıdır. onun için bazı kablo tv yayınları diğerlerinden daha iyi veya kötüdür kumlu olabilir kablo tv bölgede olmadığı için bilmiyorum ama rf ve/veya s band tan yayın veriliyor sanırım özellikle rf yayında her kanal görüntü kalitesi birbirine eşit değildir.bina girişi örneğin ihtiyaçtan fazla ayarlandı ise bi işe yaramaz. yani evde tv girişine 65Db sinyal görüntünün sorunsuz aktarılmasına yeter ama siz bun 85 e de alsanız daha iyi bir görüntü olmaz. bilmem anlatabildimmi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airman006 -- 15 Mayıs 2008; 11:57:48 >
Aldığım, ancak kurulumu 10-15 gün içinde yapılacak 508 XD için UYDU RECEIVER için sizlere danışma ihtiyacı duydum. Kuro kullanan dostlar, uydu receiver olarak ne önerirsiniz. Şimdilik HD receiver düşüncemi erteledim. PVR özelliği şart değil.
Forumdan algıladığım kadarı ile bu konuya ilgisinin fazla olduğunu tahmin ettiğim Sadays ustanın imzasındaki Next mi? Yoksa yine topicte bir arkadaşın bahsettiği Goldmaster 9000 serisi mi? Ya da bir başka marka mı?
Özellikle Pio kullananların önerileri benim için değerli olacaktır. Yanıtlayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
NOT: PIO'CULARIN SAYISINI ARTTIRAN ÜSTADLAR, SORULARIMIZA DA KATLANMAK ZORUNDA.
Görüntü: Pioneer PDP 508 XD Plazma TV, Dreambox 500 uydu alıcı Ev Sineması: Infocus X2 DLP Projeksiyon, Yamaha RX-V657 AV Receiver, Beko DVD-7000 DivX DVD Player, 200X200 Dinon Perde. Ses Sistemi: 5+1; Önler Wharfedale Diamond 8.3 Arkalar Wharfedale Diamond 8.4, Merkez Diamond 8, Sub. Wharfedale SW 150. Kablolama: Profigold
ben her iki seriyide kullandım ama nextı 3-4 gün sonra iade ettım cunku bır turlu ısınamadım cıhaza (cıhaz next 2000 cx super plus idi..)ve nedense goruntu kalitesi dusuk geldı bana ve baska arayısa gırdım hemen ardından goldmaster 9850 fta denedım ve goruntu kalıtesı cok daha ıyı geldı, halen bu cıhazı kullanıyorum vede cok memnunum aradaki fark bana gore soyle: kuşe kagıda basılmıs bır resım dusunun (goldmaster 9850fta) bırde duz beyaz kagıda basılmıs bir resım dusunun(next 2000 cx super plus) aradaki fark bu kadar belirgin benım tvmde (pioneer 4270xa)
finest plus serisinide incelemeni öneriririm kendim g.master ve next kullanıyorum g.masterin görüntü kalitesi next ten daha iyi muharrem bey e katılıyorum. finest kaon tabanlı bir cihaz. yazılım desteğinde sıkıntı olmaz ve adsl üzerinden kart paylaşımı ve yazılım yükleme imkanı var. şifreli yayınlar öncelikli ise internet bağlantılı bir cihaz öneririm. konuyla ilgili süpersatforum ve megasatforumda yardımcı olabilir. alman malı olan dreambox a ait kolon cihazlarında fiyatları makul seviyelerde. tabi bütçe önemli kolay gelsin