Şu upscaleli dvd player hikayesini bir çok yerde açıklamaya çalıştım. Bir daha anlatayım. Standart bir playera göre dağlar kadar fark beklemeyin. Sonuçta 576 i ya da p olan bir kaynak görüntüyü işlemden geçirip 720p veya 1080i'ye upconvert ediyor bu aletler. Aslında bunu tvnin kendisi de yapıyor. Ama kaliteli bir upscaleli dvd bu işi daha iyi beceriyor. Ve bir miktar daha iyi bir görüntü elde edilebiliyor. Mucizeler beklemeyin. Sonuç bir HD-DVD ya da bluray görüntüsü olmayacak. Farkı birçoğu farketmeyebilir bile. Ama sizler Pioneer plazma kullanıcıları olarak detaylara önem veren, hatta dirty screeni bile farkeden kişiler olduğunuza göre bu farkı farketmeniz lazım.
tolgacim, sevap yazmayarak saygisizlik etmeyeyim Ikigozum teknik konulari daha iyi bildiginden, ben edep olarak, once onun cevaplamasini tercih ediyorum biraz bildigim konularda cenemi tutamadigimi zaten biliyorsun muhabbetle
Seyahatlerden eve dama giremediğim için fotoları hala halledemedim.Affımın kabulünü rica ederim.
PS3 ü mutlaka alacaksan DVD yi biraz bekletmende fayda var. PS3 576i DVD görüntüsü ile iyi bir performans veriyor.Ben upscale özellikli bir Philips home theatre hts9800 kullanıyorum.720p upscale ile 576i PS3 DVD görüntülerinde açıkçası devasa bir fark göremedim.Mutlaka ki keskinlik konusunda bir farkı var ama PS3 sonuçta bir de blueray içerdiği ve gelecekte bu analamda da seni destekleyeceği için mutlaka performansını önce bir gör derim.
Selamlar.
Merhaba Ahmetolcay, Tavsiyelerini dikkate alıcam... TSK ederim... senden yine de Resimleri bekliyorum, PS3'te DVD oyatırken vs...
Verdiğin linke bir göz attım. Bence 23-22 skor farkı az olmuş. Sony'nin X'lisi olsa neyse diyecem ama W'lisine 10-15 fark atmalıydı.
Neden dersen;
1. Bizler yağlı boya resim seyretmek istemiyoruz. Hani ten renkleri falan kırmızı değil de gerçek renklerde olsun diyoruz. 2. X'lisi dahil hala LCD'leri tam karşıdan seyretmek gerekiyor. Yanlara kaydın mı hele de 120-180 derece arasında seyrettin mi LCD'lerin o yağlı boya renkleri bir soluklaşıyor ki sorma..:) 3. Kim ne derse desin hala siyahlardaki o koyu grilik devam ediyor güzide LCD'lerimizde (Sony'nin X'lisi ve Philips'in 9'lusu dahil). 4. Standart yayınlarda hala sonuç bir facia hepsinde. 5. (Bu kısmı göreceli) Hep eleştirilen plazmalardaki o parlaklık bence eksi değil artı. Kapalıyken de son derece şık duruyor. Açıkken de rahatsız edecek bir parlama yapmıyor. Bence bir çok kişi böyle düşünüyor olmalı ki o mat ekranlı LCD'li notebooklar çöpe gitti, yerine parlak ekranlı LCD'li notebooklar geldi. Bunu notebooklarında ilk yapan da Sony oldu. Bence zamanla parlamayan ekranlı LCD TV'ler de çöpe gidebilir. Bakalım görecez. Mühim olan ekran yüzeyinde kullanılan ışık parlamasını önleyici kimyasal kaplama. Bu da 427'lerde çok başarılı. 6. Yine çok pahalıları dahil güzide LCD'lerde hareketli sahnelerde nedense bir flulaşma olmaya devam ediyor. Tepkime süresini hala yeterince düşüremediler. Biz bunu istemezük.
yaw yeri geldi mi bilmem ama, sen yurt disindayken, bu W serisi ucuzluga sokmuslardi miadi doldu diye.. Karsisina koyduklari ise, henuz hala Pioneer'in son modeli Bana sanki, nu iki modelden cok, Plasma-Lcd mukayesesi yapmislar gibi geldi
Daha once yazdigim gibi, yurt disinda segilenen LCD'lerin neredeyse tamami 1080p idi ve HD sinyal aliyorlardi. Dogrusu o sartlarda verdikleri detaylar, 5000ex haric tamam, HD reay olan plasmalardan acikca ustundu. Pioneer bile bugulu gibi duruyor.. Ama o LCD'nin canli renkleri de gercekten bana itici geldi.
Bence full HD plazma lar cogalinca, full HD LCD'lerin detay gosterme ustunlugu sona erer.. gorecegiz selamlar
2. X'lisi dahil hala LCD'leri tam karşıdan seyretmek gerekiyor. Yanlara kaydın mı hele de 120-180 derece arasında seyrettin mi LCD'lerin o yağlı boya renkleri bir soluklaşıyor ki sorma..:) Malum, eskiden beri bilinen yapisal bir problem
3. Kim ne derse desin hala siyahlardaki o koyu grilik devam ediyor güzide LCD'lerimizde (Sony'nin X'lisi ve Philips'in 9'lusu dahil). Isik kaynaginin geriden olmasi dolayisiyla, halledilmesi imkansiz, yapisal bir problem
4. Standart yayınlarda hala sonuç bir facia hepsinde. renk sIkIstIrmasI meselelerinden dolayi ve LCD'nin her seyi en detayiyla vermesi, butun goruntu hatalarinin ortaya dokulmesini getiriyor. Bu da cozulemez, LCD'nin eksikliklerinden. Aslinda eksiklik degil, cunku cihaz HD yayin icin tasarlanmis. Ama biz bu ulkede SD yayin seyrediyoruz.
5. (Bu kısmı göreceli) Hep eleştirilen plazmalardaki o parlaklık bence eksi değil artı. Kapalıyken de son derece şık duruyor. Açıkken de rahatsız edecek bir parlama yapmıyor. Bence bir çok kişi böyle düşünüyor olmalı ki o mat ekranlı LCD'li notebooklar çöpe gitti, yerine parlak ekranlı LCD'li notebooklar geldi. Bunu notebooklarında ilk yapan da Sony oldu. Bence zamanla parlamayan ekranlı LCD TV'ler de çöpe gidebilir. Bakalım görecez. Mühim olan ekran yüzeyinde kullanılan ışık parlamasını önleyici kimyasal kaplama. Bu da 427'lerde çok başarılı. Bu hakikakten goreceli olmus. Bence plazmalar parlar.. Belki plazmalar bu parlama isini yeni modellerde seyreltmislerdir. Ben hic bir plasma cihazi, dogrudan gunes isigi alan bir ortamda seyretmedim. O yuzden senin beyanlarini veri kabul edebilirim
6. Yine çok pahalıları dahil güzide LCD'lerde hareketli sahnelerde nedense bir flulaşma olmaya devam ediyor. Tepkime süresini hala yeterince düşüremediler. Biz bunu istemezük. Benim gordugum Sony X serisi ve Sharp'in XDIE'si sanki hareketli sahnelerde daha iyi miydi ? Cevahir'de seyretmistim. 3 sene evvel Istanbul'da oynanan S. Ligi finalinin DVDsi idi, Sony X serisi idi ve goruntu kusursuzdu. Bilemiyorum, belki de DVD ile bazi seyleri saklayabiliyorlardir. Ama ikisi de gercekten iyi cihazlar LCD'lerin avantajlari, zamanla artabilir. Bence HD yayinlarla birlikte LCD'lerin popularitesi artar. sevgiler Sevgi ve saygılarımla.
Diğer arkadaşlardan da yorum bekliyorum. Özellikle şu göreceli ekran parlaklığı konusunda. Notebooklardaki yönelimi de dikkate alarak yorum yaparsanız sevinirim.
Bu arada ben Sharp XDE1 için yorum yapamayacağım, çünkü incelemedim. Kullananların olumlu değerlendirmelerini biliyorum. Ama Sony'nin X serisini inceledim. Hareketli görüntülerde kusursuz bir görüntü göremedim. Değişik bağlantı ve kaynaklarla izleme şansım oldu. Daha alt seviye LCD'lere göre iyi. Ancak tepkime süresi konusunda hala katetmesi gereken yol var. Fiyatını da dikkate alınca bu performansı bana iyice yetersiz geliyor. Büyüyünce belki toparlanır..:)
LCD teknolojili tvlerin çözünürlükleri itibariyle özellikle 1080p hd yayınlara uygun teknolojiler olduğunu kabul ediyorum. Ama sadece türkiyede değil dünyanın büyük bir kısmında hala sd yayınlar hakimken bu teknolojilerin sd yayınlarda bu kadar çuvallaması affedilir gibi değil.
Sony bu işte gerçekten çuvalladı. Şimdi OLED'e yöneliyorlarmış. 1.000.000:1 kontrast 3mm kalınlık gibi özellikler kulağa hoş geliyor. Ama bir de negatif yönlerine bakmak lazım. Onlardan kimse henüz bahsetmiyor ve bilmiyor. Zamanla belli olur.