Şimdi Ara

Samsung, akıllı buzdolabı alanında çok sayıda yeni modelle atak yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, akıllı buzdolabı alanında çok sayıda yeni modelle atak yapıyor 
     
    Akıllı buzdolapları, Samsung'un ilgi gösterdiği bir alan. Buzdolabında WiFi gibi çok sayıda özelliğe gerek olup olmadığı çoğu tüketici arasında hala tartışmalı olsa da Samsung geçen seneki akıllı buzdolabı satışlarından memnun olacak ki 2017'de 6 farklı akıllı buzdolabı modeli piyasaya sürüyor. Yeni çıkacak bu 6 modelle birlikte Samsung'un toplam 10 farklı akıllı buzdolabı modeli olmuş olacak. Bu modeller oldukça çeşitlilik gösteriyor: 3 kapılı modeller, 4 kapılı modeller, 4 kapı - 2 donduruculu modeller gibi kombinasyonlarda.
     
    Ayrıca bu yeni çözümler, önceki işletim sisteminin güncellenmiş versiyonu olan Family Hub 2.0'a sahip olacak. Bu yeni versiyonda herkes kendine özel profil oluşturabilir, hatta bu profile avatar bile eklenebiliyor. Bu profil sayesinde buzdolabınızın 21.5 inçlik dokunmatik LED ekranı üzerinden fotoğraf, takvim ve el yazısı notlar paylaşabiliyorsunuz. 
     
    Önceki modellerde olduğu gibi, Tizen kullanan bu akıllı buzdolapları, kapısını her açtığınızda içerinin fotoğrafını çekerek eksik gıdaları tespit etmenize ve "Groceries by MasterCard" isimli uygulamayla satın almanıza yardımcı olabiliyor. AllRecipes kullanan uygulamasıyla Amazon Alexa üzerinden alınan yemek tariflerini okuyabiliyor. Ayrıca, Spotify, GrubHub ve Glympse gibi uygulamaları da çalıştırabiliyor. Sesli komut uygulamalarıyla, hava durumunu sorabiliyorsunuz, alışveriş listenizi düzenleyebiliyorsunuz ve diğer uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz
     
    Samsung şimdilik gelecek modellerin listesini, fiyatlarını ve soğutma gücü vb. buzdolabına özgü özelliklerini açıklamadı. Geçen sene mayıs ayında piyasaya sürülen modelin 6000 dolar (21 500 TL) olduğunu hatırlatalım.
     







  • Teknoseyir'den LP'nin dediği gibi:"Kendine sorun arayan çözümler"

  • Fiyata bak

    Telefonuyla isim olmaz ama beyaz esyada Samsung fena degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir buzdolabına bu özellikleri eklemenin maliyeti o kadar yüksek olmamalı. Hani kasasına 21 inch lik all in bir bilgisayar bile soksalar 3000TL eder, buzdolabı 3000TL desek 6000TL tamam lüks akıllı bir buzdolabı denebilir. Ama 20.000 ve üzeri rakamlar bence saçma derecede uçuk. Elbette 10-20 seneye kalmaz yarıdan fazla fiyatları düşüp standartlaşmaya bile başlayacaktır ama şimdi bile bence öyle uçuk, farklı bir teknoloji değil.

    Benim hep şaşırdığım ise hala kimsenin koşu bantlarına android bir ekranı entegre edip satmıyor oluşu. Muhtemelen bunu yapan da 20.000 gibi saçma fiyatlara başta satacaktır.

    Yinede ilk çıktığından beri üzerlerinde olan 20 sene öncesinin teknolojik ekranları ve sistemleri bana şaşırtıcı geliyor. Günümüzün 1000TL lik tableti bile entegre edilse, ona uygunda bir uygulama yazılsa, insanlar 3-5 profillik saçma arayüzleri kullanmak yerine sosyal medya hesabı ile bağlanabilir, koşusunu paylaşabilir, istatistiklerini bulut ortamında saklayabilir, yarın başka bir spor salonuna da gitse kaldığı yerden devam edebilir ya da evinde de aynı şekilde profilini kaybetmeden kullanabilir. Görüntüler çok daha canlı, kaliteli olur. Koşarken araya gaza getirici koşu videoları ya da kaliteli istatistiki bilgiler çıkartabilir. 20 sene öncenin sadece kırmızı renkli 3 profil kaydedebilen ekranları nedir bu devirde. 5000TL'ye de koşu bandı alayım desen aynı sistem. Yani olan 2 teknolojiyi birleştirmek bu kadar zor mu mühendis ya da yazılımcılar için?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Fiyata bak

    Telefonuyla isim olmaz ama beyaz esyada Samsung fena degil

    Asıl beyaz eşyalarından uzak durmak lazım yakın zamanda 2.8 milyon çamaşır makinesini geri çağırdılar. Forumlarda bolca sıkıntısından bahsediliyor samsung beyaz eşyaların.
  • teknolojiye çok ilgim var ama şahsen şunun evimde olmasını istemem

  • haberi okudum fiyatı görünce istemsiz sinirlerim oynadı...

  • 21.5 inçlik dokunmatik LED ekranı üzerinden fotoğraf, takvim ve el yazısı notlar paylaşabileceğimize televizyon izleyebilsek bence daha süper olurdu . Mutfakta t.v için yer aramaya gerek kalmazdı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koagulant

    quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Fiyata bak

    Telefonuyla isim olmaz ama beyaz esyada Samsung fena degil

    Asıl beyaz eşyalarından uzak durmak lazım yakın zamanda 2.8 milyon çamaşır makinesini geri çağırdılar. Forumlarda bolca sıkıntısından bahsediliyor samsung beyaz eşyaların.


    Biraz sonra evinde hiç Samsung beyaz eşya kullanmayan ama Samsung fanatiği olanlar dolup taşar :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.