Şimdi Ara

Microsoft Edge sadece Google Chrome indirmek için kullanılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft Edge sadece Google Chrome indirmek için kullanılıyor 
    Net Marketshare’in araştırması işletim sistemi pazarındaki son durumunu gözler öne seriyor. Elde edilen verilere göre geçtiğimiz eylül ayında 400 milyon kullanıcıya ulaşan Windows 10'un artan ivmeli yükselişi hız kesmeden devam ediyor.
     
    2016 yılının Aralık ayı itibariyle yüzde 24,5 kullanım oranına ulaşan Windows 10, geçtiğimiz senenin aynı dönemine nazaran yaklaşık yüzde 14,5 oranında bir artışa imza attı. Windows 10'un en büyük rakibi Windows 7 ise yüzde 55,68'den yüzde 48,34 seviyelerine düştü. Diğer taraftan Windows 8.1 yüzde 10,3'ten yüzde 6,9'a ve artık eskisi kadar popüler olmayan Windows XP ise yüzde 11'den yüzde 9'a geriledi.
     

    Google Chrome pazarı domine etmeye devam ediyor

     
    İnternet tarayıcılarına yönelik yayınlanan verilere bakıldığında büyük umutlarla piyasaya sürülen, Windows 10 ile birlikte gelen Microsoft Edge’in beklentileri karşılayamadığı görülüyor. Zira işletim sistemi içerisinde varsayılan tarayıcı olarak yer almasına rağmen Edge’in kullanım oranı yüzde 2,79'dan ancak yüzde 5.33'e yükselebildi. Internet Explorer ise yüzde 46,32'den yüzde 20,84'e düştü. Diğer taraftan pazarın tartışmasız lideri Google Chrome, 2015 yılının sonundaki yüzde 32,33'lük payını yüzde 56,43'e çıkartarak büyük bir sıçramaya imza attı.
     
    Microsoft her ne kadar işletim sistemi alanında önemli bir güce sahip olsa da aynı şeyi tarayıcı cephesinde söyleyebilmek ne yazık ki mümkün değil. Zira Windows 10'daki artışa rağmen Microsoft Edge’in bir türlü beklenen performansı sergileyememesi buna en önemli kanıt. Kullanıcılar ise gerek uyumluluk gerek geniş eklenti desteği yüzünden tercihlerini Chrome’dan yana kullanıyor.
     







  • Microsoft Edge sadece Google Chrome indirmek için kullanılıyor
  • Bknz: Köprüyü gecene kadar ayi ya dayi demek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatsa52 -- 3 Ocak 2017; 19:42:19 >
  • chrome çok sekme açınca aşırı büzülme olayı çözmedikçe firefoxdan chrome a geçmem bütü tarayıcıları denedim firefox kadar kullanışlı tarayıcı görmedim
  • Edge gayet kullanışlı hale geldi son yapılarla beraber. En büyük eksiği eklenti desteğiydi o da aşıldı gibi duruyor ancak az eklenti mevcut. Eskiden kitlenir kalırdı şimdi gayet iyi çalışıyor. Windows 10 ile görsel olarak uyumlu olması güzel ancak Chrome'u geçmesi beklenemezdi zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşük özellikli cihazlarda Windows 10 akıcılığı ve Edge'in akıcılığı gerçekten çok iyi. Chrome bazen sinir bozucu olabiliyor. Ancak düşük özellikli cihaz bir tablet değilse ve bir laptopsa genelde küçük ekranları oluyor ve dev gibi düğmeler görüş alanını çok ufaltıyor. Edge'in performans olarak Chrome'dan aşağı kalır bir yanını göremiyorum. Tamamen alışkanlık meselesi, nasıl Chrome, Firefox'u tahtından etti; gün gelir biri de Chrome'u tahtından edebilir.

  • Microsoft bile zedge tarayıcısını geri plana etiyor. Windows 10 da internete gireceksrn karşına internet explorer geliyor, edge değil. Sorsanız bir çoknkullanıcının varlığından haberi bile yoktur.

  • Çıktığından beri performans sorunları var, yoksa sayfa yüklemeleri kötü değil. Aynı problem IE'de de vardı, yeni sekme açtığınızda tarayıcı kendinden geçiyordu. Bu nedenle kullanmıyorum.
  • şu an pc de 10 taneden fazla tarayıcı var. 10 taneyi aktif olarak kullanıyorum, diğerlerini deniyorum beyendiklerimi ilk 10 a alıyorum. şunu söyleyebilirim ki bence en iyi tarayıcı chrome, sonra opera-firefox-yandex. comodo icedragon da iyidir.

    not: win7 kullandığımdan edge yi denemedim.

  • Yıllardır sadece Opera kullanırım hiç sorun çıkarmadı ve çok hızlı. Ayrıca düşük özellikli bilgisayarlarda da çok rahat çalışıyor.

  • Opera'da dahili VPN ve Adblock varken diğerlerinin yüzüne bakılmaz bile :))

  • Dokunmatik ekranda edge gayet kullanışlı, örneğin metin kutularına dokununca dokunmatik klavye otomatik geliyor. Masaüstü diğer tarayıcılarda malesef
    bu olay yok ve kullanım kalitesini düşürüyor. Onun dışında ise normalde yıllardır mozilla firefox kullanırım alışkanlığı değiştirmek zor. Chrome'a alışamadım.
  • Aslında laptop kullananlar için şarj açısından baya iyi ama saçma bir şekilde firefox kullanarak açtığım sayfaları edge ile açamadığımdan dolayı(sayfa yüklenemedi tarzında hata veriyordu) kullanmayı bıraktım. Ayrıca touchpad de yakınlaştırma yapmada da çok iyi, telefonda yakınlaştırma yaparmış gibi akıcı bir şekilde istediğiniz yere zoom yapabiliyorsunuz firefox da yok bu özellik.

  • Haber başlığı duygularıma tercüman olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana göre Opera hepsinden iyi.

  • Dokunmatik ekranlarda gösterdiği performans chrome dan çok çok daha iyi, parmakla sayfa kaydırma, çimdikleme, metin seçme vb işlerde rakiplerinden oldukça başarılı. Flash olan sayfalarda bile dokunmatiği sorun yaşatmıyor. Ama genel tarayıcı performansı ve fonksiyonelliği maalesef vasat. Bu haliyle tutarmı? Masaüstünde kesinlikle tutmaz. Chrome dokunmatik ekranlardaki kusurlarını giderinceye kadar tablet tarzı cihazlarda bir süre tutar, sonrası karışık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerim5100

    Opera'da dahili VPN ve Adblock varken diğerlerinin yüzüne bakılmaz bile :))

    Koyu bir Firefox hayranıydım ta ki Opera ile karşılaşana kadar. Umarım bu çizgisini bozmaz
  • Artık onun için bile kullanmıyorum. Chrome yükleyici bir kenarda duruyor, formattan sonra doğrudan indirip kuruyorum.

    Firefox, Opera, Yandex (yenisi de eskisi de) hepsini kullanıp kullanıp eninde sonunda yine Chrome a dönüyorum.

    Aslında Edge in görüntüsü hepsinden daha iyi gibi, akıcı ve arayüzü de gayet güzel ama sırf kullandığım eklentiler yüzünden her ne kadar sevmesem de Chrome dan vazgeçemiyorum.

  • windows 7 nin güncelleme sorunu olmasa halen sağlam işletim sistemide. çözümü varsa pm atan olursa sevinirim

  • Opera su an cok iyi. Yalniz cok nadir de olsa garip durumlari oluyor. Ozellikle

    - Dahili adblock
    - Dahili VPN
    - Dahili power saving modu

    Bunlar icin kullaniyorum. (macbook'ta)

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.