Şimdi Ara

Hacker’lar DDoS saldırılarını dikkat dağıtmak için kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hacker’lar DDoS saldırılarını dikkat dağıtmak için kullanıyor 
    Kaspersky Lab ve B2B International tarafından hazırlanan "2016 BT Güvenliği Riskleri" raporuna göre siber suçlara maruz kalan şirketlerin yüzde 29'luk bölümü DDoS saldırılarına hedef oluyor. Veri kaybına uğrayan şirketlerin dörtte birlik bölümü bu duruma genellikle DDoS saldırılarının neden olduğunu düşünüyor.
     
    Genel tabloya bakıldığında ise araştırmaya katılım gösteren şirketlerin yüzde 56'sı, uğradıkları yoğun DDoS saldırılarının başka suçlar işlemek için dikkat dağıtma ya da tuzak amacıyla kullanıldığına inanıyorlar. Zira şirketlerin iç ve dış hizmetlerinin durmasına neden olan bu tür saldırılar, IT ekibinin tek bir nokta üzerine yoğunlaşmalarını sağlayarak sisteme farklı yollarla sızılmasını kolaylaştırıyor.
     
    Gerçekleştirilen incelemelere göre DDoS dikkat dağıtma amaçlı kullanıldığında şirketler mobil cihazlar (yüzde 81), diğer şirket faaliyetleri (yüzde 78), e-posta dolandırıcılık (yüzde 75) ve kendi çalışanlarının faaliyetleri (yüzde 75) nedeniyle yaşanan kayıplara ve kötü kullanımlar gibi tehditlere maruz kalıyorlar. Yüzde 87 gibi büyük çoğunluk ise aynı zamanda hedefli saldırıların da kurbanı oluyor. Uzmanlar firmaların tüm tehditler hakkında haberdar olmalarını ve her zaman için kapsamlı inceleme yapmalarını tavsiye ediyor.
     







  • Hadi canım
  • Yetenekli olduğu için servera girişi yasaklanan counter-strike oyuncularından bazıları da intikam peşinde serverin yük altında nasıl davrandığını test edebiliyor. Tabi olan o haksız adminin oyununda oynayıp stres atmaya çalışan küfürbaz hileci oyuncular haricindeki saf oyun amaçlı oynayan oyunculara oluyor.

  • Sağ gösterip Sol vuruyorlar yani...

  • Bu yüzdeler çok fazla :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Yetenekli olduğu için servera girişi yasaklanan counter-strike oyuncularından bazıları da intikam peşinde serverin yük altında nasıl davrandığını test edebiliyor. Tabi olan o haksız adminin oyununda oynayıp stres atmaya çalışan küfürbaz hileci oyuncular haricindeki saf oyun amaçlı oynayan oyunculara oluyor.

    sanki biraz kendini anlatmışsın gibi geldi bana =))))
  • nikony kullanıcısına yanıt
    Anasayfa haberinde test. Bu da güzel.
  • Çok güzel taktik ;)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.