Şimdi Ara

Torrent kayıtlarını tutan site: Ne indirdiğini biliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Torrent kayıtlarını tutan site: Ne indirdiğini biliyorum 

Torrent üzerinden müzik, oyun veya video indiren herkesin aklından "Acaba bu indirdiklerim bir yere kaydediliyor mu?" sorusu en az bir defa geçmiştir. Pek çok site üzerinden legal veya illegal olduğuna bakılmaksızın sizin ya da arkadaşlarınızın indirdiği şeyleri görmek artık fazlasıyla kolay. Kısa bir süre önce açılan ve "Ne indirdiğini biliyorum" anlamına gelen ismiyle www.iknowwhatyoudownload.com sitesi BitTorrent üzerinden yapılan bütün indirmeleri ortaya çıkarmaya başladı.

Kullanıcıların IP adreslerini takip ederek indirme işlemini tamamladıkları her dosyayı, torrent üzerinden silseler dahi, ifşa eden site sizin IP adresinizi bilen başka insanların da sizle ilgili dökümanlara ulaşmasına olanak sağlıyor. Şimdilik sadece BitTorrent kullanıcılarının bilgilerine ulaşma olanağı tanıyan sistem bir IP adresinin pek çok farklı kişi tarafından kullanılabileceğini ve dinamik IP’ye sahip kullanıcıların her indirmede farklı IP adresi üzerinden takip edilebileceğinin de altını çiziyor.

Bu toplanılan verileri ne amaçla kullanacağı henüz tam olarak kestirilemeyen sitenin bu bilgileri kolluk kuvvetleri, film ya da dizi yapımcılarıyla para karşılığı paylaşması muhtemel görünüyor. Sitenin bu verileri hükümetlerle de paylaşarak ülke yasalarına aykırı indirme yapan kişilerin yakalanması için kullanılabileceği de konuşuluyor.

• bu yeni bir şey değil ki ? 1960'da da müzik için para veriyordun şimdide veriyorsun. 1960'da da film için para veriyordun gene veriyorsun. 1990'da da pc'de oyun oynamak için para veriyordun gene veriyorsun. yeni mi farkında vardın bunların ? üstelik kimse senden zorla para almıyor. spotify'de ücretsiz olarak istediğin müziği dinleye biliyorsun. Ücretsiz olan bir sürü oyun var oynayabiliyorsun. hatta en iyi örnek youtube

hatta olaya iyi tarafından bak. ortaçağ da oynuyacağın bir bilgisayar gireceğin bir forum ücretsiz dinleyeceğin bir müzik yada oynaya bileceğin bir oyun yoktu. bunları yazarken fark ettim de aşırı boş bir yorum yazmışsn
  • Hass olum 200gb arşiv var bende yandık

• torrent sömürücülerine yakında elveda

• internet kullanmanın bir avantajı kalmayacak yakında. bana diyorlar ki internet sağlayıcısına para ode sonra film izlemek için yasal dizi sitelerine para ode müzik mi dinlemek istiyorsun onlarada para ver. bunları yaptık şimdide oyun oynamamız lazım dimi bu sefer steamden oyun al. kabataslak hesap yaparsak ayda 500 lira bir internet harcamamız olacak. ne uğraşcam abi bunlarla kapatırım interneti ortaçağda gibi yaşarım hem o zamanki insanlar daha mutluymuş. yada interneti bedava yapsınlar diğer kalanları paralı yapsınlar düzen değil düzülen rahatlasın.

• Geçen yaz ne indirdiğini biliyorum 2 sinemalarda :)

• bu yeni bir şey değil ki ? 1960'da da müzik için para veriyordun şimdide veriyorsun. 1960'da da film için para veriyordun gene veriyorsun. 1990'da da pc'de oyun oynamak için para veriyordun gene veriyorsun. yeni mi farkında vardın bunların ? üstelik kimse senden zorla para almıyor. spotify'de ücretsiz olarak istediğin müziği dinleye biliyorsun. Ücretsiz olan bir sürü oyun var oynayabiliyorsun. hatta en iyi örnek youtube

hatta olaya iyi tarafından bak. ortaçağ da oynuyacağın bir bilgisayar gireceğin bir forum ücretsiz dinleyeceğin bir müzik yada oynaya bileceğin bir oyun yoktu. bunları yazarken fark ettim de aşırı boş bir yorum yazmışsn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 1 Ocak 2017; 20:5:32 >

• Bu sitenin kimlere hizmet ettigi ortada umarim cokertilir. Resmen dev ifsa sitesi olmus

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim temiz ama altta çıkanlara baktım. FM16 PES13 indirmişler :)

• teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu duyanlar bir daha bittorrent kullanmaz. Her kim kurduysa siteyi bittorrent rakibi bir yazılım şirketi olabilir

• torrentten o kadar şey indirdim...benim indikleri bulamadı ( gerçi bir kısmını cep telefonuyla indirdim...onu da bulamadı )
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevketkral

internet kullanmanın bir avantajı kalmayacak yakında. bana diyorlar ki internet sağlayıcısına para ode sonra film izlemek için yasal dizi sitelerine para ode müzik mi dinlemek istiyorsun onlarada para ver. bunları yaptık şimdide oyun oynamamız lazım dimi bu sefer steamden oyun al. kabataslak hesap yaparsak ayda 500 lira bir internet harcamamız olacak. ne uğraşcam abi bunlarla kapatırım interneti ortaçağda gibi yaşarım hem o zamanki insanlar daha mutluymuş. yada interneti bedava yapsınlar diğer kalanları paralı yapsınlar düzen değil düzülen rahatlasın.

Ayda 500 TL harcayacak kadar internetteki film, müzik ve oyunları kullanıyorsanız bir filmin, 3 boyutlu bir oyunun ne kadar bütçeyle yapıldığı konusunda birazcık bile olsa fikriniz vardır. Bir filme milyonlarca dolar gömüp bedavaya Youtube'da yayınlamaları sizce mümkün mü? Ya da milyonlarca dolar bütçeli bir oyun yapıp bedava indirmeye sunmaları?
    İnternette yine bayağı bedava şey var: Youtube'dan bir şey izlemek için para ödemiyorsunuz. Birçok sanatçının Youtube'da resmi kanalları tarafından paylaşılmış albümleri var. Free to Play oyunlar var. Tabi bu oyunların da bir para kazanma modeli olmak zorunda ister istemez.
    Ben Tivibu ve iTunes kullanıyorum. Tivibu'ya aylık 6 TL gibi bir tutar ödeyip bayağı bir ücretsiz filme ulaşabiliyorum. Ücretli olanları da kiralamak mümkün. Bir filmi orada bulamazsam iTunes üzerinden 3-4 TL verip kiralıyorum. Hiç de 200-300 TL masrafım olmuyor. Her çıkan filmi izlemek zorunda değilsiniz ki izlerseniz de çok zaman kaybı.
    Yine her çıkan oyunu almak zorunda da değilsiniz. Mesela ben GTA 5'i aldım ama o kadar para vermek istemediğim için çıktıktan 6 ay-1 yıl gibi bir süre sonra yarı fiyatına aldım. Şimdi Battlefield 1 hoşuma gidiyor ama o parayı vermek istemediğim için almıyorum. Almadığım için de çok mutsuz falan değilim.
    Parayla alsaydınız aylık 500 TL harcayacak kadar oyun, film, müzik ile ilgileniyorsanız alışkanlıklarınıza göz gezdirmenizde ve arada bir orta çağda gibi yaşamanızda fayda var bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet_Ali61

Hass olum 200gb arşiv var bende yandık

Bende 12TB var ben ne yapayım :D
  • 8 yıldır aynı sabit ip i kullanıyorum hiç bişey bulamadı

• benimkileri zaten bulamaz... ben private tracker kullanıyorum. ayrıca arkadaşlar her yerde söylüyorum bunu, private tracker kullanın! public torrent sitelere girmemeye çalışıni gireceksenizde legit olan yerlere bakın mesela rutrackers, kat falan.

private tracker kullanın dememin amacı, güvenli oluşu, neyi indirdiğinizi gösteren siteden daha kötü şeyler başınıza gelebilir eğer public kullanmaya devam ederseniz.

• public trackerlarla işinizi yürütüyorsanız zaten torrentci değilsiniz.

• Nasıl da korktum. Hemen netflix'e üye oluyorum :)

• Aslinda film ve muzik gayet ucuz. Online Kiralik bir film 3-4 tl. Spotify 6 kisi 15 tl vs. Ama film anlaminda korsan daha rahat. İndir, altyazi at izle. Her yerdede calisiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: patren

8 yıldır aynı sabit ip i kullanıyorum hiç bişey bulamadı

arkadaş bu sayede ip lerinizi adamların ellerine teslim ediyorsunu bunu düşünmediniz değil mi ben girip bakmam bile :D
  • Onlarda torrentten aynı dosyayı indiriyor yada seed ediyor. Ve kime seed ediyorum yada dosyayı kimden indiriyorum diye o ip adreslerini saklıyor.
    Public torrentlerde bunun olmasını engellemek çok zor.
    Bu amaçla kullanılan serverların bloklamak için ip listeleri var fakat yeterli değil sürekli yeni ip den bağlanıyorlar.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.