Şimdi Ara

Qualcomm, CES 2017'de Snapdragon 835 hakkında daha fazla ayrıntı sunacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm, CES 2017'de Snapdragon 835 hakkında daha fazla ayrıntı sunacak

    Samsung ve Qualcomm, 10nm FinFET teknolojisiyle üretilen Snapdragon 835 yonga setini resmen tanıttı, ancak yetenekleri hakkında pek fazla detay vermedi. Galaxy S8'in güçlü CPU'ya sahip olan ilk akıllı telefonlar arasında olması bekleniyor ancak yonga setinin ne zaman ticari kullanım için hazır olacağı henüz belli değil.

     

    Samsung başkan yardımcısı Jong Shik Yoon, "Qualcomm Technologies ile 10nm FinFET teknolojisini kullanarak Snapdragon 835 üretiminde yakından çalışma fırsatı bulduğumuz için mutluyuz" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Qualcomm tarafından sunulan zaman çizelgesine göre Snapdragon 835 yonga setinin zaten üretime girmiş olması ve 2017 yılının ilk yarısında ticari cihazlarda kullanılmaya başlanması gerekiyor.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung, Galaxy A 2017 serisinin su geçirmez olacağını onayladı
    Hem Samsung hem de Qualcomm, Snapdragon 835'in 100 nm'den daha küçük nanomalzemeler, moleküller ve atomlardan oluştuğunu doğruladı. Ayrıca, Samsung'un yeni 10nm FinFET süreci, önceki Snapdragon CPU'lara göre %27'lik bir performans artışı, %40'a varan daha az güç tüketiminin yanında alan verimliliğinde %30'a kadar artış sağlayabilecek.

     

    Qualcomm, twitter üzerinden paylaştığı bir görselle birlikte yeni yonga setinine "CES 2017"de odaklanacağını ve Snapdragon 835 hakkında daha fazla ayrıntıyı bu etkinlikte paylaşacağını açıkladı. Bu nedenle, iki haftadan az bir süre sonra Snapdragon 835'in performansı ve diğer tüm ayrıntılarıyla ilgili daha fazla bilgiye sahip olabileceğiz.

     




  • Acaba telefonlarda yakında sli crossfire gibi bir şey görebilecek miyiz :D
    Tabi 9000 lik batarya lazım. Yoksa 1 saatte batarya biter.

  • artışlar hep %40 civarı enerji tassarufu falan v.s ama tlf aldığında aynı günü çıkaramıyorsun,e nerde kalıyor bunun enerji verimliliği.

  • Yazilim onemli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mladenbmv

    artışlar hep %40 civarı enerji tassarufu falan v.s ama tlf aldığında aynı günü çıkaramıyorsun,e nerde kalıyor bunun enerji verimliliği.

    Android sağolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 28 Aralık 2016; 17:53:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılanlar aldatmaca tarzı, diyelim %20 performans %40 enerji verimliliği sağlıyorsa bunun ikisinden birini yapabiliyor aslında. yani ya enerjide %40 verimli ama gücü aynı kalıcak yada gücü %20 artıcak ama tüketim değişmiycek gibi.

    bir konuda üreticiler enerji verimliliğinden çok performansa önem verdiklerinden yeni teknolojiyi komple performansa kaydırma eğilimindeler.

    yani performans %20 artıyor enerji verimliliğide %40 düşüyor deniyorsa, firmalar enerji verimliliğinden performansı arttırakrak feragat ediyorlar. totalde sadece performansta %30 artış gibi.

  • Snapdragon un amiral seviyesi işlemcilerini severim, çok iyiler ama fazla ısınıyorlar.Ancak herkesin daha ucuza bilgiye ve teknololojiye kavuşmaları için Mediatek Helio işlemcileri ve diğer mediatek işlemcileri diyorum.

  • mladenbmv M kullanıcısına yanıt
    %40 enerji verimliliği en iyi ihtimal iken sadece işlemcinin harcadığı enerjiyi kapsamakta. telefonlarda enerjiyi en fazla ekran ve mobil veri yemekte.
  • Şuan ki telefonların performansı bence yeterli (tabi daha fazla lazım her zaman), batarya konusunda bir şeyler yapılmadığı sürece telefon almanın bir anlamı yok (lazım değilse).

  • performansı A10 Fusion'a yetişebilecek mi ? onu merak ediyorum.

  • Biz anca htc de felan goruruz samsung tr piyasasina kendi islemcisini veriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.