Şimdi Ara

Çin'in hayalet uçağı, düşük fiyatıyla meydan okuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çin'in hayalet uçağı, düşük fiyatıyla meydan okuyor 
     
     
    Akıllı telefon dünyasında dengeleri değiştiren, orta-uzun vadede otonom araçlar için farklı planları olan ve tüm bu hedefleri için yeni nesil üretim tekniklerine ciddi yatırımları bulunan Çin, son dönemde savunma sanayi alanındaki atılımlarıyla da gündeme geliyor. Batılı ülkelerin baskın olduğu alanlarda kendi çözümleriyle hem dışa bağımlılığı azaltmak hem de arzu eden ülkelere bunların satışını gerçekleştirmek isteyen Çin, insansız hava araçlarından uçak gemilerine kadar geniş ölçekte etkin faaliyet yürütüyor.
     
    Çin merkezli medya kuruluşlarının verdiği yeni bir habere göre, dünyanın en gelişmiş savaş uçakları yarışında zirveye oynamak isteyen ülke, geride bıraktığımız Cuma günü 5. nesil hayalet uçağının son versiyonunu test etti. Test için seçilen zamanlama tesadüf değil zira ülkenin Batı Pasifik'e yolladığı uçak gemisine paralel olarak yapılan test, Çin'in bir bakıma askeri alandaki gelişmelerini göstermek istediğinin işareti olarak yorumlanıyor.
     
    Çin'in hayalet uçağı, düşük fiyatıyla meydan okuyor 
     
     
    Çin'in beşinci nesil hayalet uçağı J-31'in son versyonu artık FC-31 Gyrfalcon (Falcon Hawk) )olarak isimlendiriliyor. Ülkenin F-35'e yanıtı niteliğindeki çift motorlu uçak, tasarım detayları itibariyle F-35'den ciddi şekilde esinlenmiş gibi görünüyor. Hatta tasarım olarak klon uçak yakıştırması bile yapılırken, Çin Hava Kuvvetleri Komutanı ise gelen eleştrilere karşı ülke olarak hayalet uçak üretimini arttıracak atılımları yaptıklarını söylüyor.
     
    Yeni versiyonuyla FC-31, selefine kıyasla  daha yüksek görünmezlik kabiliyeti, geliştirilmiş elektronik ekipmanlar ve daha yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahip. Ayrıca gövde, kanatlar ve dik kuyrukta yapılan güncellemelerin uçağı daha çevik, daha hafif ve daha yüksek manevra kabiliyetine sahip kıldığı söyleniyor. Çin devletine ait havacılık ve savunma şirketi Çin Havacılık ve Sanayi Kurumu'nun iştiraki olan Shenyang Aircraft Corp. tarafından üretilen uçağın tahmini birim maliyeti ise 70 milyon dolar olacak.  
     
    Çin'in hayalet uçağı, düşük fiyatıyla meydan okuyor 
     
     
    Çin agresif fiyat politikasıyla pek çok ülkenin dikkatini çekmeyi hedefliyor. Avrupa'da kullanılan dördüncü nesil Eurofighter Typhoon Avcı Uçağı'nın 90 milyon Avro civarındaki birim maliyeti, keza F-35'in de ~ 100 milyon dolar civarı maliyetlerini düşündüğümüzde Çin'in önemli bir fiyat avantajına sahip olacağını söyleyebiliriz. Ancak bir tarafta Avrupa Birliği projesi, diğer tarafta NATO üyesi ülkelerin ilgi gösterdiği müşterek savaş uçağı projesi derken, Çin'in 5. nesil hayalet uçağına ilk etapta hangi ülkelerin ilgi göstereceği merak konusu.







  • çin malına benziyor

  • Hiç hayal edemiyorum.

  • Tebrikler Çin Halkını ve hükümüetini. Çalışan her zaman kazanır ve bir sonraki nesil refah ve huzur içinde yaşar.
  • Yakında youtube de test edip ortadan ikiye kırarlar

  • saflar belli doğu bloğu hızla kendini hazırlıyor; aradada biz varız bakalım hayırlısı..

  • 70 milyon dolar hiç de ucuz değil bence

  • Beyler siz çin malı diye alay edip durun, adamlar üretip satıyorlar.

  • hirsizlik yaparak baya ilerlediler tabi bide acgozlu batinin ucuz iscilikten faydalanmak icin yaptigi yatirimlar onemli rol oynadi

  • Hahahaa bunun bile ucuzu he

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kimse ucuz diye askeri ucak almaz. ya natodan dolayi biz gibi mecburen tek yerden alir ya da ihtiyaci olan ozelliklere sahip olanini alir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AVCI_31

    saflar belli doğu bloğu hızla kendini hazırlıyor; aradada biz varız bakalım hayırlısı..

    sadece bu da değil. rusya çin'e ilk su-35'i teslim etmiş. koca dünya yetemedi bir avuç insana. mecbur herkese lazım bunlardan artık.

    http://www.sabah.com.tr/dunya/2016/12/26/cin-ilk-su-35-savas-ucagini-teslim-aldi
  • Rusya Çin'e beşinci nesil çok fonksiyonlu savaş uçağı Sukhoi Su-35'in ilk teslimatını yaptı. İki motorlu ve yakıt ikmali yapmadan 3 bin 400 kilometre uçan jetlerin her biri Çin'e 85 milyon dolara mal olacak.



    Ntv bugünkü haber

  • Motor Rus Malı ama olsun :)

  • BİLMEYENLER İÇİN SÖYLELEYİM ZAMANINDA ÇİNLİ HACKER LAR F35 İN TÜM VERİLERİNİ PENTAGONA SIZIP ÇALDI.

    HABERLERE BİLE ÇIKMIŞTI.

  • Amerika bize vereceği f-35'lerin kaynak kodlarını paylaşmadı. (İngiltere ve İsrail'e de vermedik diyorlar ancak zamanında f16'larda durumun hiç de öyle dedikleri gibi olmadığını gördük. O yüzden zamanında kendi yazılımımızı f 16 lar için yapmıştık)

    Çinliler ve Ruslar gibi kendi savaş uçağımızı geliştirebilsek daha iyi olurdu. Belki F 35 , çinlilerin fc-31'i veya Rusların Sukhoi T-50'si olmaz ancak tüm kodların kendimizin olduğu bir uçak olurdu. Sonuçta savaşta (İnşallah çıkmaz) Amerikadan uçuş kodları bizde olmayan (Dışarıdan her türlü müdahaleye açık) bir uçak almaktansa kendi yaptığımız bir uçak kullanmak daha mantıklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stalker(1979) -- 26 Aralık 2016; 16:15:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selcuksert38

    70 milyon dolar hiç de ucuz değil bence

    Batının uçakları 100 milyon dolardan pahalı. Ayrıca f22 rapora benzeten benmişim ki onun fiyatı 200 milyon dolardan pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyide pilot kolay yetişmiyor en iyi uçağı vermek önemli pilot a . uçuracak adam olmadıktan sonra ... 1Milyon tane uçağın olunca ne olucak?

  • 70 milyon dolar savaş uçağı için iyi fiyat.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reanimate

    iyide pilot kolay yetişmiyor en iyi uçağı vermek önemli pilot a . uçuracak adam olmadıktan sonra ... 1Milyon tane uçağın olunca ne olucak?

    amerika f35'lerin otonomlarını yaptı. iha gibi uzaktan veya kendi otopilotta uçuyor. g kuvetti sorunu da olmadığından daha agresif manevralar yapıyor, kendi inip kalkıyor.. las vegas'ta hava üstünde adamlar atari oynar gibi kullanacaklar. can kaybıda olmayacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.