Şimdi Ara

Dünya'ya çok da uzak olmayan devasa bir galaksi kümesi bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünya'ya çok da uzak olmayan devasa bir galaksi kümesi bulundu
    Dünyanın dört bir yanından gök bilimcilerinden oluşan bir grup bilim insanı, geçtiğimiz günlerde yeni bir galaksi kümesi keşfetti. Söz konusu uzay olduğunda yeni bir şeyler bulmak pek şaşırtıcı olmasa da, yeni bulunan bu galaksi kümesi gök bilimcileri şaşırtmayı başardı. Zira Vela süper kümesi adı verilen bu yeni galaksi kümesi, uzaydaki mesafelere göre değerlendirildiğinde Dünya'ya oldukça yakın.
     
    Üstelik gök bilimcilere göre Vela süper kümesi, bilinen evrendeki en büyük yapı olabilir. Süper küme sınıfına giren Vela galaksi kümesi boydan boya 370 milyon ışık yılı uzunluğunda. Devasa büyüklükteki bu yapının bugüne kadar gözlemlenememesinin nedeni ise Samanyolu'nda bulunan büyük gaz ve toz bulutlarının Vela'ya görüş alanını kapatıyor olması.
     
    Yeni bulunan bu galaksi kümesi hakkında konuşan gök bilimci Matthew Colless; yeni bulunan bu galaksi kümesinin evrende bulunan en büyük kümelerden biri olduğunu ve bizim galaksimiz etrafındaki en büyük yapı olduğunu belirtti.
     
    10 yılı aşkın süredir bu bölgeyi incelemekte olan gök bilimci Renée Kraan-Korteweg ise bu kadar büyük bir yapının böyle sürpriz bir şekilde ortaya çıkmasına inanamadığını ifade etti.
     
    Vela süper kümesinin keşfedilmesi kendi galaksimizin davranışlarını anlama yolunda önemli katkılar sağlayabilir. Samanyolu, etrafında bulunan diğer galaksiler ve galaksi kümeleri göz önüne alınarak incelendiğinde bugüne kadar hep bilim insanlarının beklediğinden farklı davranışlar sergiliyordu. Vela'nın keşfi bu tutarsızlıklarının sebebini açıklayabilir.







  • Biz nerdeyiz olum hani yakındık

  • Uzay o kadar büyük ki kafamızda canlandıramıyoruz bile.

  • uzaklık tabi biraz göreceli :)

  • Galaksilerden bahsediyirsaniz dunyaya olan uzakliginidan ziyade bulundugujuz samanyolu galaksisine olan uzakligini ifade etseniz daha dogru olurdur..
  • Galaksinin dünyaya uzaklığı yanlış bir tabir olmuş. Samanyolu galaksisi veya yerel grup üzerinden ifade edilse daha doğru olur sanki. Bir diğer problem ise uzaklık bilgisinin olmaması. Belki de yerel grubun çemberinin içinden başlıyor. Çok merak ettim.

  • bağırınca sesimi duymuyorlarsa o kadar da yakın değildir demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bursa Çözüm Bilgisayar

    Galaksilerden bahsediyirsaniz dunyaya olan uzakliginidan ziyade bulundugujuz samanyolu galaksisine olan uzakligini ifade etseniz daha dogru olurdur..

    Yaaaani.

    Sonuçta kendi güneş sistemimizden çıkmak istesek bile ışık hızı ile dahi bu dakikalar sürüyor. ( Çok ilgili olmayanlar için. Işık hızı ile dakikalardan bahsediyoruz ki henüz %1 e yaklaşanımız bile yok. ) Hele hele galaksimizden çıkmayı düşünsen uhuuuu o zaman ışık hızı da kesmez ancak blim kurgu vari bir Varp motoru olacak ki evrenin kendisini büküp yol alacaksın.

    Ulan birşey değil böyle evreni gezmeyi hayal ederdim çok ufakken. Okudukça benim bu hayal git gide suya düştü. Şu anki hayalim bari ölmeden önce birisi çıkıp derin dalış teknolojisini geliştirsin.

    Uzun lafın kısası. Arkadaş bu galaksi bizim galaksimizden çıkmak için gereken mesafeyi de hesaba katarsanız en yakın maddesel oluşumu bize kaç trilyon kere trilyon kere trilyon kilometre uzaklıkta.




  • Space Engine'e gelsin inceleyelim.

  • DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    Desenize
    Kimse de demiyor ki aga bu nedir....

    O kadar büyük rakamları o kadar kolay telafuz eder olduk ki samanyolunun kenarından andromedaya bakıp dönesim geldi..
  • Insan icin uzaydaki mesafeleri hayal etmek bile gercekten zor.

    Gunesi bir portakal buyuklugune kucultursek, oransal olarak en yakin yildiz (Alpha Centauri, bize 4.25 Isik yili uzaklikta) kabaca Barcelona da oluyor. Samanyolu nun genisligi ise 100bin isik yili. Yani en yakin yildizla aramizdaki mesafenin 23bin kati.

    Ve aklimizda bulunsun, insan yapimi bir cihaz henuz gunes sisteminden dahi disari cikabilmis degil :) Birakin Samanyolundan disari cikmayi.


    Son olarak kesfedilen yeni super kume bizim galaksimiz Samanyolu nun dahil oldugu Basak Superkumesinden yaklasik 3.4 kat daha buyuk.

    Soyle ki Basak SuperKumesi yaklasik 110 Milyon Isikyili genislikte, Vela ise 370M.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktorun

    Insan icin uzaydaki mesafeleri hayal etmek bile gercekten zor.

    Gunesi bir portakal buyuklugune kucultursek, oransal olarak en yakin yildiz (Alpha Centauri, bize 4.25 Isik yili uzaklikta) kabaca Barcelona da oluyor. Samanyolu nun genisligi ise 100bin isik yili. Yani en yakin yildizla aramizdaki mesafenin 23bin kati.

    Ve aklimizda bulunsun, insan yapimi bir cihaz henuz gunes sisteminden dahi disari cikabilmis degil :) Birakin Samanyolundan disari cikmayi.


    Son olarak kesfedilen yeni super kume bizim galaksimiz Samanyolu nun dahil oldugu Basak Superkumesinden yaklasik 3.4 kat daha buyuk.

    Soyle ki Basak SuperKumesi yaklasik 110 Milyon Isikyili genislikte, Vela ise 370M.

    Voyager-1 uydusu bildiğim kadarı ile güneş sisteminden dışarı çıkmayı başarmış ilk insan yapmı nesne ama tabi yıllar aldı yanılmazsam 1970'li yıllarda fırlatıldı. Mevcut teknoloji ile yıldızlararası yolculuk şimdilik imkansız gibi. Çare Solucan diğer bir değişle Kurt delikleri yada uzayın sırrı daha fazla çözülerek yapay kütle geçitleri olmalı onada çoook zaman var bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainReinhard -- 24 Aralık 2016; 20:19:26 >




  • Haber kaynağına baktım, Dünya'ya uzaklığından bahsedilmiyor. Editör bu konulara biraz uzak galiba. Diğer arkadaşların da bahsettiği gibi Samanyolu galaksimize yakın denmeliydi. Büyüklüğünden (370 milyon ışık yılı) hiç bahsedilmemiş. İşte haber yapılmış oldu azıcık çeviri ile...

  • Google'a sordum. "800 milyon ışık yılı ötede, hiç heveslenme" dedi.
  • Hep böyle bir meslek istemişimdir.
    Düşünsenize akşam işe gidiyorsunuz.. Ve tek işiniz Evreni incelemek...
    Her gün yeni bir büyülü görüntü ve insana şaşkınlık veren görüntü ile karşılaşmak...

    Fazla para kazanamıyolar ama dünyadaki en şanslı insanlar..

  • Bundan çok değil 100 yıl önce insan motorlu bir taşıtla uçarmı uçamaz mı o tartışılıyordu. Şimdi gelinen noktada marsa ne zaman koloni kurarız tartışılıyor ki yaşım 40 muhtemelen ben görürüm. 100 yıl önce tüm insan oğlunun sahip olduğu bilgi birikimi 2ye katlanıyordu şimdi 36 saat birmi neymiş... Kısaca bu kadar bilgiye ve açık bilgi paylaşımına yakın zaman seyahatin daha kolay yolları keşfedileceğine dair umudum giderek artıyor. Muhtemelen benim torunlar ışınlanma yada warp drive ile seyahat etmeye kabil araçlar görecek veya binebilecek. Tabi o zaman kadar insan oğlu birbirini yok etmezse.

  • Milenyum falcon yok ki gidelim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • andromeda mı döver vela mı ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: edd121

    andromeda mı döver vela mı ?

    Andromeda, Samanyolu gibi bir galaksi. Samanyolundan buyuk.

    Vela ise superkume. Icerisinde 10 larca (muhtemelen yuzlerce) galaksi var
  • Hayal edemeyeceğiniz kadar büyük samanyolu galaksisi ve o galaksiden milyarlarca varken, derde bak; kanının saçının teli gözüküyor....

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.