Şimdi Ara

Apple'ın olası anlaşmazlıklardaki en büyük silahı: Apple Store

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın olası anlaşmazlıklardaki en büyük silahı: Apple Store 
     
    Apple ve Nokia arasında yeni bir patent anlaşmazlığı patlak verdi. Finlandiyalı şirket, Apple'ın başta arayüz ve çip tasarımı olmak üzere çeşitli alanlarda 30'dan fazla patentini ihlal ettiğini öne sürerek, Almanya ve Amerika'daki bölge mahkemelerinde dava açtı. 
     
    Apple kanadı ise şu açıklamayı yaptı: "Ürünlerimizdeki teknolojiyi kapsayan patent haklarını güvence altına almak için her zaman makul bir fiyat ödemek istiyoruz. Maalesef Nokia, patentlerini adil bir şekilde lisanslamayı reddetti ve Apple'ın kendi icatlarına telif ücreti uygulayarak para koparmak için patent troll taktikleri kullanıyor" İki şirket arasındaki anlaşmazlıkta uzlaşmaya varılır mı bilinmez ama karşı atak yapan Apple, ilk aksiyonunu aldı.
     
    Apple'ın olası anlaşmazlıklardaki en büyük silahı: Apple Store 
     
    Teknoloji dünyasını yakından takip edenler hatırlayacaktır, akıllı yaşam ürünleri hazırlayan Withings firması aylar önce Nokia tarafından satın alınmıştı. Akıllı saatten akıllı basküle kadar çeşitli ürünler hazırlayan firmanın en büyük müşteri kitlesi Apple kullanıcıları.
     
     
    Onlarca ucuz alternatifin olduğu pazarda yüksek fiyatlı aksesuarlar sunan Withings'in ürünleri, aynı zamanda Apple'ın hem online hem de fiziksel mağazalarında satılıyor. Aslına bakarsanız Withings profilindeki bir firma için belki de en doğru adres de Apple satış noktaları.
     
    Apple'ın olası anlaşmazlıklardaki en büyük silahı: Apple Store 
     
    Daha önce Beats ve Bose arasındaki anlaşmazlıkta olduğu gibi Apple, patent davasından ötürü olacak ki harekete geçti ve Withings ürünlerini online Apple Store'dan kaldırdı. Şirketin ürünleri Amazon gibi kanallarda yer alsa da, Apple Store'un da ciddi bir ticaret hacmi bulunuyor ve Apple, anlaşmazlıklara karşı bunu bir argüman olarak kullanıyor.
     
    İlerleyen dönemde patent anlaşmazlığı karşılıklı olarak çözülebilirse muhtemelen Withings ürünleri geri dönecektir zira beğeni toplayan ve HomeKit uyumlu olan başarılı çözümleri var. Ancak aksi durumda, Nokia'nın 192 milyon dolar ödeyerek satın aldığı Withings'in gelirlerinde hissedilir bir gerileme yaşanacağı da son derece aşikar görünüyor.
     







  • Müşterilerini bile soyup sogana çevirirken rakiplerinin vay haline.
  • Nokia'nın patent trollüğü yaptığını ileri sürerek kontra atak yapan Apple, Nokia'ya ilk darbeyi vurdu.

  • Helal Nokia. Tam destekçiniz, her ne kadar apple kullansam da Nokia'nın yeri ayrıdır. Cihaz çıkarsın ilk alacaklardan biriyim.

  • Apple yaptığı bu hareketle resmen yaptığı hırsızlığı kabul etmiş oldu. Haklı olsaydı zaten çözümü hukukta arardı. Diğer firmalarla nedense hiçbir sorun yok ama Apple hep sorun çıkarıyor. Haksızlığı ortaya çıkınca paşa paşa ödeyecek. Daha önce ödediği gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adil bir şekilde lisanslamak demiş bak hele , adama sorarlar kardeş samsunga yaptıkların neydi diye ??

  • Yakalandığı zaman "Parası neyse veririz." diyen pişkin hırsızlar vardır. Saat logosu örneğinde olduğu gibi.
    Düzeltme: Ekleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shimoda -- 24 Aralık 2016; 22:20:04 >
  • Vur aslanım Nokia vur. Hazır Apple da kalite düşmüşken hem donanım hem yazılım sorunları yaşıyorken samsung patlıyorken çık ortaya ve onlara gerçek patlamayı göster.

  • Bu haberler sonrasında Nokia nın gerçekten mobil pazara ciddi giriş yapacağını netleştiriyoruz. Güzel. Özledik bu markayı.

  • Troll patent kavramını bulan firmanın bundan dert yanması ne kadar ironik...

  • Şu an fanboyların saçmalıklarını, Apple'la yaşadıklarımı düşünerek edebileceğim tüm küfürleri ediyorum, ama Nokia bu adamlar gibi tekel olsa aynısını yapardı.



    Monopol pişmanlıktır. O yüzden fanboyluğu bırakın da hiçbiri tekel olamasın.

  • Bir an önce anlaşma imzalamak için uygun şartlar oluşturulmuş Apple tarafından. Nokia geri adım atacak mı bilinmez ama işin sonu anlaşma gibi duruyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple mahallenin kabadayı çocuğu gibi. Hani top sizindir ama maçlarda tüm oyuncuları istediği gibi seçer, itiraz etseniz ortalığın tadını tuzunu kaçırır oynamak isteyen de oynayamaz.
  • Vay be demek Apple fanlar basküle bile en aşağı 100 dolar ödüyor. Helal valla ne diyeyim.

  • siz kendi müşterinize makul fiyat politikası sunmuyorsunuz, iş patente gelince makul fiyat ödemek istiyosunuz vermeyince hırsızlık yapıyorsunuz

    o zaman bizde app storedaki uygulamaları ücretsiz temin etme yoluna gidelim veya mağazadan ürünlerinizi çalalım

    bu kadar moktan bir açıklama olamaz
  • Bu patent davalarını Apple açınca haklı, dava Apple'a karşı açılınca haksızmı olunuyor? Unutmayınki Apple zamanında Samsung'a kenarları yuvarlatılmış dikdörtgen telefon yapamazsın diye dava açtı, sonrada telefonun önüne tuş koyamazsın diye dava açtı.

    Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner. Anonim.

  • umarım nokia iyice kanırtır apple ı. samsung u iyi sömürdü apple.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple vergide kacirdi patentte kaçırdı donanimda kacirdi ekranda kaçırdı ikinci el iphone pazarinda refurbished(yeniden tamirat gören ve sıfır paketlenen) ürünleri kakalayarak milleti aptal yerine koymaya alıştı.

  • Apple her zaman en iyisini yapar çünkü o bir dünya lideri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple kadar üç kağıtçı "süs" şirketi daha yoktur yer yüzünde.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.