Şimdi Ara

2016'nın En Çok Gelir Elde Eden Ücretli PC Oyunu Overwatch Oldu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  
       Free to Play yapımlar gelir açısından PC oyun dünyasında büyümeye devam ederken ücretli yapımlarda da epey büyük kazançların olduğu görünüyor. SuperData tarafından paylaşılan bilgilere göre de 2016'nın PC'de en çok gelir elde eden yapımları paylaşıldı ve bu listenin başını Blizzard'ın başarılı FPS oyunu Overwatch çekiyor.
     
       Overwatch, 2016 yılında PC'de tek başına 585.6 milyon dolar gelir elde ederek bu yılın ücretli oyunları arasında en çok gelir elde eden PC oyunu olmayı başardı. 
     
       Overwatch'un arkasında ise 257.2 milyon dolar gelir ile Counter-Strike: Global Offensive bulunuyor. Üçüncü sırada 91 milyon dolar gelir ile Guild Wars 2, dördüncü sırada 88.7 milyon dolar gelir ile Minecraft ve beşinci sırada ise 74.9 milyon dolar gelir ile Fallout 4 bulunuyor. 
     
       Genele baktığımızda ise PC'de ücretli oyunlardan gelen 5.4 milyar dolar gelir konsollardaki (dijital) 6.6 milyar dolar gelirin altında kalıyor. 
     
       Free to Play'de ise lider açık ara farkla League of Legends. League of Legends 2016'da 1.7 milyar dolar gelir elde etmiş durumda. 








  • Bu oyunun neden bu kadar başarılı olduğunu anlamıyorum?

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Çöp
  • Minecraftı da geçtim de fallout 4 gibi singleplayer bi oyunu bu listede görmek güzel.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: -ZoRRo-

    Bu oyunun neden bu kadar başarılı olduğunu anlamıyorum?


    Bende anlamıyorum.Bu kadar başarılı görünce gidip aldım 3-4 saatte oynadım.Oyun fena değil ama 3-4 saat sonra sıkılıyorsunuz yani bu kadar başarılı olmasını anlamıyorum. 2016 nın GOTY si Dark souls 3 bence :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Basit ve eğlenceli herkesin oynayabildiği bir oyun için tutuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben cok begenmistim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Single oyunları daha çok seven biri olarak Fallout 4 gibi bir oyunu listede görmek beni memnun etti. DLC'si falan var tabi ki ama sürekli para harcayabileceğiniz oyun içi içerikler olmadan bunu başarması gerçekten büyük bir olay. Overwatch'i beğeniyorum, severek de oynuyorum ama öyle aman aman bir yanı yok bence Blizzard değil başka bir firma yapsa orta halli bir oyun olarak hayatına devam ederdi. Yalan söylemeyeyim 60-70 saat oynadım ki bu aslında oyunun sevenleri için çok çok az bir süre şu an ayda bir açıyorum. Oyun içi içerikler de sırf kozmetik o yüzden denge bozan bir durum yok ortada.
  • Overwatch ve fallout 4 güzel, gerisi çöp, pc'de adam gibi exc oyun yok zaten hep f2p mmo falan normal böyle olması. Bu arada meşhur lol dota neden yok şaşırdım.
  • Gelmiş geçmiş en iyi online pvp strateji oyunudur

    sadece iyi aim almak yetmiyor zeki ve hızlı düşünerek hareket etmek gerekiyor bunlar sizde eksik ise hiç bulaşmayın dicem fakat o kişilere göre bile karakter var , oğlum bile oynarken keyif alabiliyor :) inanın bu oyunun başarıları daha başlangıç ilerde göreceksiniz :)
  • ow ciddi oynamaya kalkarsan kanser olursun. eşleştirme sistemi yok çünkü oyunda. ha gireyim 1-2 maç atayım kafa dağıtayım dersen amenna... bu yüzden bu başarısı. blizzord fanlarını da unutmamak lazım. wow sayesinde...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Overwatch ve fallout 4 güzel, gerisi çöp, pc'de adam gibi exc oyun yok zaten hep f2p mmo falan normal böyle olması. Bu arada meşhur lol dota neden yok şaşırdım.


    Pc de adam gibi ex yok dedi :)))) Hemde bunu söyleyen oyun kutusuna 5 ayda bir oyun duyurulan bir çocuk :)))
  • bf1 gelince overwatch tarihe karıştı
  • Kıyamam arkadaş alındı galiba:d exc oyun olarak lol cs:go falan sayarsın bunları oyun sanıyorsunuz herhalde:d bir tane büyük bütçeli AAA dediğimiz senaryolu oyun sayamazsın Uncharted gibi anca velet kaynayan online oyunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rcpyksl

    quote:

    Orjinalden alıntı: -ZoRRo-

    Bu oyunun neden bu kadar başarılı olduğunu anlamıyorum?


    Bende anlamıyorum.Bu kadar başarılı görünce gidip aldım 3-4 saatte oynadım.Oyun fena değil ama 3-4 saat sonra sıkılıyorsunuz yani bu kadar başarılı olmasını anlamıyorum. 2016 nın GOTY si Dark souls 3 bence :D

    Anlatayım o zaman...
    Mmorpg lerden yeterince nasiplenmis bir nesil geride kaldi.parasi olan o nesilin artık uzun uzadıya oyunda vakit geçirecek pek zamanı yok is güçten. Yeni nesil desen birşeye emek verip uzun uzadıya oynayamayacak kadar sıkılgan. Dolayısıyla insanlar uğraşmadan hemen hemen eşit şartlarda PvP yapmak,sıralamaya girerek kendini tatmin etmek istiyor çünkü hiçbir oyunda yapay zeka gerçek insan kadar iyi değil. Dolayısıyla da tam bu dönemin başında çıkan lol patlama yaptı. Overwatch ise blizzard markasından primlendi. Oyunda fena değildi tuttu doğal olarak. Blizzard gibi oyun traileri ustası bir firmanın oyununun tutmaması için hakikaten çöp olması lazım. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatX -- 24 Aralık 2016; 5:52:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    bf1 gelince overwatch tarihe karıştı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın cevap vermeyin ÇÖP yazanlara ya aldım ve memnunum competitive biraz kanser tabi arkadaşlarla oynarken müthiş sarıyor!
  • ÇÖP diyolar ya la Gidin BF 1 oynayın siz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.