Şimdi Ara

Ejder Yalçın: Özel Harekat Polisimizin engel tanımayan muharebe aracı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     



    Nurol Makina tarafından geliştirilen Ejder Yalçın, ülkemiz savunma sanayisinin son dönemde imza attığı en başarılı taktik araçlarından. Gerek sahip olduğu özellikler, gerekse de  gelişmiş zırh sistemi ve kullanım amacına göre konfigüre edilebilen esnek mimarisiyle polisimiz, askerimiz ve tüm güvenlik birimlerimiz için  hemen her türlü bölge ve koşulda harekaat ihtiyacını karşılayabilen, yüksek manevra kabiliyetine sahip dinamik bir platform.



    Prototip çalışmaları 2012'de başlayan ve kısa sürede envantere girmeyi başaran Ejder Yalçın, devam eden çalışmalar kapsamında kısa bir süre önce güncellendi. Tanıtımı yapılan yeni versiyon Ejder Yalçın III olarak isimlendirilirken, temel kabiliyet ve konfigürasyon seçeneklerini koruyor yani ihtiyaç ve isterlere bağlı olarak keşif, sınır güvenliği ,zırhlı ambulans, hava savunma aracı, mayın tespit ve imha aracı, taktik füze taşıma ve fırlatma aracı gibi konfigürasyonlarda kullanılabiliyor.



    Şimdi isterseniz önce aracın genel özelliklerinden bahsedelim ardından, merak edilen ve önem arz eden diğer detaylarına geçelim.11 kişiye kadar personel taşıma kabiliyetine sahip olan Ejder Yalçın III, Amerikalı Cummins firmasının  375 beygirlik dizel motorundan  güç alırken, 120Km/saat hıza ulaşıp 700km gidebiliyor. Muharebe ağırlığı 14 ton, faydalı yük taşıma kapasitesi ise 4 ton olan araç, tutunum konusundaki başarımı sayesinde %70 meğil tırmanma ve %30 yan eğimde harekete ek olarak,  derinliği 1.1 metreye kadar hendekten  atlama ve 70cm derinlikte sudan geçme gibi yeteneklere sahip.



    Taktik tekerlekli zırhlı araç olarak tanımladığımız Ejder Yalçın yüksek arazi kabiliyeti için sürekli 4 tekerlekten tahrik sisteminin yanı sıra diferansiyel kilidi ve gelişmiş fren sistemi gibi donanımlarla farklı koşullarda gerek ivmelenme gerekse de fren mesafesinde iddialı olabilen bir araç, tasarım özellikleri ve boyutları itibariyle de hem son derece kudretli hem de bir o kadar caydırıcı bir etki yaratmayı başarıyor.



    Söz konusu askeri bir araç olduğu için, hareket kabiliyetleri kadar bekası da büyük önem taşıyor. NATO'nun ilgili dördüncü seviye ilgili STANAG kriterlerini karşılayan Ejder Yalçın, mayın ve çeşitli patlayacılarla birlikte yanal patlamalara karşı yüksek standartlarda zırh sistemiyle donatılmış. Hem personelin güvenliği hem de harekatın devamlılığı için mukavemeti oldukça güçlü bir araç olan Ejder, bu doğrultuda mayın patlamasını sönümleyen askılı koltuklarla geliyor.



    Ayrıca koruyucu ızgaralara ek olarak üzerindeki silah kulesi için teröristlerin kurduğu tel tuzaklarına karşı kesici kollarla saldırıcı gücünden taviz vermiyor. Modüler tasarım özellikleri sayesinde farklı silah sistemlerine adapte olabilen Ejder Yalçın, uzaktan veya manuel kontrollü silah istasyonlarıyla konfigüre edilebiliyor. Örneğin Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları kapsamında ASELSAN ürünü SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS)  aynı zamanda hedef tespit ve takip imkânı da sağlıyor. İsterler doğrultusunda Ejder Yalçın'a 12.7 mm makinalı tüfek, 40 mm bomba atar, 7.62 mm makinalı tüfek veya 25mm uçaksavar takılabiliyor. Yani ihtiyaç duyulduğu takdirde Ejder Yalçın etkili bir vurucu güce dönüşebiliyor. Üstelik onu devre dışı bırakmaya yönelik örneğin lastikleri vurulduğu 50km daha gidebiliyor.



    Hareket esnasında sürücünün mümkün olduğu kadar kolay kontrol sağlaması için dizayn edilen kokpitte, ana kontrol üniteleri sürücü etrafında şekillendirilirken, uzaktan kontrollü silah sistemi ise arka kısımdaki joystick sistemiyle  operatör tarafından yönetiliyor. Aracı iddialı kılan bir başka özellik ise beklenti ve ihtiyaçlar doğrultusunda uzun bir opsiyon listesine sahip olması.Biyolojik saldırıya karşı korumadan entegre görüntü yansıtma ve ses sistemine, sağdan direksiyon seçeneğinden 360 derece görüş geliştirme sistemine kadar değişik alternatifler sunuluyor.



    Operasyon sahasında termal kamera üzerinden tesbit ve tanı koyabilen araç, hali hazırda devletimizin envanterine girmiş ve başta Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere güvenlik birimlerimiz tarafından etkin olarak kullanılmakta.. Ejder Yalçın'a rakip olarak Katmerciler'in yeni aracı Hızır, Otokar'ın Kobra II'si ve FNSS'nin Pars 4x4'ünü gösterebiliriz belki ama kesin olan şu ki Ejder Yalçın başta yüksek beka sağlayan gelişmiş balistik koruma ve zırh sistemi olmak üzere hem daha kudretli görünen hem de buna psikolojik olarak daha fazla caydırıcı etki yaratan kaslı duruşuyla kendini ayrı bir yere konumlandırmayı başarıyor.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
    Ejder Yalçın
     







  • Ülkemizin böyle başarılı işlere imza atması güzel. Artık kendi kendine yetebilen hatta dışarıya ürettiklerimizi satıp ülkemize katkı sağlayan her türlü yatırımlara önem verilme zamanı geldi. İnşallah böyle güzel haberler duymaya devam ederiz.
  • allah askerlerimizin yardımcısı olsun.
  • Erdi Bey her alanda güzel ve tanıtıcı yazı ve videolarla karşımıza çıkıyor. Yeri zor doldurulabilecek bir editör. Erdi Özüağ emekli olursa DH zor zamanlar yaşamaz inşallah. Her cümlesinin son kelimesini söylemeden önce 1 saniye bekleyip izleyici kanser eden Burak Şolt kardeşimiz de yetenekli ancak bir Erdi Özüağ değil. Mesut abiye de selam olsun :)

  • Cumhurbaskanı diyor ki ; durursak bize sevr dayatırlar.Haklı diyorsun öteki taraftan bakıyorsun Türkiye nin Gsyh yuzde 2 si kadar savunma bütcesi ayrılmıs.Madem durum o kadar ciddi bu ne demezler mi adama . Altay hala seri üretim için bekliyor. Ar-ge ye Türkiye cumhuriyetin devleti ve özel sektörü toplam olarak ayırdığımız para 8 milyar dolar.Bu Abd de 9 sırada bulunan google Ar-ge harcaması.Hala olayın ciddiyetinin farkında değiliz bence...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciroer -- 22 Aralık 2016; 22:35:33 >
  • Gözünü yiyeyim aselsan.Kurban olayım emeği geçen tüm mühendislerimize. Ve Tübitak ında örnek alması dileğiyle..

  • yaw böyle gosteriyorsunuz gercekten gurur duyuyorum ama inin birde sahaya bakin! özellikle doğuda bir çok yerde halen eski döküntü şörland denilen araçlar kullaniliyor! yerli milli tufek deniyor halen milletin elinde taşıması da kullanmasida eziyet olan kocaman g3 tüfekler var! Allah için birisi doğru soylesin. bu aletler prototip olarak yapilip seri üretime gecilmeden raflarami kaldiriliyor?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: antepcarsi

    yaw böyle gosteriyorsunuz gercekten gurur duyuyorum ama inin birde sahaya bakin! özellikle doğuda bir çok yerde halen eski döküntü şörland denilen araçlar kullaniliyor! yerli milli tufek deniyor halen milletin elinde taşıması da kullanmasida eziyet olan kocaman g3 tüfekler var! Allah için birisi doğru soylesin. bu aletler prototip olarak yapilip seri üretime gecilmeden raflarami kaldiriliyor?

    Ben aracı yolda gördüm. Hoşuma da gitmişti.
    Ayrıca 15 Temmuz gecesi ankara da kullanıldı araçlar. Tamamlanmamış haliyle çalıştı o gece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makinenin tasarımı güzel olmuş. Asaleti var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel ama envantere girmedikten yani bizim polisimiz bunları kullanamadıktan sonra bir işe yaramaz. Hemen bu firmayla anlaşıp belli bir sayıda aracı alıp kullanmak lazım.

  • Allah emegi gecenlerden razi olsn

  • Birinizde motoru yapın tam olsun TÜMOSANı mı bekliyosunuz?

  • Tümosan'a her türlü destek verilip güçlü dizel bir motor yaptırılmalı. Yerli dizel motor Türkiye'nin kanayan yarası olmaya devam edecek.

  • Güvenlik güçlerimizin çok morale ihtiyacı var sevgili arkadaşlar. O yüzden onları üzücü yorumlarda bulunmaz isek sanırım daha faydalıolur. Olan güvenlik güçlerimize ve mazlum halklara oluyor zaten. :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: batarya zayıf

    Erdi Bey her alanda güzel ve tanıtıcı yazı ve videolarla karşımıza çıkıyor. Yeri zor doldurulabilecek bir editör. Erdi Özüağ emekli olursa DH zor zamanlar yaşamaz inşallah. Her cümlesinin son kelimesini söylemeden önce 1 saniye bekleyip izleyici kanser eden Burak Şolt kardeşimiz de yetenekli ancak bir Erdi Özüağ değil. Mesut abiye de selam olsun :)

    Merhabalar,

    bünyelere zarar bir insanım, doğrudur.
  • Ejderin üzerindeki silahın değeri yaklaşık 750.000 TL, silah hedefe kilitlendikten sonra araç sarsılsa, çukura girse, tümsekten atlasa dahi hedefini yüzde yüz başarıyla vurabiliyor.

  • Araç Görünümlerimiz Tasarım Olarak Harika Zırh konusunda pek bilgim yoktur nekadar güvenilir bir zırhı var o da tartısılır ama bizim askerimize roket vs atan adilerden korusun yeterli bu tür araçalrdan çok lazım bie özellikle doğu için

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serocan39

    Ejderin üzerindeki silahın değeri yaklaşık 750.000 TL, silah hedefe kilitlendikten sonra araç sarsılsa, çukura girse, tümsekten atlasa dahi hedefini yüzde yüz başarıyla vurabiliyor.

    Yanlışlıkla bir sıfır fazla yazdınız sanırım zira Ejderin kendisi herşeyi full iken 550.000 TL civarında, sadece o bahsettiğiniz silah kısmı (sarp) ise 50-70 bin tl civarı. Tabi ki bu birim maliyetleri verilen sipariş adedine göre azalabilir. Fiyatlar değişklenlik gösterebilir, Şöyle ki, diyelim ki bunlardan 20 tane X ülkesine satacaksınız 500 binden anlaştınız, YZ ülkesi ise 100 tane istedi, o zaman fiyat daha uygun olur.
  • Bazı vatan hainlerini baş tacı eden sosyal ağı olan teknoloji sitelerine gelsin. Ben o sitelerin bir defa bile ülkesinin yaptığı bir şeyden gururlandığını ve haber ettiğini görmedim. Hep burun kıvırdıklarını görürüm. Hep aynı tip kişiler vardır orada, hümanist, evrimci, darvinci, devrimci, solcu, cu ci cı cü vs vs.

    Hepsi her şey oldu da, bir ülkenin vatandaşı olamadılar.

    Hatta o bahsi geçen sitenin editörleri gezi parkı olaylarına halkı davet bile etmişti. Baş harfi L olan bir şahsiyet yapmıştı bunu.

    Böyle devam et Erdi. Gerçekten kutluyorum sizi. Birileri vatanını küçümser, ihanet peşindedir. Birileri vatanının evlatlarının yaptığını göze sokar.

    Farkınız bu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: draconist


    quote:

    Orijinalden alıntı: serocan39

    Ejderin üzerindeki silahın değeri yaklaşık 750.000 TL, silah hedefe kilitlendikten sonra araç sarsılsa, çukura girse, tümsekten atlasa dahi hedefini yüzde yüz başarıyla vurabiliyor.

    Yanlışlıkla bir sıfır fazla yazdınız sanırım zira Ejderin kendisi herşeyi full iken 550.000 TL civarında, sadece o bahsettiğiniz silah kısmı (sarp) ise 50-70 bin tl civarı. Tabi ki bu birim maliyetleri verilen sipariş adedine göre azalabilir. Fiyatlar değişklenlik gösterebilir, Şöyle ki, diyelim ki bunlardan 20 tane X ülkesine satacaksınız 500 binden anlaştınız, YZ ülkesi ise 100 tane istedi, o zaman fiyat daha uygun olur.

    askerlik yaptıysan söylim bir termal kamera 500 bin tl di 2007 yılında...
    sınır karakolundaydım..




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.