Şimdi Ara

Türkiye’de Uber kullanan kişilere 281 TL ceza kesiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
5.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de Uber kullanan kişilere 281 TL ceza kesiliyor
    Mobil uygulama üzerinden kişisel taksi hizmeti sağlayan Uber uygulaması ülkemizde de aktif şekilde kullanılıyor. Tüm bu ilgiye rağmen halen yasallığı tartışılan, taksicilerin ise korsan olarak nitelendirdiği Uber’in İstanbul’da hizmet veren bazı araçları yakın geçmişte polis tarafından bağlanmıştı.
     
    Edinilen bilgilere göre sürücülerin yanı sıra ulaşımını bu uygulama ile sağlayan yolculara da ceza yağıyor. Öyle ki son olarak İstanbul Etiler’de kontrol yapan trafik ekipleri, Uber’in Mercedes Vito gibi lüks hafif ticari modellerinin bulunduğu "UberXL" kategorisindeki araçları bağladı ve "Yasa dışı ulaşım aracı kullanmak" nedeniyle yolculara 281 TL ceza kesti.
     

    Türkiye'de 4 ay içerisinde 912 adet Uber aracı bağlandı

     
    Kazancını Uber üzerinden sağlayan sürücüler ülkemizde şehir içi taşımacılıkta kullanılan "D2 yetki" belgelerine sahip olduklarını ve bu yüzden yasal olması gerektiğini ifade ediyorlar fakat diğer bir kesim ise bu belgenin Uber gibi servislerde geçerli olmadığını, ilgili kanun kapsamında korsan statüsüne girdiğini savunuyorlar.
     
    Türkiye’de Uber kullanan kişilere 281 TL ceza kesiliyor 
    İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre 4 ay içerisinde Uber kullanan 912 adet aracın ekipler tarafından bağlandığı belirtiliyor. Taksi şoförlerinin büyük bir bölümü ise Uber’in korsan taşımacılık yaptığı söyleyerek uygulamanın tamamen yasaklanması gerektiğini düşünüyorlar. Vatandaşlar ise Uber’in özgür ortamda doğmuş bir marka olduğunu, D2 yetki belgesiyle şehir içi tarifesiz yolcu taşımacılığının yapılabildiğini ve uygulamanın korsan taksiyle karıştırılmaması gerektiğini ifade ediyorlar.
     
    Konuyla ilgili açıklama yapan Uber Türkiye Ülke Müdürü Neyran Bahadırlı ise ortada yanlış anlaşılmanın olduğunu, UberXL araçların Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Belediyesi’nden gerekli izinleri aldıklarını ve vergi ödediklerini dile getiriyor. Uber’in ekonomiye, ulaşıma ve turizme katma değer sağladığının altını çizen Bahadırlı, sorunun çözülmesi için girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekledi.
     







  • Bu kadar gereksiz işlerle uğraşan bi devletimiz var ne yazık ki.

  • Taksicilere bak hele bak.



    10 liralik yere gidince surat yapan trip atan adamlar haklarini savunuyor bak hele.

    Turisti sogusleyen adamlar hak ariyor bak hele bak.

    İcinde yolcu yokken trafigi felc eden, içinde yolcu varken trafik teroru estiren adamlar hak ariyor bak hele.

    15 temmuz darbesini firsatciliga çeviren adamlar hak ariyor bak hele...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    Bu kadar gereksiz işlerle uğraşan bi devletimiz var ne yazık ki.

    para az gelmiştir daha fazla vergi istiyordur
    nasıl işliyor bilmiyorumda taksiciler gibi aynı belgeleri almaları lazım aynı fiyata tabiki aynı vergi oranlarında lüks sınıf için biraz daha fazla olabilir...
    ama abartmamak lazım işin içinde çok para oldumu işler her zaman karışıyor
  • kime ne adamın özel arabası istediğini alır götürür.

  • Taxi plakasının çıkış amacı nedir her önüne gelen şu kadar para ver seni şuraya götür demesin güvenebiliceğimiz araçlar olsun diye uber de yoldan geçen herhangi bir araç olmadığına göre takip ve güvenliğini de kendileri sağladığına göre bırakın kullanmak isteyen kullansın alacağımız hizmeti kimseye sormamız gerekmiyor zaten yabancı ülkelerde de çok yasal statü üzerinde durduklarında araç ve şoför kiralıyoruz diyorlar.

  • İstanbuldaki taksicilerin cogunu Allah bildigi gibi yapsin. Her gittigimde sinir hastasi oluyorum. Ne kadar ise yaramaz ahlaksiz var taksici olmus. İyisi cok az.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Über uygulamasından kaynaklı olduğunu sanmıyorum mutlaka gerekli izinleri almışlardır. İçerik devlet kontrolünü pek umursamamış gibi görünüyor yani taksici kesim.
  • 912 araç baglanmissa Uber gerekli izinleri almissa nasil oluyor bu. Bi acik var demekki, Uber Türkiye bu sorunu cozmesi lazim bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizm gibi ülkelerden neden inovasyon cıkmadığının güzel bir örneği
  • Devlet, benden çok benim cebime elini sokuyor ama sadece almak için.
    Devletin 1 numaralı politikası: Vatandaşından vergi almak
    Devletin 2 numaralı politikası: Vatandaştan daha çok vergi almak için hizmet adı altında icraat yapması.

  • Uber yurt dışın da çok yaygın birşey,öğrenciler bile bu sistem sayesinde çok iyi paralar kazanabiliyorlar.gel gelelim bizim ülkemiz de uber yasal vergilerini ödedikleri halde taksi mafyalarına birşey diyemiyorlar.çünkü uber adil çalışıyor nereye gitmek istediğinizi telefondan belirtiyosunuz fiyat çıkıyor uyarsa ödeme yapıyorsunuz istediğiniz yerden sizi gelip alıyor belirtilen yere bırakıyor.nakit taşıma derdi olmadan gayet güvenli bir sistem.taksiciler önce insanları kazıklamayı bıraksın.
  • Şu taksi şoförleri bir kere haksız çıksın ya,her olayda gereksiz bir tavırları var ? Uberler insanlar kısa mesafeye bile iyi şekilde gidiyor,sizin dandik yüzünü görmüyorlar.Bundan mı bütün garez ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ubere ve yolculara ceza kesmeyi sadece Türkiye yapmıyor dünyanın heryerinde uber yasaklanıyor internetten biraz araştırın her fırsatta ülkemize çamur atmayın. Bana kalırsa taksi yerine uber tercih ederim daha uygun

  • ulan gariban şöförün umrundamı uber muber o aracını kullanıyo parasını alıyor
    .
    bu hak arayanlar 1,2 milyona plaka alan plaka sahipleri
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    İstanbuldaki taksicilerin cogunu Allah bildigi gibi yapsin. Her gittigimde sinir hastasi oluyorum. Ne kadar ise yaramaz ahlaksiz var taksici olmus. İyisi cok az.

    Cevahir önündeki taksiciler sadece Arap yolcu alıyorlar, millet yolda izde taksi bulacağım diye mahvoluyor. Sırf bu yüzden tartıştık adamlarla. Almıyor musun kardeşim, peki deyip plakasını aldım tutuştu adamlar. Küfrederek üzerime yürümeye başladılar. Pişkinliğin, arsızlığın bu kadarı! Küfürlerle bağrışmalarla kazasız bitirdik olayı çok şükür. Polise, derneğe şikayet ettim ceza kesildi ama ciddi bir yaptırımı yok maalesef. Bugün durum yine aynıdır.

    Kısa mesafede yüzleri düşer bunların, yağmurda çamurda almazlar, ters düşersen de kabadayı kesilirler. Ama yok efendim araçlardan vergi alınmasın, yok lüks otomobillere geçip yolcularımıza konfor sağlayalım devlet yardımcı olsun derken çok iyi. Devlet dediğin kim peki? Turist görünce o yüzlerine bakmadığın, linç etmeye kalktığın halkın devleti.

    Ortada bir konforsuzluk varsa o konforsuzluğu yaratan araç değil bizzat taksici. Trafik kuralı yok adamlarda, her türlü pislik de var. Hepsi için konuşmuyorum ama ipsiz sapsız ne olduğu belli olmayan adamlar bir çoğu. Kadınların akşam taksiye binmeyip toplu taşıma tercih edilmesinin bir nedeni de bu. Tanımıyorsan hiç güven vermiyorlar, yeterince kontrol de edilmiyorlar. İşsiz kalan şoför oluyor memlekette.




  • Eğer ticari plaka gibi vergi veriyorlarsa. Kısaca ticari plakalar ile yatırılan yaptırılan ne varsa işte onun aynısı yapıyorlarsa korsan sayılmaz. Hele UberXL'ın korsan sayılması saçma. Ticari plaka lüks taşıma hizmeti yok sayılır.

  • oha budamı yasak, artık ben bile savunamıyorum :)

  • Bence kimse taksicilere sayıp sovmesin. Suanda istanbulda bir tek taksi plakasi ruhsatina sahip olabilmek için 600bin lira ödeyen taksicilerin mağduriyetini sikayet etmesi cok normal bir durum. Uber korsan taksi işlerini ben pek tasvip etmiyorum taksiciyle onun kazandığı bir değil. Taksici yillarini veriyor o ruhsatin odemesine 3 kazanip 2sini krediye ödüyor ruhsat sahibi olabilmek için. Bence bizlerinde bu duruma duyarli olmasi lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: silver0021

    Bence kimse taksicilere sayıp sovmesin. Suanda istanbulda bir tek taksi plakasi ruhsatina sahip olabilmek için 600bin lira ödeyen taksicilerin mağduriyetini sikayet etmesi cok normal bir durum. Uber korsan taksi işlerini ben pek tasvip etmiyorum taksiciyle onun kazandığı bir değil. Taksici yillarini veriyor o ruhsatin odemesine 3 kazanip 2sini krediye ödüyor ruhsat sahibi olabilmek için. Bence bizlerinde bu duruma duyarli olmasi lazım.

    sanki sevabına veriyor o kadar paraya. kazanıyor ki gidip alıyor o taksi plakasını...

    arkadaş mantığınız nasıl çalışıyor sizin anlamıyorum..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.