Şimdi Ara

Elon Musk'tan fosil yakıtlarla ilgili öldürücü cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk'tan fosil yakıtlarla ilgili öldürücü cevap

    Uluslararası Enerji Ajansı(IEA)’nın yayınladığı Dünya Enerjisine Bakış raporuna göre devletlerin fosil yakıtları desteklemek için 2014 yılında harcadığı 500 milyar dolarlık miktar, 2015’te 325 milyar dolara kadar geriledi. Ancak bu azalmaya rağmen yenilenebilir kaynaklara yapılan desteğin, fosil yakıtlar için yapılan destek miktarının yarısından az, sadece 150 milyar dolar olması dünyada enerjinin kalbinin halen fosil yakıtlarla attığını gösteriyor.
     
     
     

    Raporun detaylarına bakıldığında birçok ülkede enerji reformlarına başlanmış olması bu düşüşün temel nedeni. Bugüne kadar fosil yakıt endüstrisinin ürettiği kirli gazların sağlık ve iklim alanında neden olduğu maliyetler hesaba katılmaksızın desteklenmesi aslında fosil yakıtlardan elde edilen gelirin yine fosil yakıtlar yüzünden oluşan birçok gereksiz harcama ile boşa gitmesine neden oluyordu. Ülkelerin bu durumu göz önünde bulundurmaları ve yenilenebilir enerjinin çok düşük maliyetlerle büyük getirilere sahip olması gelecek yıllarda dünya çapında enerji üretiminde kullanılan kaynakların tamamen değişmesine neden olabilir.

    Elon Musk'tan fosil yakıtlarla ilgili öldürücü cevap

    Elon Musk’tan ilginç teklif

    Geçen yıl yayınlanan IMF raporu ise fosil yakıt endüstrisinin tamamının yıllık 5 trilyon dolarlık bir destekle beslendiğinden bahsetmişti. Bu da gösteriyor ki fosil yakıtlarla yenilebilir enerji kaynaklarına aynı oranda yatırım yapıldığında yarışın kazananı yenilenebilir enerji olacak. Geçtiğimiz günlerde Tesla’nın devlet desteği almak için dolandırıcılık yaptığını iddia eden ABD’nin en büyük kömür madenciliği firmalarından Murray Enerji’nin CEO’su Robert Murray’a karşı Tesla CEO’su Elon Musk da bu konu üzerinden bir çağrı da bulunmuş ve Twitter hesabında "Gerçek dolandırıcılık iklim biliminin inkar edilmesidir. Devlet desteklerini kaldırıp ikimiz de sıfırdan başlayalım, ne dersin?" şeklinde bir davette bulunmuştu. 


    Ajansın raporuna göre günümüzde yaklaşık 150 milyar dolar civarı yatırım alan yenilenebilir kaynakların %80’i enerji sektöründe, %18’i nakliye ve %1’i de ısınmak için kullanılıyor. Fosil yakıtlarda yatırımlar bu hızla azalmaya devam ederse 2030 yılında yatırım miktarı 240 milyar dolara kadar gerileyecek ve yenilebilir kaynaklara yönelik yatırımların altında kalacak.

     







  • Elinde sonunda fosil yakıt biteceği için ister istemez yenilenebilir enerjiye yatırım yapacaklar.

  • Danışmanlığını yaptığı Donald Trump inkar etmiyor muydu
  • Bunlar olurkan bizim ülkemizde lisansız üretim için gerekli bakanlık raporları bile çıkmıyor.

  • hardcore.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LKLC

    Danışmanlığını yaptığı Donald Trump inkar etmiyor muydu

    Elon mu danışmanlığını yapıyormuş Tırampın? Şakaysa hiç komik değil, şaka değilse durum vahim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nays ingilizce çeviri. adamın dedikleri ile alakasız bir çeviri olmuş o tweet.. tebrikler güzel habercilik. (ikinci cümle pert ilkinde sorun yok)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratai


    quote:

    Orijinalden alıntı: LKLC

    Danışmanlığını yaptığı Donald Trump inkar etmiyor muydu

    Elon mu danışmanlığını yapıyormuş Tırampın? Şakaysa hiç komik değil, şaka değilse durum vahim.

    Şaka değil ya ben de şaşırmıştım.

    https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Elon-Musk-ve-Travis-Kalanick-Donald-Trumpa-danismanlik-yapacaklar.htm




  • LKLC kullanıcısına yanıt
    Danışmanlık diyince bizim reisi cumhurun sayısı meçhul danışmanları geliyor, çeviri hatası tabi bu. O danışman ile bu danışman bir değil. Biri maaş alıyor hemde cukka, öbürü almıyor :)
  • muratai kullanıcısına yanıt
    25 tane danismani var bizimkinin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi hayal kuruyorum ama bizimkiler diyanete ayırdığı bütçenin biraazcığını bu adama yatırım yapsa neler değişirdi ülkemizde

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adam gibi zehir kafalı bize de bir adam lazım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apollon

    Abi hayal kuruyorum ama bizimkiler diyanete ayırdığı bütçenin biraazcığını bu adama yatırım yapsa neler değişirdi ülkemizde

    Elon Musk'tan fosil yakıtlarla ilgili öldürücü cevap
  • Tesla arabalarının yan kapı içlerinde, kokpitinde ve stop lambası etrafında kullanılan karbon fiber döşemenin, Türkiye de bir Türk firması tarafından üretildiğini biliyor muydunuz?
  • DG Chester kullanıcısına yanıt
    Ben bir sakınca görmedim. We both go to zero'yu bire bir çevirsen kim ne anlayacak? Orjinal tweet deki ikinci cümle kaynamış arada esas :D

  • yaşasın uber

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.