Şimdi Ara

Mac Pro tarihe mi karışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mac Pro tarihe mi karışıyor?


    Bir dönem elektronik cihazlarda neredeyse yılda bir güncelleme döngüsü anlayışını benimseyen Apple, şimdilerde bu stratejisini tamamen değiştirmiş durumda. Bugün sürekli yenilenen tek cihaz iPhone durumunda.


     


    En büyük karı getiren iPhone haricinde iPod artık unutulmak üzere. iPad ailesi ise standart versiyonu bırakarak Pro versiyona geçiş yaptı. Apple’ın daha çok iki yılda bir yenileme stratejisi takip edeceği tahmin ediliyor.


     


    Üst Düzey Modellere Yatırımlar Azaldı


     


    Bilgisayar tarafında ise durum vahim. MacBook ailesi kısa süre önce kendisini yenilemeyi başardı ancak masaüstü modellerde halen bir gelişme yok. Tim Cook bu konuda tüketiciyi umutlandırıcı açıklamalar yapıyor ancak bu da endişeye sebep oluyor.


     


    Cook yaptığı son açıklamada; masaüstü bilgisayarların şirket için çok önemli olduğunu ve yol haritasında etkileyici modellerin yer alacağını ifade etti ancak sadece iMac bilgisayarlara değinmesi soru işaretlerini de beraberinde getirdi.


     


    Apple’a yakınlığı ile bilinen Instapaper geliştiricisi Marco Arment, son açıklama ile Mac Pro modelinin artık sona geldiğini düşünüyor. Apple’ın bundan sonra herhangi bir Mac Pro modeli duyurmama ihtimali mevcut. Arment zaten yıl içerisinde de benzer duyumlar aldığını belirterek zaman zaman Apple’a göndermelerde bulunmuştu.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S8 için Nisan ayı işaret ediliyor

    Apple’ın silindirik yapıdaki güçlü bilgisayarı Mac Pro yaklaşık 4 yıldır güncellenmiyor. Mac Mini modeli son olarak 2014 yılında, iMac ailesi ise 2015 yılında bazı güncellemeler almıştı. Bu iki modelin 2017 yılında güncelleme alacağına kesin gözüyle bakılıyor ancak Mac Pro için net bilgiler yok.


     


    Apple’ın son dönemde yaygın kullanımda olacak ürünlere daha çok yatırım yaptığı ve Mac Pro gibi üst düzey modellere daha az yoğunlaştığı görülüyor. Gelecek yıl bu strateji değişikliğini daha net bir şekilde görebileceğiz. 


     







  • Eeee çöp tenkesi gibi tasarım yaparsan bi kenarda unutulur tabi. Nvidia kart kullanmazsa profesyonel seviyede Apple alınacağını sanmıyorum artık. Kendimden örnek verirsem. Artık para sıkıntım olmasa bile mac pro almayı düşünmem. Karun kadar zengin olsam arşiv niteliğinde alıp bir kenara koyarım belki...

  • kaçınılmaz son
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    Eeee çöp tenkesi gibi tasarım yaparsan bi kenarda unutulur tabi. Nvidia kart kullanmazsa profesyonel seviyede Apple alınacağını sanmıyorum artık. Kendimden örnek verirsem. Artık para sıkıntım olmasa bile mac pro almayı düşünmem. Karun kadar zengin olsam arşiv niteliğinde alıp bir kenara koyarım belki...

    Keşke dizüstü modellerinde de Nvidia tercih edilse.. O kadar kaliteli donanıma kaliteli ürünler yakışır ;)
  • Mac Pro tarihe mi karışıyor?

    Çöp
  • okadar pahalı bir bilgisayarı kim alıyorki güncelleme yapsın, fiyatından millet yüzüne bile bakmıyor. bence öncelik olarak fiyatta güncelleme yapsınki dikkat çeksin. bugün tasarım firmaları bile eski model mac'lerle işlerini görebiliyor bu modeli çok fazla bence

  • Görseli görünce Bluetooth hoparlör sandım konuyla ne alakası var acep diye konuyu okuyorum.
  • Mac Pro tarihe mi karışıyor?


    Satmamasının asıl nedeni.
  • Çanlar apple için çalıyor gibi, bu ülke ye bir Atatürk daha gelmeli deniyor şuan aynı durum Apple içinde geçerli bir jobs daha gelmezse durum iç açıcı olmayabilir , rakipleri git gide çoğalıyor ve güçleniyor bizim yarım elma yerinde sayıyor.
  • iMac Pro çıksa keşke.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Mac Pro tarihe mi karışıyor?

    Çöp

    bende appleyi çok sevmem ama tasarım denince imacların üzerine yok. sen o çöp dediğin imacı canlı gördünmü. sanatsal bir alet gibi




  • Bunun 12 çekirdekli modelini alana kadar 28 çekirdekli sistem kuruyorsun zaten, konu multithread çalışan uzun süreli işlemlerse. İşlemci jenerasyonuna girmiyorum bile.

  • 14 bin TL ye çöp mü olur. Çöp yazıp prim yapmasını bekleyenler var.

  • Malzemeye direk çöp demek ayrı konu ama tasarımın çöp tenkesi şeklinde olduğuna dair bir tartışma yok sanırım. Ha bu tasarımın ciddi bir inovasyon sahibi olduğunun da bilincindeyiz. Ama ortaya çıkan sonuç ve fiyat ciddi bir profesyonelin kaldırabileceği türde değil. DVD sürücü ve yazıcılar kalktı işe yaramıyor diyorsunuz ya tam tersi sıradan insanın hayatından kalkarken büyük uluslararası firmaların (çoğu ABD menşeili) CD veya DVD olarak çıktı istediğinin farkındamısınız. Benim başıma sürekli geliyor.

    Onu da geçtim eski mac pro kasaları nerede bu nerede. Çok eskiden cube şekilnde bir kasa formatı da vardı apple'ın o da geldiği gibi. Arada böyle fazla zorladığı zamanlarda oluyor apple'ın.

    Ben bir tasarımcı olarak Apple kullanmanın artık sadece ve sadece alışkanlıktan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu yazıyı 5k bir imac'den yazıyorum kullandığım aletin fiyat performans oranı eksilerde. Çöp tenkesinin testlerini incelediğim de onunda iyi olmadığını görüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    Eeee çöp tenkesi gibi tasarım yaparsan bi kenarda unutulur tabi. Nvidia kart kullanmazsa profesyonel seviyede Apple alınacağını sanmıyorum artık. Kendimden örnek verirsem. Artık para sıkıntım olmasa bile mac pro almayı düşünmem. Karun kadar zengin olsam arşiv niteliğinde alıp bir kenara koyarım belki...

    Tasarım aslında hoş..Yani öyle bir şeyin masada durmasını isterim hoşuma gider .

    İmac yerine bunun durmasını daha çok isterim mesela.

    3 yıl önce baktığım zaman en üst fiyatı 12000 civarı idi şimdi 16000 Yatırım amaçlı sanki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 2 Ocak 2017; 21:0:52 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.