Şimdi Ara

Find My Phone belgeseli çalınan bir telefonun yolculuğunu takip ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPhone'ununu telefon hırsızlarına kaptıran Hollandalı bir sinema öğrencisi, bu deneyiminden yola çıkarak son derece ilgi çekici bir belgesele imza attı. Her gün ortalama 300 telefon hırsızlığı şikayeti ile ilgilenmek zorunda olan Amsterdam polisinin müdahalesini yetersiz bulan Anthony van der Meer, ipleri kendi eline almaya karar verdi.
     
    Nasıl bir insanın telefon çaldığını öğrenmek isteyen sinema öğrencisi, casus yazılım kurduğu bir Android telefonu (HTC One M7) yem olarak kullandı ve haftalarca süren çalışma sonucunda çalınan bir telefonun başına ne geldiğini ve ne şekilde kullanıldığını ilk elden öğrenme şansı yakaladı.
     
    Cerberus adlı  uygulamayı yem olarak kullandığı telefona yükleyen Van der Meer, bu casus yazılım sayesinde hem telefonunun izini sürdü hem de telefonu uzaktan kontrol ederek hırsızın neler yaptığını izledi. Telefonu çalan kişinin konuşmalarını ve mesajlarını kaydeden Van der Meer, sonunda topladığı bu kayıtları Find My Phone adını taşıyan 22 dakikalık bir belgesele dönüştürdü.
     
    Telefonun kamerasını ve mikrofonunu uzaktan kontrol edebilen Van der Meer ve arkadaşları, telefonu çalan kişinin telefon ile neler yaptığını haftalarca izledi ve hatta hırsızın yüzünü açıkça gösteren bir fotoğrafını bile çekti. Telefonu uzaktan izleme sürecini kolaylıkla yöneten genç sinemacı, asıl zorluğu yem olarak kullanacağı telefonu bilerek çaldırmakta çekti. Olaya müdahale eden duyarlı vatandaşlar nedeniyle telefonun çalınması için 4 gün beklenmesi gerekmiş.
     
    Yayınlandığı günden bu yana 2.3 milyondan fazla izlenen Find My Phone; fotoğraflardan mesajlara, e-postalardan şifrelere en hassas verilerimizi barındıran telefonların çalınması üzerinden siber güvenlik hakkında önemli noktalara parmak basıyor. Öte yandan her ne kadar belgeselin asıl amacı bu olmasa da Find My Phone günümüzde teknoloji sayesinde birini izlemenin ne kadar kolay olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.
     

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • türkiye de olsaydıcılar gelmeden diyeyim, geçen yıl böyle bir olay oldu ve mağdur şahıs hırsız tarafından öldürülmüştü. ve telefon iphone'du



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaleyDeskop -- 21 Aralık 2016; 0:51:25 >
  • Cocuk bir de utanmadan hirsizi cok begendigini, onunla yakinlasma hissettigini falan anlatmis. Yerlisi göcmeninden daha aptal demek ki hollandanin...

  • En siradisi videolardan biri, sahi bu tip uygulamalari urericiler isteseler ulasilamayan bir yere yukleyebilirler default olarak, guzel olurdu..

  • cok guzel hazirlanmis, sonlara dogru hirsizin dini konusmalarini da kaydetmis, ozellikle o kismi cok ilgincti.



    Empati kotu bir sey degildir, siz de birini 24 saat kaydetseniz katil de olsa bir sure sonra hayatinda gibi hissederek aciyabilirsiniz. Kisa ama guzel bir filmdi.

  • Kim ne derse desin Apple!
  • Hepimizi izliyorlar :D

  • o uygulama ismini verdiniz şimdi bir çok kişi kız arkadaşının telefonuna nasıl kuracağım diye plan yapacak

  • Çok güzel bir çalışma.. Akıllı telefonların ne kadar kolay bir şekilde bir casusa dönüşebileceğini açıkça gösteriyor. Apple da da bu mümkün mü ? Bilen varsa aydınlatsın..

  • Videoyu izleyebilecek durumda değilim, anca akşama ama haberi okurken aklıma takılan bir nokta var. Bu telefonun şarjına dair durum nedir ki? Yani telefonu çalan kişi tamam direkt telefonu kapatmadı diyelim ama en azından şarj da etmemesi lazım kendini koruyabilmek adına. Yani en azından ben hırsız olsam bu yönde yaklaşırdım ya da batarya çıkıyorsa zaten anında çıkartırdım.

  • Mümkün ama iki telefon da iPhone olmalı. iPhone'u bul uygulaması var. Ordan iPhone'u olanları ekliyorsun (mesela aile üyelerini) şarjı ve interneti olduğu her an izleyebiliyorsun nerede olduğunu. Ayrıca karşı tarafın şarj durumunu da gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer bir şey kaçırmadıysam adamın telefonu çalıp çalmadığı belli değil. çalan kişiden satın almış da olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosica

    eğer bir şey kaçırmadıysam adamın telefonu çalıp çalmadığı belli değil. çalan kişiden satın almış da olabilir.

    Hırsız gene

    Satın almış diyelim.

    İçersinde ki video film mail vs neden silmemiş alırken dememiş mi bunlar kimin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cerberus candır.
  • Hayatımda izlediğim en garip videolardan bir tanesi zamanında bende telefon çaldırmıştım.
  • Cihan kullanıcısına yanıt
    telefon kullanmayı fazla bilmeyen biri olabilir. çevremde bu konularda yardımcı olduğum kişiler mevcut. mesela fotoğraflarımı nasıl göreceğim diyor alıyorum telefonu galeriyi nasıl açacağını gösteriyorum ya da bilgisayarın sol hoparlöründen ses gelmiyor diyor bunu gösteriyorum. yani her akıllı telefon taşıyan telefonu çok iyi kullanıyor diyemeyiz. böyle bir durum olabilir, adam umursamamıştır bile belki.
  • Telefon yalan oldu ... (yersen)

    Adam tekin değil. 2. bölüm gelmez sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.