Şimdi Ara

Apple yeni MacBook'un pil ömrünü arttırmak istedi ancak bunu yapamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple yeni MacBook'un pil ömrünü arttırmak istedi ancak bunu yapamadı

    Yeni Apple MacBook'un pil ömrüyle ilgili ilk değerlendirmeler çoğunlukla negatif olmuştu. Çoğu kullanıcı, Apple'ın vaatlerine rağmen yeni neslin batarya performansını önceki modelden önemli ölçüde düşük bulduğunu söylüyor. Bloomberg kaynaklı yeni bir rapor bunun nedenini açıklığa kavuşturmuş durumda.

     

    Apple'ın yeni MacBook'u tamamen yeni bir batarya teknolojisi ile donatmayı planladığı ancak test aşamasında yaşanan sorunlardan ötürü son dakikada vazgeçmeye kararı aldığı bildiriliyor.

     

    Daha hafif pil paketleri


     

    Özellikle Apple, bir taşla iki kuş vurmaya çalışarak dizüstü bilgisayarın içinde birkaç hafif pil paketi kullanmak istedi. Böylece cihazın genel ağırlığını azaltabilecek ve aynı zamanda daha uzun pil ömrü sunulabilecekti.

     

    Bununla birlikte, şirketin yeni teknolojiyi test ederken bazı sorunlar yaşadığı, bu nedenle eski tasarıma sahip eski tarz batarya paketi ile değiştirme kararı aldığı belirtiliyor. Sonuç olarak beklenenden düşük pil performansı ortaya çıkarken dizüstü Apple'ın beklediğinden daha ağır olarak geldi.

     

    Ayrıca Bkz.HTC X10, Ocak 2017'de gelebilir
    Apple, yeni MacBook'un çıkış tarihini ertelemek ve dizüstü bilgisayar için daha uzun süre dayanacak bir pil üzerinde çalışmaya devam etmek istemedi. Çünkü cihazın, genellikle şirket için çok güçlü satışlar üreten tatil sezonuna denk gelmesini istemişti.

     

    MacBook havasını kaybetti


     

    Apple'ın tek problemi pil değildi. Mac birimi içinde çalışan birkaç mühendis, şirketi terk etme kararı aldı. Bazıları şirketin vizyonunu eleştirdi ve MacBook Pro'nun cazibeden yoksun olduğunu ve diğerlerinin de yenilikleri sürdürdüğünü söyledi.

     

    Apple'ın en büyük rakiplerinden biri olan Microsoft, Surface serisinde yer alan yeni cihazlarla birlikte donanım endüstrisine agresif yatırımlar yapıyor. Microsoft'un Apple MacBook Pro'ya rakip olan ürünü Surface Book, Windows 10 ile birlikte geliyor ve çıkarılabilir bir dokunmatik ekran ve kalem desteği gibi donanımlara sahip.

     

    Apple, artık MacBook için geleneksel bir yaklaşımla hareket etmekten dolayı kendi ekibince şiddetle eleştirildi. Birçoğu, MacBook'daki düşüşünün Apple üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olabileceğini düşünüyor. Çünkü bu durum şirketin ekosistemini parçalayabilir ve iPhone da dahil olmak üzere tüm cihaz serisine yayılabilir.

     

    Bu arada, Apple her seferinde donanımlarını överek masaüstü serisi için de yeni yükseltmeler yapmayı vaat ediyor. Önümüzdeki yıl iMac'in yenilenmesi bekleniyor ancak Microsoft da bu alanda yatırım yapacak. Bu nedenle Apple'ın çarpıcı geliştirmeler ve heyecan verici yeniliklerle gelmesi şart.

     







  • pili önemli değilde cihaz çok pahalı
  • Tim cook geldi geleni apple yerinde sayıyor.

  • Bir yeni pil geliştiremediniz ha kaç milyar dolarlık şirket madem pil işi olmadı kasayı kalın tutup büyük hacimli pil koysaydınız. Markanın adını kirlettiniz. Steve Jops yaşasa sizi şirketten tasfiye ederdi.

  • Apple sever biri olarak bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama bu cihazlar gerçekten kötü. Hem donanım olarak hem fiyat olarak, kaldı ki kaç kişi hakkını vererek touchbar vs kullanıyor ki? Bence çok gereksiz, full dokunmatik panel olsa neyse... yani bir sonraki aşaması da o olacaktı elbette ama artık herkes Apple ı az çok tanıyor, yudum yudum tadını aldırtarak sunuyor ne sunacaksa... her adımda da güzelce yerleştiriyor... O günler eskide kaldı Apple
  • Apple kesinlikle vizyonunu kaybetti yeni cikardigi macler olsun iphone 7 olsun sacmaliklarla dolu dunyanin parasini verip aliyosun hem sarj edip hem muzik dinleyemiyorsun keza bi suru para verip is yapmak icin mac aliyorsun ekran karti amd butun portlari kaldirmislar uzerinden hepsine ekstra para odeyip aksesuar aliyorsun bu ne boyle cingene gibi sirf kablosuz kulaklik satmak icin adamlar jak girsini kaldirdi bu kadar adi bir satis politikasi olmaz amacindan sapti artik apple.Cingene gini parcalara sat bu ne boyle.Bir yazilim avantaji vardi oda hala iyi ama eskisi kadar iyi degil verimli calismiyor surekli sorunlar cikiyor, tamam kullanimi androide gore kolay ama apple boyle giderse sonu iyi gorunmuyor silinip gidecek.

  • Önce yazım kurallarını bir okumanızı tavsiye ediyorum, ne nokta var ne duraksama, resmen göz yoruyorsunuz.

    Apple vizyonunu falan kaybetmedi, sadece sizin gibi yeniliğe karşı olup aynı tas aynı hamamcıları şaşırtıyorlar yaptıkları yenilik denemeleriyle. Hangisi geleceğin teknolojisi olur, hangisi teknolojiyi bir ileri noktaya taşır..

    -Hem şarj edip, hem müzik dinlemek zaten pile doğrudan zarar veren bir olay, sizin bunu istemeniz doğru değil malesef.
    -Yazılım konusu şuan dünya üzerindeki en karmaşık ve zor konulardan biri. Android'i daha hızlı hale getirmek için koskoca Google ne yatırımlar yapıyor, diğer telefon üreticileri de ellerinden geleni yapıp arayüzleri hafifletmeye, cihazlarını hızlandırmaya çalışıyorlar. Görüyorsunuz ki kaydedilen ilerlemeler çok küçük. Apple hala yazılım konusunda lider ve hız konusunda da rakipsiz. Ufak tefek sorunlar mutlaka çıkıyor çünkü dediğim gibi sistemler çok daha karmaşıklaştı, iOS4-iOS5'lere göre.




  • Apple elmadır.

  • Bu adam gay diyemi böyle yapıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekrem bunu yalanladı :/

  • pili artıramadın madem,geçen model kadar pil koymayı da mı beceremedin? her bileşen daha tasarruflu değil mi nasıl aynı pil daha az gidebilir? ha bir de portları kaldırmışsın ama içerde hiçbirşeye yer açamamışsın.nerden tutsak elde kalıyor be macbook



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 21 Aralık 2016; 9:45:1 >
  • Kulaklık çıkışını kaldırmasını savunanları gördükçe bence az bile yapıyor apple. Bir sonrakinde ekranıda siyah beyaz yapsın madem renkli ekran pile zarar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general mobile kullanıcılarına geçmiş olsun

  • TAMAM.Not ingilizce klavye kullaniyorum.
  • Aple elma demektir, elma apple demektir. Apple; Elma'dır, elma olacaktır ve elma olarak kalmaya devam edecektir.
  • Kandırılmışlardır.

  • Iste bunlar hep cook

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni macbook tam bir fiyasko. Yeni macbook ile macbook 2015 arasinda kalmistim ve secimimi eski kasadan kullandim. Boylelikle ayni fiyata, daha hizli bir islemci, daha bol ve cesitli port sayisi (2 adet usb, hdmi, sd kart girisi, magsafe) ve arkasindaki apple logosu aydinlanabilen bir maca sahip oldum.

    Yeni macta 2 tane thunderbolt girisi ve sacma bir touch bar ile agresif bir sekilde yuksek fiyat politikasi apple in gercekten basarisiz oldugunu gosteriyor bu seride.

    Satin aldigim magazadaki eleman yeni nesilden cok satamadiklarini, insanlarin eski nesile yoneldiklerini soyledi.

    Yeni kasa alsaydim heralde gece uyuyamazdim, ama alacak arkadaslar 2015 macbook pro yu gozum kapali tavsiye ederim. Fiyati biraz da olsun asagilara cekildi yenisinin cikmasiyla.
  • pyp P kullanıcısına yanıt
    15 inç mi aldınız hocam? nereden kaça aldınız?
  • Amsterdam, Cool Blue. 1600 Euro. 256 gb SSD, 2.7 ghz i5, 8 gb ram. 13.3 inch.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.