Şimdi Ara

Apple tahminleri ile tanıdığımız analiz uzmanı Munster’den veda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple tahminleri ile tanıdığımız analiz uzmanı Munster’den veda


    Apple konusunda yıllardır tahminlerde bulunan, bunların pek çoğunda yanılan, bir kısmında ise tam isabet kaydeden Piper Jeffray firmasında analiz uzmanı Gene Munster veda ediyor. Uzman bu hafta Apple hakkındaki 874. araştırma notunu yazdı.


     


    Yılların Tecrübesi


     


    Munster bundan tam 12 yıl önce Apple hakkındaki ilk notunu yazmıştı. iPod hamlesi ile Apple’ın çok iyi bir iş yaptığını düşünen Munster, firmanın bilgisayar pazarının önemini kaybedeceğini ve bu tarz ürünler ile rekor karlar elde edilebileceğini ifade etmişti. Ayrıca yatırımcılardan Apple’ı desteklemelerini istemiş ve devam eden yıllarda hisselerin kat kat fazla değer kazanacağının altını çizmişti.


     


    O dönem Apple’ın hisse fiyatı 2$ civarındaydı. Şimdi ise 116$ civarına çıkmış durumda. Munster uzun bir süre Apple’dan hisse almayı tavsiye etmişti. Onu dinleyenler şimdi oldukça yüklü bir miktar kara geçmiş durumda.


     


    Munster’in boşa çıktığı tahminleri de oldu. Özellikle geleneksel bir Apple televizyonu konusunda ısrarcı olması teknoloji basınını da yanılttı. Sonunda bu konuda yanıldığını belirterek özür dilemişti. Yine Apple’ın 1 trilyon dolar sınırını geçen ilk firma olacağı tahmini de boşa çıkmıştı.


     


    Ayrıca Bkz.Super Mario Run koşuya hazır

    İlk iPad piyasaya çıktığında Munster’in tahminleri olay olmuştu. Apple’ın 2011 yılında 45 milyon iPad satacağı tahminlerini reddeden uzman, bu rakamın 20-25 milyon civarında kalacağını belirtmişti. Ayrıca o dönem henüz çok erken aşamada olan Android tabletlerin pazarda hakim payı elde edeceğini söyleyerek dikkat çekmişti.


     


    Munster son araştırma notunu da yazarak kendi kurduğu yatırım firmasının başına geçmek üzere görevine veda etti. Ünlü uzman yine Apple’ın yükselişini sürdüreceğini belirtirken, hisse senetlerinin 155$ civarına çıkacağını da makalesine ekledi. 


     







  • Yeter ki haberin içinde Apple geçsin...!

  • Ekrem71'e yer açıldı :)

  • Kullanıcı adına bakın ve uzaklaşın çaktırmadan
  • Ekrem bence sen bu adamın yerini fazlasıyla doldurursun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.