Şimdi Ara

Apple nihayet Endonezya'da telefon satış izni aldı, ama bakın nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Endonezya teknoloji firmaları için iştah kabartan ülkelerden. 250 milyonun üzerindeki nüfusun büyük oranda genç dolayısıyla da teknoloji ilgisinin yüksek olması, pazar potansiyelini değerli kılıyor. Bu doğrultuda uzun süredir Endonezya'ya adım atmaya çalışan Apple, hükümetin istediği sözleri vererek yeşil ışık almaya başardı.
     
    Apple nihayet Endonezya'da telefon satış izni aldı, ama bakın nasıl ? 
     
    2017'de devreye girecek telekomünikasyon düzenlemesine göre, 450$ ve üzeri fiyata sahip cihazların satışı için ilgili firmanın bazı kriterleri karşılaması gerekiyor. Nedir bunlar derseniz eğer cihazların yazılım, donanım veya arge olarak en az %30 yerlilik taşımasını şart koşuyor Endonezya devleti. Bu doğrultuda Apple, kademeli olarak 44 milyon dolarlık ar-ge yatırımı yapacağını taahhüt ederken, ilk adım seneye açılacak IOS yazılım merkezi olacak.
     
     
    Aslına bakılırsa Apple'ın ülkeyle ilişkileri yeni değil. Şirket sevkiyat sorunları nedeniyle 2011 yılında ülkedeki online mağazasını kapatmak zorunda kalmış, açmayı planladığı ilk fiziksel mağazayla birlikte online için de yeniden başvuru yapmıştı. %26 pazar payı ile Samsung'un lider, %19 pazar payı ile Oppo'nun ikinci olduğu Endonezya'da, her iki firmanın da fabrikası bulunuyor. Ne dersiniz ülkemiz de buna benzer bir uygulama yapmalı mı, yani yıllık milyonlarca cihazın satıldığı milyarlarca dolarlık ülkemiz pazarını açarken, ar-ge yatırım zorunluluğu getirmeli mi görüşlerinizi paylaşın lütfen.
     
     







  • Evet evet ülkemizde de buna benzer bir uygulama yapmalım. Apple da Samsung da koşa koşa tüm fabrikalarını ülkemize taşır :))

  • Bizim ulke anca, nasil ekstra vergi alabilirim onu dusunur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 16 Aralık 2016; 19:59:56 >
  • Adamlar tek hamle ile bizim ülkenin apple ile olan ilişkilerini 2ye katladılar. Bizi de hala amerika ingiltere kıskansın.

  • Bilindik firmaları değil de gelişmekte olan firmalar ile ülkemizde bu tarz hamleler yapılabilir. örneğin Xiaomi gibi bir firma her alanda varlık gösteriyor Avrupa pazarında açılmak için ülkemiz kilit noktası olabilir.

    keza TCL ki Alcatel'in ana firması dün itibariyle Blackberry ile uzun dönemli lisans anlaşması duyuruldu TCL Blackberry nin DTEK50 ve DTEK60 cihazlarının üretimini üstlenmişti yeni anlaşmaya göre üretim dağıtım satış kısmıda TCL e bırakıldı.

    TCL gibi bir firmanın bazı Philips TV leri ürettiğinide biliyoruz o açıdan gelişmekte olan firmaları ülkemize davet edeceksek bu TCL gibi ODM üretim yapabilen firma olmalı. Bazı Devlet Teşvikleri ile üretim operasyonunun bir ayağıda ülkemizde olursa bundan General Mobile // Başarı Elektronik gibi firmalarda yararlanabilir. Hatta Vestel bile TCL den bir çok şey öğrenebilir sonuçta Çinde TCL dediğimiz firma Ülkemizdeki Vestel'in biraz daha gelişmiş ve gelişmeyi daha da çok isteyen hali diye görüyorum şahsen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 16 Aralık 2016; 20:1:22 >




  • Yapılsın tabi ki kopara bildiklerinin en iyisini koparsınlar

  • bizim ülkeyi ancak %50 yerlilik paklar
  • Bizimkiler telefondan alınan vergiyle telefonu yapandan daha çok kazandığı için argeye ihtiyaç duymamış
  • Biz ülkemize gelsinler diye firmaların ağzına bakıyoruz, firmalar başka ülkelere izinle giriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BabyYourLost

    bizim ülkeyi ancak %50 yerlilik paklar

    Bu da bişey mi bizde herşey %100 Yerli

    Endonezya salaklık etmiş

    %100 Yerli koyunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimkiler anca kuru kuru gelsin demeyi bilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim devlet sıfır vergi sistemini getirse yazılım ve teknoloji alanında büyük sıçrama yaşıyacak. Teknoloji transferi bu ülkeye lazım bakın hala hava savunma sistemi için hali hazırdaki bir ürünün incelenmesi gerekiyor, zira onaylanmış bir ürün varken sıfırdan böyle önemli sistemi yapmak risk teşkil ediyor.

  • Devletin bu tip firmalara bedavaya verebileceği bir yığın kullanılabilir alan vardır. İşin getirisine bakılmalı, akılcı davranılmalı.

    Hele ki bizim gibi 3 yanı denizlerle çevrili, bir sürü limanı olan ülkede iç ve dış ticareti canlandırma şansı çok yüksekken böyle şeyler değerlendirilemezse yazık olur.

  • Bir bu haberi okuyun birde Ekrem'in haberlerini... Editör var, editör var.

  • Helal olsun valla çok mantıklı bir hamle olmuş keşke bizde böyle yaptırımlar yapabilsek büyük firmalara.

  • Ayakta alkışladım, 250 milyonluk potansiyeli kullanmak böyle olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    Adamlar tek hamle ile bizim ülkenin apple ile olan ilişkilerini 2ye katladılar. Bizi de hala amerika ingiltere kıskansın.

    Nüfusun 250 milyon olsun bak ne hamleler yaparsın bu coğrafya da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Amerika peugeot citroen marka araçlarını ülkesinde sattırmıyor sebebi ise amerikalıların güvenli bulmamasıymış adamlar vatandaşlarının güvenliğini düşünüp sattırmıyor ..
  • Vay be adamlardaki kafaya bak harbi hayran kaldim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizim siyasiler sadece günü kurtarma derdinde oldukları için böyle şeylerden çok uzaklar. çok geride kaldık dünyadan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.