Şimdi Ara

küresel ısınmaya çözüm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
14.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.ntvmsnbc.com/news/399583.asp
    """
    Karbon salımını durdurana ödül

    Küresel ısınmayı getiren sera etkisine yol açan başta karbondioksit olmak üzere çeşitli gazların atmosfere salımını durduracak en iyi fikri üretene milyonlarca dolar vaat ediliyor.

    LONDRA - ABD’nin Bill Clinton döneminde eski başkan yardımcısı Al Gore ve İngiliz milyarder iş adamı Richard Branson, bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da bilim adamlarını bu yönde çalışmaya teşvik edecek uluslararası yarışmayı ilan ettiler. Buna göre, atmosfere karışan karbondioksitin temizlenmesinde en başarılı yöntemi geliştiren tam 25 milyon ABD dolarının sahibi olacak.

    Ancak adayların, atmosferden yılda en az bir milyar ton karbonu temizleyecek öneriler getirmeleri şart koşuluyor.

    Projeler, aralarında dünyayı bir süper organizma olarak tanımlayan Gaia tezinin fikir babası James Lovelock ve Nasa’dan bilimadamı James Hansen da bulunuyor.

    Sir Richard Branson, yarışmanın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında insanlığın karşı karşıya olduğu felaketin boyutlarını kavraması gerektiğini söyledi. Sir Richard, “Dünya 60 yıl bekleyemez. Ben çocuklarım ve torunlarımın bir geleceği olsun istiyorum ve zaman akıyor” diye konuştu.

    Gezegenin varlığını sürdürebilmesi için bu gazlardan kurtulacak yöntemler bulmanın hayati önem taşıdığını belirten Sir Richard, bu nedenle en iyi çözüm olarak 25 milyon dolarlık para ödülünü önerdiğini söyledi.

    Eski başkan adaylarından ve şimdilerde küresel ısınmayla mücadele alanında faaliyet gösteren ve bu konuda ‘An Inconvenient Truth - Uygunsuz Gerçek’ adlı filmi hazırlayan Al Gore, Virgin şirketinin patronu Branson’a destek verdi.

    Gore, bunun ‘insanoğlunun karşı karşıya olduğu gerçekliği kabullenme yolunda yaşadığı ahlaki bir yüzleşme’ olduğuna dikkat çekti.

    Çevre örgütleri de yarışmanın, kamuoyunun ve bilimadamlarının küresel ısınmaya ilgisini artırmasını umuyor.

    """"


    aslında çok iyi bir yöntem ancak asıl önemli olan bu projeyi yaratmak geliştirmek yani bilim adamlarının başarıya ulaşması değil de asıl önemli olan siyasetçilerin başarabilmesi.bulunacak herangi bir çözümü uygulayabilmek.umutsuz yaşamak istemiyorum.inaşllah iyi bir çözüm bulunur ve uygulanır..



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.