Şimdi Ara

Vega mimarisi ilk olarak yapay zeka çalışmalarına gidecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vega mimarisi ilk olarak yapay zeka çalışmalarına gidecek

     


    AMD’nin yeni Vega mimarisi merakla beklenirken, resmi bir açıklama gelmiş durumda ancak son kullanıcıyı pek ilgilendirmiyor. Ayrıca teknik detaylar da şimdilik mevcut değil.


     


    Firmadan yapılan açıklamaya göre Vega mimarisi ilk olarak sunucu tarafındaki yapay zeka çalışmalarında kullanılacak. Benzer bir stratejiyi Pascal mimarisi ile Nvidia da takip etmişti. Firmanın bu pazardaki markası Radeon Instinct, her biri farklı bir mimariye sahip olan 3 yeni hızlandırıcı sistem duyurdu. Elbette en dikkat çekeni Vega tabanlı olanı.


     


    İlk Kez Vega


     


    Radeon Instinct MI25 adındaki bu yeni hızlandırıcı Vega mimarisini temel alıyor. Henüz teknik detaylar mevcut değil ancak 25 TFLOPS kayar nokta performansına ulaştığı belirtilmiş. Yapay zeka işlemleri 16-bit olduğu için bu değer de 16-bit için geçerli. Son kullanıcıya yönelik olan 32-bit tarafında ise performans 12.5TFLOPS olarak şekillenecek.


     


    Firmanın paylaştığı testlere göre MI25 hızlandırıcısı Pascal tabanlı Nvidia Titan modelini oldukça geride bırakıyor. HBM 2 bellek ile desteklenen MI25 ayrıca 300W civarında devre kartı ısıl tasarım gücüne sahip ancak pasif soğutma için optimize edilmiş. Firma MI25 için AMD Zen tabanlı Naples işlemci platformunu tavsiye ediyor.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung, döküm ve yonga bölümünü ayırabilir

    Kurumlara yönelik olarak AMD farklı kombinasyonlar hazırlamış. Örneğin 4 adet MI25 barındıran bir sunucu 24 adet DDR4 bellek ile 100 TFLOPS seviyesine çıkabiliyor. 16 adet karttan oluşan diğer bir platform ise 400 TFLOPS seviyesinde. Son örnek ise 120 adet ekran kartından oluşuyor ve 3 PFLOPS seviyesine çıkıyor. Kurumların ihtiyacına göre AMD bu örnekleri çeşitlendirecek. Ayrıca makine öğrenme dili konusunda önemli optimizasyonlar yapıldığı da ifade ediliyor.


     


    Diğer Kartlar


     


    Seride 2 hızlandırıcı daha mevcut ve önceki mimarileri temel alıyor. Radeon Instinct MI6 modeli Radeon RX 480 tabanlı ve 5.7 TFLOPS seviyesine çıkabiliyor. Radeon Instinct MI8 ise Fiji mimarisini temel alıyor ve 8.2 TFLOPS seviyesinde. Her ikisi de pasif olarak soğutulabiliyor. Yeni Radeon Instinct serisi gelecek yılın ilk aylarında piyasada olacak. 


     



  • Machine and samaritian is coming

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vega son kullanıcı için büyük performans vaat edecek hele ki AMD RYZEN işlemcisi ( ZEN işlemcilerinin yeni marka ismi ) ile beraber kullanıldığında yine F/P ölçüsünde daha başarılı donanımlar göreceğiz ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dogukans7965

    Machine and samaritian is coming



    vaooov
  • serafon kullanıcısına yanıt
    Neden hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd vega prototip doom 4k ultrada 70 kare basiyor ayni haberde geciyor 8gb hbm bellekli bahsedilmedi


    https://www.computerbase.de/2016-12/amd-vega-details/


    https://youtu.be/4_oI1K6rt48

  • Fiji elde kaldı tabi çıkarmak lazım

  • Yapay zekâ, bilimsel adıyla mantıksal analiz robotu :)

  • Ben de sıkıldım şu CUDA için virtual machine kurmaktan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.