Şimdi Ara

Samsung, döküm ve yonga bölümünü ayırabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, döküm ve yonga bölümünü ayırabilir


    Uzun süredir Samsung’un devleşen holdingi iki farklı iştirake bölme planları yaptığı konuşuluyordu. Ortaya çıkan yeni bilgiler bölünmenin sadece bununla yetinmeyeceğini gösteriyor. Yonga ve döküm bölümü de yeniden yapılanma planları kapsamında.


     


    Rekabet İçin Gerekli


     


    Sektörden gelen bilgilere göre Samsung, döküm ve destek tesislerini ayrı bir bölüm altında toplamayı planlıyor. Özellikle Apple A10 yonga seti döküm ihalesinin TSMC’ye kaptırılması ve pazarda farkındalık oluşturabilme arzusu, döküm bölümünün ayrılmasını zorunlu hale getiriyor. Sektörün en büyükleri olan TSMC, UMC, GlobalFoundries gibi firmalar sadece döküm işiyle uğraşıyor. Samsung ise döküm bölümü ile birlikte farklı bölümleri de bir arada barındırıyor.


     


    Hali hazırda Samsung LSI bölümünde 4 farklı alan mevcut. Bunlar yonga seti, ekran sürücü yongaları, kamera sensörleri ve döküm işlemleri. Destek bölümü ise bu alanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Farklı alanlar olmasına rağmen Samsung SLI aynı kaynaklarla bunları yönetmeye çalışıyor.


     


    Daha hızlı reaksiyon gösterebilme ve kaynakları verimli kullanma adına firmanın planı iki farklı bölüm oluşturmak. Yonga seti ve sürücü yongaları tasarlayan kısım ayrı bir bölüm olacak. Bunları ve diğer müşterilerin tasarımlarını döken kısım da ayrı bir bölüm altında toplanacak.


     


    Ayrıca Bkz.Bu yıl da Flickr platformunu iPhone domine etti

    Bazı kaynaklar bölünmenin Galaxy Note 7 nedeniyle olacağını belirtse de bataryaların üretimi Samsung SDI bölümünde olduğu için ihtimal biraz düşük kalıyor. Hem şirketin ikiye bölünmesi hem de yonga bölümünde yapılanmanın 2017 içerisinde resmiyet kazanması bekleniyor. 


     







  • KMSC "Korea Semiconductor Manufacturing Company"

  • Yazilim bolumunu de ayirsalar ... Guncelleme rezaleti cozulebilir belki !

  • Javacı elemanları yenileriyle değiştirsinler bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.