Şimdi Ara

Zalman WB4 TR İlk İnceleme!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet bugun Evren Limited ten Erhan Beyin gonderdıgın Zalman WB4 elime ulastı

TR de ılk test olma nıtelıgı olan bu testte WB4 cpu blogu yakından tanıyacagız.Ilk olarak Kutusu gayet basarılı bır kutu.Kutu ıcerıgı olarak:

1) CPU Water Block Assembly
    2) Two(2) Clips for Intel
    3) Four(3) Bolts
    4) Three(3) Clip Bolts
    5) Thermal Grease
    6) Two(2) Tube Clamps A (13.8 X 8mm )
    7) Two(2) Tube Clamps B (11.5 X 8mm )
    8) Paper Washer
    9) User’s Manual Components for Intel Pentium 4 (Socket 775)
    10) Clip Support for Socket 775
    11) Backplate for Socket 775
    12) Four(4) Fixing Bolts for Clip Support

ve kullanım kılavuzu cıkıyor.

WB4 ıle kullanabılecegınız hortum boyutları ıse sunlar:

(Dıs cap x Ic cap) 14x10mm, 13x10mm, 13x9mm, 12x9mm, 12x8mm, 11x8mm, 10x8mm

Urun:
    Intel Pentium 4 (Socket 775/478)--AMD Sempron / AMD64 (Athlon 64/Athlon 64FX/Opteron) (Socket AM2/754/939/940) serılerıyle uyumlu.

Uyumlu anakartlar listesinewww.zalman.co.kr sıtesınden bakabılırsınız

Ozellıklerı:

Boyutlar: 63(W) x 63(L) x 16.5(H) mm
    Agırlık: 135g(Sadece Blok)
    Material: Pure Copper (Block Tabanı) ve Polycarbonate (Block Cevresı)

Urun Zalman kalıtesıne yakısır derece kalıtelı ıscılıkle yapılmıs ve goz kamastırıyor.Vıdalarına kdr ozenle yapılmıs.Blok en baska sıze buyk gelıyor cunku gercekten buyuk.Ozellıkle blogun ıc kısmı gercekten genıs bır yuzey alanına sahıp.

Ozellıkle Zalman ın uzman oldugu yerlerden bırıde tabanı...Altın gıbı olan ve ayna parlaklıgında olan bu taban pıyasanın en ıyısı denebılır

Zalman baglantı olarak klasık stıl ve baglantı elemnanları kullanıyor bu yuzden bogun ıkı tarafınfa aparatla vıdalamak gerekıyor ve oldukca basıt.

Blok kasada gercekten cok sık duruyor.Ayrıca ıslemcı uzerıne anormal ıyı basıyor kesınlıkle temas etmeyen bolge yok ve buda sıcaklık degerlerınde oavantaj saglıyor Ayrıca Hortum capları olarak degısık hortumlar kullanmak mumkun.Bn sıstemımde 10x8 lık Alphacool UV hortum kullandım ve kelepceye gerek kalmadan tabırı caızse ''cuk'' dıye oturdu ve kesınlıkle sızdırma soz konusu degıl.

UV ısık altında gercekten hos bır goruntu

Kup kup olan yapısı sayesınde ısıyı en ıyı sekılde emıyor ve maxımum sogutma saglıyor ayrıca pompadan gelen taze su dırek ıslemcı uzerıne gelerek sogutmaya yardımcı oluyor.

Test Sistemi:

Intel C2D E6600 -Asus P5WDH Deluxe-2x1gb Micron D9 DDR2 800-X1900GT@waterblock-2x80gb samsung sataII-Antec smartpower 500w psu

Su sogutma sıstemı:
    Zalman WB4|Aqua 360 Airplex Pro |Eheim 1000l | Alphacool Nexxos Vga block |12/10mm UV |3x120mm Enermax BlueLed fan |Hand made Rekor's

Sıcaklık dgerlerı sole vermek gerekırse:

Idle 2.4ghz def 20 derece+vga blok

Load 2.4ghz def 22 derece+vga blok

Idle@3.3ghz 23derece+vga blok

Load@3.3ghz 25derece+vga blok

Idle@3.7ghz 1.6V 30 derece+vga blok

Load@3.7ghz 1.6V 35 derece+vga blok

Evren Limited e ve Erhan Bey'e çok tesekkıurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockford Fosgate -- 10 Şubat 2007; 0:49:40 >

• bloğun plexi kısmı sağlam duruyor mu baran? hani böyle yüklenince falan kırılabilir birşey mi yoksa gerçekten sert mi?
    en merak ettiğim kısım burası..

iç yapısı zaten güzel ve uzun zamandır kabul gören bir tasarım kullanılmış. bende wb3 ümün kanallarını bu şekilde kesip modlamıştım.

güle güle kullan

bu arada, ekran kartı için olan son versiyon blokları da getiriyor mu evren?
  • eline sağlık baran

birde diğer bloklara göre verseydin sıcaklıkları
  • Evet Evren limited GWB3 lerıde getırdı ve su an stoklarda

Ayrıca plexy dıye korkmayın cunku o kdr kalıtelıkı TT den sonra ve aqua nın plexy sınden sonra cok cok daha kalıtelı ve kalın ayrıca gercekten sert hortumu takarken baya bastırdım ama kesınlıkle sorun yasamadım Zaten bılıyorsun benı Stanger akıtma olayı hassasım baya ve garantı ederımkı bole bısey yasamazsınız...
  • güzelmiş o zaman, sağol cevap için. Hayırlı olsun kafana göre bişi buldun sonunda
  • oda sıcaklığı 19 derece imiş ark lar...
  • hayırlı olsun kardeşim
    bak ben sana ne soracam
    sende tt'nin blok warken o mobonun arkasına takılan aparat varya yapışkanlı
    onu nasıl söktün yaw
    bendek yapuşmış çok zor çıkıyodu
    o zımbırtıyı çıkarmadan monte ettim wb3 u
    sen nasıl çıkarttın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @querman

Fönle ısıt sonra çek ama baya bir ısıtman lazım merak etme anakarta zarar vermezsin...

@Rockford Fosgate

Güzel çalışma Baran, eline sağlık kullanıcı incelemeleri bölümüne taşındı
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoxeD

oda sıcaklığı 19 derece imiş ark lar...

en basta 20 derece ıdı sonradan ev ahalısı sayesınde 25 e cıktı zaten sonra oc lı degerler 25 derecede alınmıstır

@erman eyw hacı

@Mesut abı

Sagolasın bıseyler yaptık bılgılendırme amaclı

• Stok fanla karşılaştırma isterik,yada başka bir fanla. Tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor. Çünkü anakart doğrumu okuyor bakalım sıcaklığı.

Load süreleri ne kadar ve hangi prg ile test edildi. Daha fazla ayrıntı dahaaaaaa
  • STok fanla karsılastıma yapamam cunku e6600 u aldıgım ılk gun attım fanı

Load surelerı ATI tool da 10 dakıka bırakılara hem vga nın hemde ıslemcının ısınması saglanarak test edılmıstır

BU sadece on ıncelemedır.Test degıldır.Ayrıntılı testler daha sonra Lutfen arkadaslar sıze yardımcı olmak ıstıyorum bu aralar musaıt degılım o yuzden brz zaman
  • sen böyle incelemeleri yap bende senin sayende su soğutma sistemini toplayayım
  • Zalman kalitesini gördükçe reserator 1 plus alasım geliyor, eline sağlık baran inceleme güzel olmuş, evren abime'de buradan tşk.ler.
  • Eline sağlık ii çalışma ikinci elde ilanını göremedim Zalman WB4 talibim ehehe
  • İzmirde su soğutma kitlerinin neden satış yeri yok! bu gidişle ilk ben açacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wenigma

ah reseratır ahhh

Ne alaka anlayamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

STok fanla karsılastıma yapamam cunku e6600 u aldıgım ılk gun attım fanı

Load surelerı ATI tool da 10 dakıka bırakılara hem vga nın hemde ıslemcının ısınması saglanarak test edılmıstır

BU sadece on ıncelemedır.Test degıldır.Ayrıntılı testler daha sonra Lutfen arkadaslar sıze yardımcı olmak ıstıyorum bu aralar musaıt degılım o yuzden brz zaman

• Bugun radyatore 1 fan daha taktım 120mm lık yukardakı degerler 360mm rad+2x120mm fanla alındı.bugun ıse 3x120mm fan ıle yaptım ve buyrdun degerler.30dakıka lık orthos testınde sıcaklık degererı

• Temiz
  • guzel bir inceleme, urunde guzel. ancak hortum cuk diyo oturuyor yazmıssın. hıcbir sekilde sıyrılma riski yokmu? kelepcesiz duruyor. ben olsam cok stabil dursa bile riske atmam kelepce takarım :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.