yaklasık 3 ay önce kahvecioglu otogazın tozkoparandaki merkezine seat toledo 1.6 signo aracıma KME marka sıralı sistem lpg taktırmak için gittim ve aracımı bıraktım. aracın hazır oldugunu bildirmek için beni aradılar ve araçta bi sorun oldugunu belirttiler. arabayı teslim aldıgımda araba düzgün çalışmıyordu (hem benzin hem gaz). itiraz edince arabayı bi yere götürüp tekrar getirdiler ve bana düzgün calısır vaziyette teslim ettiler. bu sefer araba sabahları calısınca stop etmeye basladı ve ısındıgı zaman düzgün calısıodu. her sabah bu şekilde problem yasadım. herseferinde kahveceogluna gittigimde " senin araban bakımsız, bogaz kelebegin bozuk vs " sözler duymaktan sıkıldım.aksine aracımın bütün bakımlarını zamanında yaptırırım. 3 ay o şekilde kullandıktan sonra aracı seat servisine bıraktım ve bu problemin çözülmesini söyledim. araba 1 gün serviste kaldı ve sorunu giderdiler. sorunun sebebi ise lpg montajı sırasında bir vida takmak için açılan bir delik. delik actıkları yerin arkasında beyinden diger parcalara giden kablolar bulunuyordu. ve deligi acarken beyinden hararet müsürüne giden kabloya zarar verilmiş.böylece hararet müşürü bogaz kelebegine dogru sinyalgöndermedigi için sabahları stop ediyormus. bu sorunu gidermek için 3 ay boyunca yaktıgım gazın ve tamir için harcadıgım paraların haddi hesabı yoktur. anlıyacagınız şuursuz bir şekilde yapılan montajın ceremesini agır bir şekilde çektim. kahveciogluna gelince onlar suçlarını hala kabul etmiyorlar. bunun için tüketici haklarına basvurcam tabikide. ama size tavsiyem ben yandım siz yanmayın. lpg takmayı düsünüyorsanız forumları iyice okuyun ve ince eleyip sık dokuyun...
arkadaşım bana pm atmıştın hatırlarsan ben de kahveci oğlunda lpg taktırdım çalışma sistemlerini ve ustalarının konuşmalarını hiç beğenmedim arabamda lpg taktırdığımdan beri hiç bir sıkıntı yaşamadım dedikleri gibi gayet güzel çalışıyor şu ana kadar en ufak sıkıntı yok. fakat şu an başka bir arabam olsa onlara taktırmam.
arkadaşım benim arabada seat cordoba 2004 aynı dediğin gibi bende arabayı teslim aldığımda stop etme sorunu vardı anlatıyom anlamadılar düzelttik deyip veriyolardı 4 kez boğaz kelebeği adaptasyonu yaptırdım araba düzelmedi ama benzinde hiç bir sorun yoktu.ama benim firma ilgileniyordu.şimdide arıza lambasını yakıyor 5-6 defa sistemi değiştirdiler soğuk olunca yanıyor sebebini bulamadılar
adamlarda hizmet alayışı yok, müşteriye nasıl davrancaklarını bile bilmiyorlar ve nedense hep bi sorun olsa bizim arabalarda bahane buluyor. birde gaz ayarı için bir keresinde gitmiştim" saat 10 kadar yapıyoruz makine 10 dan sonra hergün bakıma gönderiliyor bugün yapamayız baska gün gel dediler" ertesi gün gittigimde makinenin sadece bir laptop olduğunu öğrendim:) ve baska bir ustaya makinenin hergün nerde oldugunu sordum adam bana bana gülerek "makine nerde olcak abi laptop hergün ofiste duruyor" dedi. ben başından savmak diye buna derim. kahvecioğlu otogaz kesinlikle tavsiye etmem.
benim ustalar ilgileniyo ama sorun çözülmüyor arkadaş ilgilenmeleri ozaman bir işe yaramıyor selamlar
Arkadaşlar, Montaj gerçekten çok önemli. Ben 2a merkez servisinde 2 adet araca sıralı sistem taktırdım. Her ikisinde de, 1- Motor kaputunun içinde hiç bir şekilde delik açılmadı. Halihazırda var olan vida yuvaları kullanılarak montaj yapıldı. (manifolda açılan 4 adet enjektör deliğini saymazsak tabiki) örneğin amortisör kulelerinde var olan vida yerleri kullanıldı. Parçaları buraya adapte etmek için mengene tezgahında araca özel, metal köşebentler, L demirleri ve askı ayaklar hazırlayarak bütün parçaları buralara monte ettiler. Aracı boşuna delmediler. Tabiki bütün bu mengene tezgah işlemleri zaman alıcı olduğundan aracın orjinalliğine saygılı ve işini ciddiye alan yerler böyle işlere girişir. Amortisör kulesindeki vida deliğine parça bağlamak için mengenede L demiriyle uğraşmaktansa kaportanın veya motorun uygun bir noktasını delip direk parçayı oraya bağlamak daha kolaydır. 2- Motorda hiç bir elektrik kablosu kesilmedi. Enjektör kabloları kesilmedi. Uygun soketli kablolarla, herşey arabadaki uygun bağlantı soketlerine takılarak montaj yapıldı. sadece motor devrini okuyan kablonun izolasyonu birkaç mm sıyrılarak (kablo kesinlikle kesilmedi) LPG sisteminin ilgili kablosu oraya dolandırıldı ve lehimlenerek yeniden izolasyonu yapıldı. 3- LPG rail (enjektörler) motor kapak bloğunda zaten var olan vida yerleri kullanılarak yine mengenede hazırlanan özel aparatlarla emme manifolduna en yakın noktaya monte edildi. LPG enjektör hortumları birbirine eşit ve yaklaşık 15cm ve belkide daha kısa uzunlukta montaj yapıldı. (LPG enjektör hortumları çok uzun olunca sorun olabiliyor) 4- Aracın tek delinen yeri bagajdaki istepne yuvasının ortası oldu. Bu da mecburiyetten oldu: Makina mühendisleri odasındaki uzman sızdırmazlık testi yaparken simit deponun ortasından aşağıya bakıp asfaltı göremeyince montaja onay vermiyormuş. ruhsata işletme kaygısı olmasa istepne çukurunun dibindeki su tahliyesi için olan lastik conta çıkarılıp hazırda var olan delik kullanılabilirdi ama bu delik istepne yuvasının tam ortasında değildi.
Walla ben montajdan çok memnun kaldım. Arabamdan da çok memnunum.
Ama bu güne kadar edindiğim tecrübeyle şunu söyleyebilirim: Montaj bu işin yarısıysa geri kalan yarısı da düzgün bir programlama ve ayar. birinden birisi bozuk oldu mu işler sarpa sarıyor. Ve gördüğüm kadarıyla, piyasada herkes iyi kötü montaj yapmayı biliyor (montajı düzgün yapmayanlar bilmediklerinden değil, savsaklayıp şişirdiklerinden bozuk yapıyorlar) fakat düzgün bir programlama ve ayar yapmasını bilen yer sayısı çok az. benim duyduğum şikayetlerin çoğu ayarsızlıktan kaynaklanıyor.
O nedenle benim tavsiyem sadece düzgün montaj yapan yerleri değil aynı zamanda bilgisayar üzerinden düzgün bir programlama ve ayar yapabilecek eğitim ve beceri düzeyine sahip yerleri de dikkate almalısınız. Bu nedenle montaj firmasını sadece el işçiliği olarak gözünüzün tutması yetmez; aynı zamanda araca düzgün programlama yapabilecek, bilgisayar sistemine hakim, insanlar olduğunu da gözünüzün kesmesi gerekiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: aliezgi
benim ustalar ilgileniyo ama sorun çözülmüyor arkadaş ilgilenmeleri ozaman bir işe yaramıyor selamlar
en azından ilgileniyorlarmış. bizimkiler gibi arabana çamur atmıolarsa ne mutlu sana