Şimdi Ara

Bu yıl da Flickr platformunu iPhone domine etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yıl da Flickr platformunu iPhone domine etti


    2016 yılını tamamlamaya sayılı günler kala farklı konularda analizler gelmeye devam ediyor. Fotoğraf dünyasının nabzını tutan Flickr servisi, bu yıl en çok yükleme yapılan cihaz listesini yayınladı. Listede adeta iPhone istilası var.


     


    iPhone Hakimiyeti


     


    Servisin yayınladığı ilk 10 cihaz listesine göre kullanıcılar fotoğraf çekimi için en çok iPhone modellerini tercih ediyor zira tam 8 tane iPhone listeye girmiş durumda. Henüz iPhone 7 modelinin yer almadığı listede ilk sıra iPhone 6’ya ait. İkinci sıra iPhone 5S, üçüncü sıra ise iPhone 6S modellerine ait.


     


    Listede iPhone 4S ve sonrasındaki tüm modeller yer almayı başarmış. Önceki yıllarda Samsung telefonlarını da listede görüyorduk ancak bu yıl çok gerilerde kalmış. iPhone haricinde sadece Canon EOS 5D Mark 2 ve 3 profesyonel makinalar listeye girebilmiş. Fotoğraf makinelerinin paylaşım konusunda çok fazla tercih edilmediği bir kez daha görülmüş oldu.


     


    Bu yıl sisteme yüklenen fotoğrafların yüzde 47’si iPhone ile çekilmiş. Kullanıcılar yüzde 25 oranında profesyonel makine kullanırken, yüzde 21 ise bas çek makinelerden yana tercihini kullanmış. iPhone kullanımı geçen yıla göre artarken fotoğraf makinesi kullanımı ise azalmış.


     


    Ayrıca Bkz.Huawei P9 ve Mate 8 için Android 7.0 güncellemesi başlıyor

    iPhone 7 ile birlikte fotoğraf paylaşımında daha da artış yaşanması bekleniyor. Özellikle son güncelleme ile çift kameralı iPhone 7 Plus modelinin kazandığı bulanıklık efekti yapabilen Portre modu büyük ilgi görüyor. 


     







  • Buyuk basari, tebrikler Apple..

  • Ekrem Abey'den iPhone reklamlarını dinlediniz.

  • AT&T'nin flickr'ı satın almasından sonra bu servise artık foto yüklememe kararı aldım. Yahoo'da iken biraz daha güven veriyordu. Malum bu şirketler sadece ve sadece kâr odaklı çalıştıklarından dolayı (ki doğal olanı bu) böyle bir şirketin bu servisten az miktar zarar etmesi yada az kâr etmesi sonucu pat diye kapanması olasılıklar dahilinde. 30binin üzerinde resim yüklemiştim ama artık bunları her an silinebilirler kategorisinde değerlendiriyorum ve daha da yüklemiyorum. 2 gün sonra flickr kâr etmiyor deyip küt diye kapatırsa öyle ortada kalmak istemem. google resimleri her nekadar boyutlarını düşürsede kalite baybı yaşamadığımı gördüm. dolayısıyla artık google resimlere yükleme yapıyorum. en azından geleceği daha sağlam olan dolayısıyla daha güvenilir bir yere depolamış oluyorum. yalnız şu var google resim servisi flickr'ın eline su dökemez. flickr bu konuda rakipsiz çok çok iyi. AT&T alana kadar gözümde tekti alınca bitti.





  • Fotoğraf dünyasının nabzını fickr mı tutuyomuş woow tişikkirler ekrem Hadi şimdi birazda Apple Campus 2 şantiyesinden sihirli görüntülerin olduğu haberler ile devam edelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman olduğu gibi vatandaşların kamera seçimi iPhone.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaliteden anlayan insanların tercihi iPhone. 📱

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5s halen kullanılıyor muş öğrenmiş olduk
  • Genelde ( o genelin içinde değilseniz alınmanıza gerek yok ) hava atmaktan hoşlanan, ihtiyaçları doğrultusunda değil popüler kültürün ve kapitalizmin istediği doğrultuda yaşayan insanlar en çok iphone alanlar. Büyük çoğunluğu böyle.

    Bu insanların en büyük ortak özelliklerinden birisi ego tatmini. Sadece bunlar değil elbette.

    Ayrıca iphone ile sınırlı değil. Tek ürün tepe ürün sattığı konuşuyoruz. Yoksa hiç kullanmayacağı özelliklere 3 4 bin lira veren ( sorunca kontörü yoktur, neti biter hemen, wifi arar fellik fellik ) insanlar var.

    Var yani sistemin istediği model bu. Aksine bunlar gibi olmazsan göze batıyorsun.

    Telefonda yaptığım tek şey eposta okumak, nette gezmek, batak, okey gibi hafif bir iki oyun oynamak.

    Ben niye gidip 4 bin liraya telefon alayım? Cevap basit. Sistem böyle istiyor. Şehrin göbeğinde jip kullanan insanlar gibi, eposta atıp, ofis dosyaları yazmak için 10 bin dolarlık mecbook alanlar gibi. Sistem sizi marka almaya, ihtiyacınız dışında harcamaya zorluyor. İnsan da doğası gereği sürüye uyma ihtiyacı duyuyor. Ülkede iphone ilk çıktığı zamanlar ülkemizde en değerli ve en popüler telefon N95 idi. Sistem o zaman onu söylüyordu.

    Şimdi mesela yıllarca 4" ekran ve altı sattı Apple ve " insan eli için en uygunu bu " dedi. Fanları kesin ve tartışmasız biat ile bunu savundular. Sanırsın düşman işgalinden ülkesini savunuyor. Öyle azılı savunuyorlar bir laf edemiyorsun. Yav bak 5 daha rahat diyemiyorsun. Çünkü Apple onlara insan eli için en uygun boy 4" dedi.

    Sonra binlerce yılda olması gereken evrim birden bire gerçekleşti ve Apple büyük ekrana geçti. Artık insan eli için en uygun boy bu oldu. Elbette buna da biat tam.

    Ekrem beye kızmayın. Parası için yapıyor bunu. Asıl fanlara kızın. Üste para verip bu kadar kölesi olmak bir markanın. İnsan gerçekten hayret ediyor.





  • Batuist B kullanıcısına yanıt
    Bir ay önce de Google konum bazlı fotoğraf servisi Panoramio'yu kapattı. Milyon görüntülemeli tonla fotoğraf salt okunur kaldı gitti. Bir yıla kadar da yedekleri verecekler ellerimize güle güle. :) Maps bilmem ne programına dahil olmuşuz, fotoğraflar artık oradaymış, bilmem kaç tane puan almışız bilmem ne. Panoramio rahatlığı ve kullanışlılığı olmayan, tamamen saçma bir yapıya geçince işime yaramaz oldu, Foursquare'e fotoğraf eklemek gibi.

    Hani böyle şeylerde hiçbir servise fazla güvenmemeli. Ben de şimdi Flickr'ı düşünüyordum alternatif olarak Panoramio'ya. Google Resimler kolay kolay yolun sonuna gelmez tabi yakında.
  • Fotoğrafın iphone da çok çekilmesi normal. Uygulamalar programlar ile çok uyumlu, snapchat, retrica, vb filtre uygulamalarını kullananlar bilir android te bu uygulamalar tabiri caizse çöp! Biz çekmeye çalışırken kamera resmen 'çekme ağğbiiiiğ' diye ağlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MinPayne

    Kaliteden anlayan insanların tercihi iPhone. &#128241;

    5000tl ye bir zahmet...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.